Рекомендуемые сообщения

Проблеме с генератом 55А меня постояно преследовала, бесли просадки напряжения на моих Вазах, все решилось 80А геной.

• Ответов 1,9т
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Друзі, у мене сьогодні донька родилася, тепер маю дві донечки—зірочки.

Довго мучився із біднішою сумішшю на газу на високих обертах. На ХХ і на середніх наче все нормально, а на високих по карті газу видно, що газова лінія нижча за бензинову. Взяв у товариша планку

Привіт, хто читає мій бортовик. Накінецьто підходять до завершення мої плани які мав зробити за літо. 1. Повна переборка передньої ходової. Замінено все крім опорників, вони ще в нормал

Изображения в теме

Проблеме с генератом 55А меня постояно преследовала, бесли просадки напряжения на моих Вазах, все решилось 80А геной.

Ну, на 80А грошей поки, що немає. Поки, що після заміни шківів все більш менш нормально. Тільки підвиває якось. Раніше чи не замічав чи не було такого звуку. Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

Ну, на 80А грошей поки, що немає. Поки, що після заміни шківів все більш менш нормально. Тільки підвиває якось. Раніше чи не замічав чи не було такого звуку.

У меня подвывал,когда были плохо зачищены и притянуты клемма на генераторе с + проводами.Зачистил,переобжал их и вой прекратился.

У меня подвывал,когда были плохо зачищены и притянуты клемма на генераторе с + проводами.Зачистил,переобжал их и вой прекратился.

Треба буде спробувати.

r119p.gif

Бортовий журнал

• 3 недели спустя...

І так, довго я кулупався з двома генераторами: і обмотки міняв, і діодні мости, і ротори, і все по окремості і взборі. Аж доки не залишив все своє, а ротор взяв з генератора ВАЗ 2107. І... завивання пропало, ну не те що зовсім пропало, але його майже не чути без споживачів і трішки стає чути коли вмикнути наприклад бл.світло. Провіряв у родича на ВАЗ 2108 то так само.

Виходить проблемою виття у мому генераторі був ротор (якор). Я думаю що те завивання може пропало б повністю, якби ротор був новий, але маю, що маю.

Чого накрився мій ротор не знаю, адже я його міняв у 2008 році, там навіть маркування дати є.

Дивно але у всіх книжках пишуть, якщо чути виття, то проблема криється у обмотці. В моєму випадку став ротор.

Так як цей ротор стояв на генераторі на іншій машині і реле напруги було прикручене одним болтиком, то одне контакте кільце стерлось трохи більше ніж друге.

Думав так і залишити, але покамисть щітки реле притруться до кілець, то пройде багато часу.

І сьогодні знову розібрав генератор, виняв ротор. Замість станка використав обичну електродрель. На різьбу намотав ізоленти, щоб не пошкодило різьбу і зажав у патрон дрелі.

ИзображениеИзображение

Однією рукою тримав дрель і "газува" впершись іншим кінцем ротора в підшипник і мілким напильником, потім мілкою наждачною почав потроху сточувати контактні кільця. В кінці полірнув нольовкою наждачкою і все получилось. До ідеальності не доводив, бо знав товщини кілець, просто зробив їх рівними.

Ось такими кольца були

ИзображениеИзображение

А такими стали

ИзображениеИзображение

Зібрав генератор поставив на машину, завів, прогрів. Зарядка на ХХ без споживічів 14,40-14,43В, із ближнім світлом - 14,35В. :yahoo:

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

А такими стали

ИзображениеИзображение

Зібрав генератор поставив на машину, завів, прогрів. Зарядка на ХХ без споживічів 14,40-14,43В, із ближнім світлом - 14,35В. :yahoo:

Красиво!

Зарядка отличная :good:

Красиво!

Зарядка отличная :good:

Старався. ;)

r119p.gif

Бортовий журнал

Старався. ;)

Хм, цікавий спосіб придумав :rolleyes:

Візьму і собі на замітку на майбутнє.

А ці контактні кольца замінити на нові не можна?

Вроді продаються, бачив в якомусь інтернет-магазині.

Хм, цікавий спосіб придумав :rolleyes:

Візьму і собі на замітку на майбутнє.

А ці контактні кольца замінити на нові не можна?

Вроді продаються, бачив в якомусь інтернет-магазині.

Теж шукав в Інтрернеті, але знаходилив тільки від генератора ВАЗ 2110, а на наші 55А не бачив, от і вирішив шліфанути.

r119p.gif

Бортовий журнал

• 2 недели спустя...

ДЕНЬ 1

так дійшли руки до того щоб зробити менший осьовий люфт розпредвалу.

Начитався Інтернеті, що можна ставити шайбу індивідуально для кожного люфту між розпредвалом і агрегатом бензонасосу, або сточити трішки той агрегат, щоб він сів глибше і центральною юбкою вперся в розпредвал.

Заміряв люфт так: зняв трамплер і дерев'яною проставкою постукав по хвостовику в сторону до шківа, щою змістити розпредвал. З іншого боку штангельциркульом впершись в гайку, яка тримає залізний пильник (під шестернею розпредвалу) і зробив замір до шківа розпредвалу, записав, потім вперся руками в шків і попхнув його назад в сторону АКБ, змістивши розпредвал в іншу сторону. Знову зробив замір. Різниця в мне вийшла в 1 мм. Такі заміри зробив кілька раз з різних точок, щоб знати точний люфт. У всіх випадках було 1 мм.

Зробив шайбу із пильничка більшого підшипника з генератора. Той пильничок залізний тільки покритий чи то резиною, чи пластмасою. Ножем все те діло зрізається і наждачкою шліфується до гладенької поверхні. Розмір шайби: внутрішній діаметр 25 мм, зовнішній - 35 мм. Товщина шайби майже 0,5 мм. Дехто казав, що можливо прийдеться збільшувати внутрішній діаметр, бо шайба може не налізти на шийку розпредвала. В мене налізла. Зразу думав ставити шайбу, але не давало спокою, що там буде якась лишня деталь і не знав, до яких наслідків може призвести. Тим паче зазор у мене 1 мм мінус 0,2 мм на тепловий зазор, виходить 0,8 мм, а товщина шайби становить майже 0,5 мм.

ИзображениеИзображение

Думав-думав, але все ж таки шайбу вирішив поставити. Все зібрав, попробував як крутиться розпредвал, чи не зажало. Прогрів і стук пропав, скрутив обороти карбюратора на мінімум, але стуку я не почув.

Але все ж таки було вирішено, що краще зробити по нормальному, тобто сточити трішки агрегат, що тримає бензонасос. Свого портити не хотілося, бо не був впевнений у кінцевому результаті такого роботи.

Вирішив тут на форумі купити той агрегат.

Величезне ДЯКУЮ товаришу av0507ri за предоставлену і оперативно відправлену ним деталь.

І так знову я розібрав все те діло, знімаю свій корпус і починаю порівнювати його із присланим. І що я бачу. Кінець юбки на моєму агрегаті має завуження, а присланий плоский

ИзображениеИзображение

Чого так не знаю, але виймаю раніше підставлену шайбу і ставлю присланий агрегат, зажимаю його одним болтиком і двома шпильками, роблю заміри люфта, описаним вище способом.

Зазор на цьому агрегаті становить 0,8 мм. Знімаю і починаю переміряти агрегати і мій має коротшу внутрішню юбку на 0,2 мм. Беру присланий агрегат і починаю шліфувати його по площі яка прилягає, до ГБЦ. Трішки прошліфував переміряв в шести точках, і так поки не дійшов десь до 0,4 мм. Поставив агрегат на ГБЦ, зажав, зробив заміри, зазор вийов десь 0,3-0,4 якраз на тепловий зозор. Почав все ставити і закручувати, ввірвалась різьба куди закручується верхній болтик. Добре, що там був короткий болтик і різьби зірвалось тіки на половину.

Вирішив зробити шпильку із довшого болта відрізавши йогму голову і закрутити її до упору.

ИзображениеИзображение

Все зібрав на герметик, попробував чи не зажав розпредвал, переміряв ще раз зазор він становив 0,2-0-3 мм. Завів, прогрів. стуку немає, але наче стали голосніше працювати клапана, чи то так здається.

ДЕНЬ 2

Після мого приколу із шпилькою почалася боротьба із тіканняи ремня ГРМ в тсорону двигуна. Що я тільки не робив, аби він був по середині. Вирішено було купити новий ремінь . Взяв фірми БРТ ціна 150 грн

ИзображениеИзображение

Поставив, натягнув, ремінь втік від двигуна. Зняв, розвернув іншою стороною. Коли натягнути тікає від двигуна, коли трішки ослабити тікає до двигуна. Знімаю я шків розпредвалу, кприкладаю ножовочне полотно до зуба і між ними бачу добрячий зазор. Думаю ось воно, моя проблема шків. Купую інший шків - 70 грн (тут зазор відсутній), ставлю... знову втік до мотора, на 0,5 мм провернув натяжну гайку, щоб натягнути ремінь - поповз від мотора. Що ж за біда: ремінь новий, нижній шків новий, помпа мінялась на кінці літа, ролик новий, шків розпредвалу новий, а ремінь не стоїть по серединінавіть близько. Знімаю я ролик і провертаю на 90 градусів дистанційну шайбу, зажав натягнув - ремінь втік від мотора. Знову знімаю ролик, провертаю шайбу ще на 90 градусів. Зажав натягнув- зразу був майже по середині, потім трішки попрацював на ХХ почав тікати від мотора, якщо погазувати - переповзає до мотора. Знову знімаю ролик, і з кожним разом думаю про стан різьби в ГБЦ, провертаю шайбу ще на 90 градусів, все зібрав натягнув завів. Ремінь став майже по середині, але ближще до мотора, по крайній мрі зуби шківа видно

ИзображениеИзображение

Хотів щне трішки підтягнути ремінь бо він новий і згодом може ослабне, але тільки но я провернув ролик, як ремінь почав по трішки повзи від мотора, вернув назад. Прогрів знову мотор подивився чи не теліпається ремінь і чи не підвиває - наче все нормально. Пока покатаюсь так і не буду стьаити кожух ГРМ і поспостерігаю.

ИзображениеИзображение

Також помітно, що ремінь трішки бігає по помпі.

В чому причина адже всі деталі нові, чого при більшій натяжці ремінь пливе в сторону від мотора, а при меншій до мотора,

дистанційна шайба чи помпа, бо помітно, що ремінь трішки бігає по помпі?

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

• ВОВ@Н изменил название на Мій ВАЗик 21099

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти