Рекомендуемые сообщения

Опубликовано (изменено)

ВАЗ 21083-02 1991р. випуску.

Двигун 1.5л.

Пробіг: 130000

Запаленя зібране на блоці управління "Електроніка МС 2713-02".

Компресія: 1-13. 2-11. 3- 13,7. 4-13.

Свічки нові NGK V-Line №2

Провода ВВ теж міняв

На холостих двигун працює не рівно, його трусе наче подається бідна суміш. Також економетер стоїть не в крайньому правому положені а трохи лівіше.

Карбюратор регулював, клапани також, запалення не регулюється, катушки замінив.

Спадає на думку два варіанти: 1.підсос повітря ( хотя я його ніде не виявив). 2. Підгорівший клапан у другому циліндрі.

Підскажіть будьласка що ще може бути і куди лізти.

Изменено пользователем Electronic
  • Ответов 26
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Опубликовано

Карб новий, прокладка між карбом і впускним колектором міняв. Теж маю підозру що може підсасувати між вп. колектором і ГБЦ але пробував лити на стик воду робота двигуна не зміньювалась.

Опубликовано

Холостий на скільки об/хв виставлений? Може занизькі обороти.

Не усложняйте простое!

Для человека нет ничего невозможного, но цель должна оправдывать средства.

Лучшее — враг хорошего...

Опубликовано

Я не карбюраторщик. Но у меня была похожая ситуация:

Пропал холостой ход. Ковыряться не было времени. Покатался на подсосе. Или просто глох при выключении передачи.

Вечерком с батей заглянули в карб. С электромагнитного клапана вытянули какой-то мусор (откуда он взялся осталось загадкой, перед этим меняли топливный и воздушный фильтра, может на них был). После закрутили клапан и когда завели и начали настраивать холостой, батя взял и сразу руками вращая электроклапан выбрал наибольшие обороты. Потом качеством и количеством поправили и всё было гуд. На вопрос зачем батя крутил электроклапан, он сказал так делал его знакомый карбюраторщик. Я пытался вспомнить чтоб о таком было написано в каком либо из мануалов. Но я до этого никогда о таком не слышал и не читал(хотя читать литературу о карбах приходилось не раз). И я сделал вывод галимая резиночка на электромагнитном клапане. Это естественно не давало мне покоя и я заскочил по пути в автомагазинчик, купил новую резиночку.

Закрутил руками чтоб не сорвать резьбу электроклапан и начал регулировать холостые. Как я не пытался, не мог настроить устойчивые обороты. Вроде холостой 900, а двигатель колбасит. Тогда я вспомнил про электромагнитный клапан и попробывал покрутить в обе стороны. И о чудо, холостой выровнялся так что даже при 750 двигатель работал ровно. Хотя и раньше откручивал электроклапан и закручивал ключом по максимуму и подобных проблем не возникало.

Автор, попробуй, может такой вариант тебе поможет. Удачи.

Опубликовано

Холостий на скільки об/хв виставлений? Може занизькі обороти.

тахометра нема. виставляю на слух :pardon:

Ktutyls Якщо попустити клапан то вона вмене взагалі глохне і на скільки я знаю клапан має бути закручений до кінця бо інакше пальне буде проходити мимо жикльора ХХ і можливий підсос повітря із під ущільнюючого кільця.

Опубликовано

А може таке бути через те, що в другому циліндрі компресія нища чим в інших? І чи може бути така компресія через підпаляний клапан?

Опубликовано (изменено)

агов! ніхто нічого не підкаже?

Изменено пользователем Electronic
Опубликовано

А може таке бути через те, що в другому циліндрі компресія нища чим в інших? І чи може бути така компресія через підпаляний клапан?

Під час заміру компресії двигуна, написано що потрібно хлюпнути в циліндр масла 20-30 грам і знову заміряти компресію якщо збільшиться наприклад на 1-2 одиницю то тоді клапана відпадають, якщо без змін то клапана.

Опубликовано
astro я це знаю, але підчас заміру не було масла під рукою. Просто ніби і компресія не маленька от і цікавить чи при такій компресії може бути підпаляним клапан.
Опубликовано (изменено)

astro я це знаю, але підчас заміру не було масла під рукою. Просто ніби і компресія не маленька от і цікавить чи при такій компресії може бути підпаляним клапан.

Однозначно сказати не можна - так як це гадання. Все потрібно перевіряти.

Зазвичай зустрічав коли підпалені випускні чи випускний то там компрессія була близько 7 (в решті циліндрів 11-13).

В тебе ж 11, а в інших 13. Можливо просто клапан не повністю закривається, або кільця на поршні залягли в цьому циліндрі.

В мене зараз також не стабільний ХХ. В мене не стабільний як на бензині так і на газу.

Як виявилось не працює 3-й циліндр. З системами запалення і палива все добре.

Буду регулювати зазори клапанів, а там буде видно.

Изменено пользователем astro

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти