БОГДАН 21099 113 Опубликовано 2 января, 2011 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 2 января, 2011 есть вариант если руки на месте поставь шкив и просверли сверло 5 или 4.8 примерно между шкивом и валом и нареж резьбу на 6 и закрути шпильку ) будет вместо шпонки ) так знакомому делали уже пол года катается )спасибо,интерестно.С отчаяния купил новый сегодня,а на старом попробую http://ametric.ru/r12e5.gif Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 19 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 19 января, 2017 Тема трохи старенька, але побуду археологом... Сьогодні ввечері в мене порвало шків генератора. Генератор КЗАТЕ. Запасний шків типу маю (один б/у з такого ж генератора, другий новий з ремкомплекту). Питання таке, ніде не можу знайти інфу щодо того, на який момент потрібно затягувати ту гайку. Десь пишуть біля 60Н*м, десь 80Н*м а знаходив якийсь мануал по іногені, так там писали всі 110Н*м... Замітив таку штуку. в інструкціях, де пишуть великі моменти затяжки, затягують ключем а ротор утримують типу торексом. В мому генераторі в роторі немає отвору під торекс, тому затяжка буде або з вставленою викруткою в якості стопора, або ротор, з переднею кришкою в лещата і гайда закручувати... Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 24 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 24 января, 2017 Якщо комусь цікаво, тріснула нижня площина і шків "зійшов із центру". Не знаю чому. Маю думку що це сукупний ефект дії морозів та натягу реміня. Зараз з новим шківом натягнув вільніше чим попередній. Шків замінений з вечора п'ятниці, по сьогодні (т.т.т.) все ок. Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
toxa777 122 Опубликовано 24 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 24 января, 2017 В 19.01.2017 в 22:55, emigrant-l сказал: Тема трохи старенька, але побуду археологом... Сьогодні ввечері в мене порвало шків генератора. Генератор КЗАТЕ. Запасний шків типу маю (один б/у з такого ж генератора, другий новий з ремкомплекту). Питання таке, ніде не можу знайти інфу щодо того, на який момент потрібно затягувати ту гайку. Десь пишуть біля 60Н*м, десь 80Н*м а знаходив якийсь мануал по іногені, так там писали всі 110Н*м... Замітив таку штуку. в інструкціях, де пишуть великі моменти затяжки, затягують ключем а ротор утримують типу торексом. В мому генераторі в роторі немає отвору під торекс, тому затяжка буде або з вставленою викруткою в якості стопора, або ротор, з переднею кришкою в лещата і гайда закручувати... Глянул у себя в книжке по машине - тоже нет инфы по моменту. Но там стоит гровер, который не даёт гайке раскручиваться. Так что можно затягивать "на глаз". В этих генераторах нет отверстий под торкс или шестигранник. Я затягивал зажимая ротор в тиски через сложенную в несколько слоёв тряпку. Еще ни один не раскрутился. А держать отвёрткой не надёжно, лопасти охлаждения там не сильно прочные, можно их погнуть. 5 часов назад, emigrant-l сказал: Якщо комусь цікаво, тріснула нижня площина і шків "зійшов із центру". Не знаю чому. Маю думку що це сукупний ефект дії морозів та натягу реміня. Зараз з новим шківом натягнув вільніше чим попередній. Шків замінений з вечора п'ятниці, по сьогодні (т.т.т.) все ок. У меня такое было на новом генераторе, буквально через пару недель после установки. Поставил новый шкив и ходит по сей день. Ремень сильно перетягивать не стоит - плохо для шкива, подшипника и передней крышки. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
dok-2 18 Опубликовано 24 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 24 января, 2017 1 час назад, toxa777 сказал: Глянул у себя в книжке по машине - тоже нет инфы по моменту. Но там стоит гровер, который не даёт гайке раскручиваться. Так что можно затягивать "на глаз". Момент 3,9-6.2.На более-менее свежих генератора гровера нет.Гайка с "воротником" и все. 1 С уважением,Владимир. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
toxa777 122 Опубликовано 24 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 24 января, 2017 25 минут назад, dok-2 сказал: Момент 3,9-6.2.На более-менее свежих генератора гровера нет.Гайка с "воротником" и все. Спасибо за инфу, буду знать. А без гровера с такими гайками пока не попадались. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
dok-2 18 Опубликовано 24 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 24 января, 2017 7 минут назад, toxa777 сказал: Спасибо за инфу, буду знать. А без гровера с такими гайками пока не попадались. Не за что.Видимо по причине развала шкивов(выше)стали применять гайки с большей площадью.Еще попадутся. С уважением,Владимир. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 24 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 24 января, 2017 (изменено) 9 часов назад, toxa777 сказал: Глянул у себя в книжке по машине - тоже нет инфы по моменту. Но там стоит гровер, который не даёт гайке раскручиваться. Так что можно затягивать "на глаз". В этих генераторах нет отверстий под торкс или шестигранник. Я затягивал зажимая ротор в тиски через сложенную в несколько слоёв тряпку. Еще ни один не раскрутился. А держать отвёрткой не надёжно, лопасти охлаждения там не сильно прочные, можно их погнуть. У меня такое было на новом генераторе, буквально через пару недель после установки. Поставил новый шкив и ходит по сей день. Ремень сильно перетягивать не стоит - плохо для шкива, подшипника и передней крышки. :) Я тому тобі якраз із-за цього питання намагався додзвонитись:) Так як знаю що перебрав не один генератор, хотів поцікавитись чи не знаєш який момент там треба)) Затягував на зібраному генераторі (немає в гаражі лещат, щоб в них помістився ротор). Стопорив вставивши подовжувач 1/4". Він по діаметру якраз підходить щоб проліз між магнітопроводами ротора + він не має гострих граней. Ну і за рахунок того що заходить глибоко, лопасті майже не погнулись (звісно все підрівняв). Та ремінь то і не був перетягнутий, при нажиманні на нього опускався десь на сантиметр. Я все таки більш схильний думати про дію морозу, все таки на морозі і метал більш крихкий і ремінь, як і всі матеріали, при охолодженні трохи стягується. Плюс і двиг і гена на морозі важче крутяться. Тріщинки на шківу не мали вигляду свіжих. Тому думаю що сам шків потріскався на новорічні морози, тоді як різко жахнуло під -20 і нижче, а доконав я його вже зараз (на минулому тижні міняв ремінь грм і два рази ставив/знімав ремінь гени). 7 часов назад, dok-2 сказал: Момент 3,9-6.2.На более-менее свежих генератора гровера нет. Гайка с "воротником" и все. Дяк за інфу. Ну я затягував десь на 70 з копійкою Н*м. Так як в неті в основному писали про 60 та 80, вирішив робити десь "посередині". А щодо гайки - класна тема! Як візьмусь за відновлення свого стокового гени, обов'язково таку прикуплю. Изменено 24 января, 2017 пользователем emigrant-l Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Dem@n 60 Опубликовано 24 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 24 января, 2017 А если потом еще накернить это дело, шоб наверняка.У меня педали на велике откручивались, больше не откручиваются))) Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
toxa777 122 Опубликовано 25 января, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 25 января, 2017 10 часов назад, emigrant-l сказал: :) Я тому тобі якраз із-за цього питання намагався додзвонитись:) Так як знаю що перебрав не один генератор, хотів поцікавитись чи не знаєш який момент там треба)) Затягував на зібраному генераторі (немає в гаражі лещат, щоб в них помістився ротор). Стопорив вставивши подовжувач 1/4". Він по діаметру якраз підходить щоб проліз між магнітопроводами ротора + він не має гострих граней. Ну і за рахунок того що заходить глибоко, лопасті майже не погнулись (звісно все підрівняв). Та ремінь то і не був перетягнутий, при нажиманні на нього опускався десь на сантиметр. Я все таки більш схильний думати про дію морозу, все таки на морозі і метал більш крихкий і ремінь, як і всі матеріали, при охолодженні трохи стягується. Плюс і двиг і гена на морозі важче крутяться. Тріщинки на шківу не мали вигляду свіжих. Тому думаю що сам шків потріскався на новорічні морози, тоді як різко жахнуло під -20 і нижче, а доконав я його вже зараз (на минулому тижні міняв ремінь грм і два рази ставив/знімав ремінь гени). Дяк за інфу. Ну я затягував десь на 70 з копійкою Н*м. Так як в неті в основному писали про 60 та 80, вирішив робити десь "посередині". А щодо гайки - класна тема! Як візьмусь за відновлення свого стокового гени, обов'язково таку прикуплю. Ты наверное на киевстар звонил, я его редко с собой ношу. Надо было на мтс звякнуть или на форуме в личку написать. Скорее всего, просто такой шкив попался 10 часов назад, Dem@n сказал: А если потом еще накернить это дело, шоб наверняка.У меня педали на велике откручивались, больше не откручиваются))) Всегда керню такие вещи. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти