Владзьо 0 Опубликовано 4 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 4 января, 2011 Власне вкотре зіткнувся з проблемою системи охолодження. Весною, в період капітального ремонту своєї 2108, вирішив встановити в авто торпеду+пічку від опеля вектри. зумовлено таке рішення було потікшим радіатором пічки.ціле літо від’їздив "на воді", десь в жовтні місяці в систему охолодження був придбаний і залитий тосол ВАМП-40.після зміни охолоджуючої рідини з води на тосол побачив підтікання радіатора (основного). Замінив.кілька днів назад помітив в салоні під водійським ковриком мокрий войлок. думав, що то десь сніг може розтопився, значення не придав, постелив під коврик газети, воно то все ввібрало. потім кілька днів машину тупо експлуатував, не було часу заглядати під гумовий коврик.В неділю, в санітарний день моєї машини, витягнувши коврик прозрів, там була ціла калюжа! З запаху я зрозумів, що це тосол. Подивившись звідки він туди міг попасти, дійшов висновку, що або потік радіатор пічки, або десь на з’єднанні патрубка і трубки радіатора, вже опельовського.Також помітив, що є сліди підкапування на корпус КПП, в моторному відсіку з короткого патрубка біля термостату.грішу на тосол, який як і все у наш час гімняної поганої якості!через це хочу провести опитування на рахунок того хто чим охолоджує двигун свого ВАЗа, хоча буде цікаво послухати і про інші авто, а також які Ваші, панове, думки про гель чи інші засоби, якими вроді можна оці всі підтікання ліквідувати.щиро вдячний за розуміння, і просьба не копати ногами по шиї, що не вмію користуватися пошуком, все перелопатив (хоча і не ескаватором), але по суті відповіді на всі питання не знайшов. у нас гарна дорога...........місцями тел. нуль 68 нуль3667 нуль ВІСЬМЬОРКА Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
User2108 46 Опубликовано 4 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 4 января, 2011 останній раз залив "Аляска" -40. до цього була ОР "Полюс" -40, що на тій, що на тій, однаково. на рахунок всяких штук латальних нічого доброго не можу, попередній хазяїн до мене герметиком латав основний радіатор, я його так і не вимив із системи, а ефекту від нього так і не було. Аварии случаются потому, что нынешние водители ездят по вчерашним дорогам на завтрашних машинах с послезавтрашней скоростью... Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
surfer7 0 Опубликовано 4 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 4 января, 2011 самый дешевый Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
тесля 2 Опубликовано 5 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 января, 2011 При переході на тосол теж стикнувся з постійним підтіканням на стиках патрубків з радіатором,навіть полетіла помпа,хтось мені казав що експлуатувати з водою неможна,помпа любить густішу рідину!На даний момент також підтікає,за півтора місяця витекло десь літр тосолу,а ще помітив неприємний синенький димок при прогріві перші 2-3хв,але то вже інша історія! Раджу заливати тосол відомих марок,якшо звичайно більше ніде нічо не тече! А от знайти якісний оригінал важкувато! Ще варіантом є концентрат з дистильованою водою! Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
TURBO 1 Опубликовано 5 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 января, 2011 Тоже после замены тосола на антифриз заметил под радиатором мокрую защиту днища, думаю хоть бы на соединениях. А мог ли сам радиатор потекти??? Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
User2108 46 Опубликовано 5 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 января, 2011 тосол и антифриз это одно и тоже Аварии случаются потому, что нынешние водители ездят по вчерашним дорогам на завтрашних машинах с послезавтрашней скоростью... Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
TURBO 1 Опубликовано 5 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 января, 2011 тосол и антифриз это одно и тожену не знаю, на канистре написано антифриз. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
KILL@ 24 Опубликовано 5 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 января, 2011 ну не знаю, на канистре написано антифриз.антифриз- класс незамерзающих охлаждающих жидкостей.. ТОСОЛ- марка антифриза разработанного в СССР .. Кому интересно про историю почитать, и так для ликбеза о охлаждайках то жмите сюда Любой выбор – это дорога, которая исчезает у тебя за спиной ЗАЗ 968м -> ВАЗ 21099 -> KIA ShumaII RS -> Mitsubishi Lancer IX Sport Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Rarog Igor 0 Опубликовано 5 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 января, 2011 Владзьо. Я весь час користувався до цієї зими тосолом ВАМП, нарікань не було. Після встановлення пічки від опеля також деякий час їздив на воді, а потім перейшов на тосол. Підтікань не було (майже ). Перед цією зимою вирішив перейти на антифриз (жовтий) Cartechnic. Через це вирішив зробити і промивку системи. Після промивки появилось декілька підтікань, котрі були усунуті підтягуванням хомутів. Як на мене то краще користуватись антифризом G11, G12, а не Тосолом, і бажано раз у півроку робити перетяжку з'єднань системи охолодження. Також не рекомендую користуватись промивкою, може вимити до дірок. Воля або смерть Наглость - второе счастье Капремонт двигунів, ходових, автомалярка Клубное СТО 0501516757 Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
TURBO 1 Опубликовано 5 января, 2011 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 января, 2011 (изменено) Владзьо. Я весь час користувався до цієї зими тосолом ВАМП, нарікань не було. Після встановлення пічки від опеля також деякий час їздив на воді, а потім перейшов на тосол. Підтікань не було (майже ). Перед цією зимою вирішив перейти на антифриз (жовтий) Cartechnic. Через це вирішив зробити і промивку системи. Після промивки появилось декілька підтікань, котрі були усунуті підтягуванням хомутів. Як на мене то краще користуватись антифризом G11, G12, а не Тосолом, і бажано раз у півроку робити перетяжку з'єднань системи охолодження. Також не рекомендую користуватись промивкою, може вимити до дірок.я промывал дистиллированной водой без промывок и то теперь думаю хоть бы радиатор до дырок не промыло, а то до этого было всё нормально, нигде ничего не текло. Все нет никак времени на яму заехать да посмотреть, от куда же оно течет. Кстати залил вот такой антифриз CLASSIC X-FREEZE (зелёный), никто ничего не слышал про него? http://www.tosol-sintez.ru/?id=491 Изменено 5 января, 2011 пользователем TURBO Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти