Рекомендуемые сообщения

Любі друзі, допоможіть мені у вирішенні такої проблеми.

Значить дав мені ще на кінці осені мій родич АКБ 2013 року виробництва. Поїздив я на ньому пару місяців і помітив, що індикатор на АКБ став білого кольору. Це означало, що його треба підзарядити. Віддав його своєму ж родичу, бо у мене не має зарядного. Коли він відкритув пробки то сказав, що у ньому мало води. Короче долив він воду зарядив, через пару днів я його поставив і їздив. Аж тут на днях я знову помітив, що індикатор білого кольору.

ИзображениеИзображение

Заглянув в банки, а там... знову мало води.

Де вона дівається? Якщо випаровується то виходить що йде перезаряд АКБ від генератора?

Приїхав після вихідних від батьків і провірив тестером на клемах АКБ, вийшло

На ХХ - 13.8 вольт без споживачів.

На заглушеному мотору - 13,6 Вольт

Сьогодні після кількох днів простою (маса виключена була) перевірив ще раз

Після простою

ИзображениеИзображение

Зразу ж після заводки мотора на обертах десь 1300

ИзображениеИзображение

По вольтажу наче все в нормі, але ж де дівається вода з АКБ за пару місяців?

Також сьогодні переміряв щільність, то показувало десь там де стрілка

ИзображениеИзображение

Може виною є реле зарядки на генераторі, в мене стоїьб ось таке

РЕГУЛЯТОР НАПРЯЖЕНИЯ Я212А11

ИзображениеИзображение

Підкажіть, бо не хочеться вбити акум.

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• Ответов 137
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Похоже плотность упала, должно быть 1.27г/см^2, а у тебя ~1.21.

Похоже плотность упала, должно быть 1.27г/см^2, а у тебя ~1.21.

Ну то що щільність впала я бачу,а от куди вдруге за пів року дівся рівень води, цього я поняти не можу, а від чого може впасти щільність?

r119p.gif

Бортовий журнал

Еще воду проверять нужно перед заливкой, большенство дистилята не есть 100% дистилятом. Я когда у своего электрика обслуживал свой акумулятор,(воды нужно долить было) то из трьох бутылок дистилята нормальной оказалась одна, а остальная при подаче на нее тока кипела, хотя не должна была

F61bbT7y.png

Еще воду проверять нужно перед заливкой, большенство дистилята не есть 100% дистилятом. Я когда у своего электрика обслуживал свой акумулятор,(воды нужно долить было) то из трьох бутылок дистилята нормальной оказалась одна, а остальная при подаче на нее тока кипела, хотя не должна была

А це можа впливати на зменшення кількості води в АКБ? Як перевірити воду яку продають в автомагазинах, щоб знати чи справжній дистилят?

r119p.gif

Бортовий журнал

Ну то що щільність впала я бачу,а от куди вдруге за пів року дівся рівень води, цього я поняти не можу, а від чого може впасти щільність?

Возможно посадил раньше аккум и немного осыпались пластины. Т.к. плотность низкая, то аккум быстро заряжается и закипает.

Электролит потемнел?

Ні, чистий, тільки рівень менший.

r119p.gif

Бортовий журнал

А це можа впливати на зменшення кількості води в АКБ? Як перевірити воду яку продають в автомагазинах, щоб знати чи справжній дистилят?

Я не узнавал суть его приспособления, но я так понял что у него цепь 12В (как на машине) с лампочкой и розрыв в цепи, когда проводки смыкает лампа светится и т.д. Так он берет наливает в крышку из под бутилки дистилята и окунает туда те самые два проводка. В той воде где очитска плохая будет процес кипения или выделятся много пузырьков, а та воде где все норм в ней примесей нету и она просто проводит ток без каких либо реакций.

А залить плохую воду как потом результат быстрого испарения воды, так как у нее реакция, и отложения на пластинах.

F61bbT7y.png

Тестером проверь. по идее сопротивление должно быть в бесконечность. Дистилированая вода ток проводить не должна))))) По поводу утечки, во всех банках одинаково уходит? Напруга в норме, выкипать не должно. У меня 14.5в и то я раз в год стакан доливаю.... А вот плотность низкая. Сам акум не в электролите снаружи? К кузову прикручен? Может где расплескалось?.....

Тестером проверь. по идее сопротивление должно быть в бесконечность. Дистилированая вода ток проводить не должна))))) По поводу утечки, во всех банках одинаково уходит? Напруга в норме, выкипать не должно. У меня 14.5в и то я раз в год стакан доливаю.... А вот плотность низкая. Сам акум не в электролите снаружи? К кузову прикручен? Может где расплескалось?.....

1. Я з електрикою не дуже, якщо можна то покажи на моїх фотках куди крутити регулятор на тестері, щоб виміряти опір.

2. У всіх банках рівень однаковий (на око).

3. Акум чистий, тільки під кришкою яка закриває пробки була зразу трішки роса, але перед цим у нас йшов дощ, то може це від дощу.

4. До кузова прикручений.

PS: збоку акума напроти крайніх банок є типу пробки, вони мають бути глухі чи ні, бо на мому попередньому АКБ у них були пробиті дирочки?

PS: а який вольтаж має бути при:

1. на АКБ в спокої після кілької днів простою?

2. зразу після пуску двигуна?

3. зразу після пробігу на заглушеному двигуні

4. зразу після пробігу на ХХ

5. після пробігу з увімкненим бл.світлом і пічкою на 3 положенні.

Я чого питаю, бо може у мене регулятор (таблетка, шоколадка) не в порядку.

Як провірити кількість ампер, які ПОВИНЕН видавати 55А генератор, може те що 14 вольт нормально, а наприклад з мого генератора йде більше ампер ніж потрібно для АКБ і через те дівається вода?

r119p.gif

Бортовий журнал

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти