Как правильно делать шумку

Рекомендуемые сообщения

Это лучше чем обычный войлок который в сто раз больше набирает влагу и тоже не просыхает не на каплю, А виброизоляция не даст влаге проникнуть к кузову если по нормальному проклеить.... :blink:

Трошки не так.

Сплен (чи ізолон) ідеально не приклеїться. І між ним і кузовом завжди буде волога. Щось протече зверху, а найбільше - конденсат.

І прикрість з такими матеріалами в тому, що ця волога не має як випаровуватись, вони ж повітря не пропускають, тому там і залишатиметься.

Войлок в цьому плані кращий, тому що так, він гігроскопічний, але як намокне, так і висохне. При одній умові, звичайно - якщо килимок в машині не має отої основи з цирати. Раніше усі килимки на зубила саме такі були, як тепер не знаю. Але є вихід - окремо продаються правильні килимки, які воду пропускають. І через них вода, яка потрапила на підлогу, спокійно з часом випарується.

До речі, в багатьох іномарках під килимком є войлок. Саме войлок, хоч він і ніби гігроскопічний.

Ну, це просто так, власний досвід. Колись давно я теж наклеїв на підлогу сплен. Подім довелось все здирати і викидати.

• Ответов 29
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Батя круза взял, теперь шумку покупает :lol: и это машина за 170 т.грн. :lol: Будет шумить арки, моторный щит, притом что было лачети и желания шумить не было. Я ему еще говорю чтобы крушу тоже шумил.

Круз - странный выбор. Кед новый или Церата(2013) затмит по всем параметрам и качествам.

А по поводу шумки машины за 20к уе. Так и х5 шумят. :)

Лачу нехотел шумить наверно по другим причинам.

Да и счас шумку захотел наверно(ну так, если чесно) потому что ожидал изменения комфорта после лачи, а по сути купил туже лачу тока в новой обвертке.

Изменено пользователем Zvir

Любые автозапчасти ВАЗ, ШЕВРОЛЕ, Ланос, KIA, Хюндай, Черри по оптовым ценам для клуба.

095-495-01-23. Иван. (или в личку) Наш сайт с картинками и ценами: ZVIR-AVTO.COM.UA

073-483-47-87.

Автозапчасти ВАЗ по оптовым ценам для клуба

ГБО - Евро4. Продажа, консультация, установка. Для клуба льготная доставка!

Адаптер салонного фильтра на 2108-99, 2115. (Адаптер + уг.фильтр = 225+115 = 340грн, Ставим фильтр салона от 2110 на Самару. Всегда в наличии.)

СВЕТОДИОДНЫЙ модуль в ПЛАФОН салонного освещения 2108-99,15

Якщо робити то все в комплексі. Тільки так можна розраховувати на результат.

Якщо робити то все в комплексі. Тільки так можна розраховувати на результат.

Результат будет в любом случае, просто если делать не все сразу, то будет на так заметно. Но, если потом сесть в аналогичную машину без шумки, то разница будет ощутима, я сажусь в нешумленную приору и офигеваю от шума, хотя в моей зашумлены только двери, крыша, и на 40% моторный щит.

Я его зашумил, кроме там где запаска лежит ниче не делал (осталась зав адской кусок)

каким материалом шумил, сколько ушло и как по ощущениям стоило?)

каким материалом шумил, сколько ушло и как по ощущениям стоило?)

вибра STP M2

Шутил всю и 3 года назад, поэтому сколько ушло уже и не скажу

Ощущения - совсем по другому

На обычной иномарке - скучно, на навороченной - страшно (за иномарку), остается один выход - заточенный под себя злой ВАЗ!!!

Крышу я поставил бы на второе место после проклейки дверей. После проклейки крыши уйдут отзвуки от ям и неровностей, меньше шумов с улицы, ну и как говорили дождь.

я крышу делал самой первой, результат был сразу замечен. у крыши большая поверхность и она резонирует.

Я его зашумил, кроме там где запаска лежит ниче не делал (осталась зав адской кусок)

больше всего мне понравилось когда я обклеил виброй багажник и спленом только арки, очень заметна была разница. до и после.

я и на подкрылках вибру местами клеил, в тех местах откуда в основном из под колес все летит

Изменено пользователем tazat
rw2n.gif

У себя сначала взялся за грудину(моторную перегородку) Ожидал что станет совсем тихо, но в реалии чуть тише.

Ощутимо тише стало после работы с дверьми. А на брусчатке и подавно.

Арки советовал бы катать Спленом 8мм

Крыша пока не шумлена, но заметил что стекла много шума пропускают(когда ночую в машине:) ), может их виброй закатать? :)

Изменено пользователем artBOMB

У себя сначала взялся за грудину(моторную перегородку) Ожидал что станет совсем тихо, но в реалии чуть тише.

Ощутимо тише стало после работы с дверьми. А на брусчатке и подавно.

Арки советовал бы катать Спленом 8мм

Крыша пока не шумлена, но заметил что стекла много шума пропускают(когда ночую в машине :) ), может их виброй закатать? :)

Там через печку шума много летит, я себе корпус печки полностью виброй проклеил. И шум не через стекла идет, он через уплотнения стекол просачивается, и через резинки двери.

Поки маю трохи часу.

Без фото, бо коли свою шумив, не робив.

Отже, підлога, в тому числі багажника:

- усі плоскі поверхні: СТП МП. Дуже ефективний матеріал, але важкий в роботі. Кладеться тільки з феном, потрібен професійний промисловий. Простенький промисловий з дешевих не втримає, матеріал потрібно сильно прогрівати, інакше нормально не приклеїться, і, відповідно, ефективність його сильно впаде.

- всі гнуті поверхні, а також для з'єднання плоских поверхонь з ребрами жорсткості: СТП М2 (або Голд).

Арки. Їх бажано обробити ззовні автомобіля, тому що тільки звідти є повний доступ до поверхні. Отже арки ззовні відмиваємо, обезжирюємо (так, роботи там на день точно), клеїмо М2 (або Голд). М1 або Сілвер клеїмо ще на підкрилки, можна не суцільно, але на більше, як 50% поверхні, особливо в тих місцях, куди попадає пісок і камінці з-під коліс.

Арки, особливо задні, можна ще додатково і зсередини поклеїти, наприклад, М1 (Сілвер). Тому що вони стирчать прямо в салон і через них іде шум.

Поклеїти плоскі поверхні моторного щита, чимось, типу М2 (Голд). І обов'язкого грубу шумоізоляцію, найкраще меблевий войлок. Якщо знайдете товщиною 5 мм (такий найчастіше продається), то в 2-3 шари.

Дах можна М1, обов'язкого з заходом на ребра жорсткості. Поверх вібри дуже рекомендую Сплен, він і шумоізоляція, але основне там термоізоляція. На сонці машина буде суттєво менше нагріватись.

Капот - усі "віконця" чимось типу М1, з заходом на ребра жорсткості, а поверх всього можна спеціальною шумкою, такий поролон з фольгою. Сплен, ізолон, чи бітопласт туди не можна, можуть від температури відклеїтись.

Двері, боковини зсередини - М1 або М2. Технологічні отвори М1 заклеїти. Під карти можна войлок меблевий добавити.

На підлогу я теж войлок постелив, від нього дійсно хороший ефект. Але його можна стелити, тільки якщо килимок є водопроникним. На зубилах як правило заводський килимок має основу з якоїсь цирати. Тому вода, яка просочиться під нього і намочить войлок, чи конденсат не зможе випаруватись, войлок сохнути не буде, що призведе до прискореного іржавління. Якщо килимок не міняєте, краще ІМХО шумку на підлогу взагалі не класти, і від самої віброізоляції ефект буде відчутний.

Всі поверхні перед поклейкою віброізоляції обов'язково мити по повної чистоти і обезжирювати розчинником.

Прикатувати матеріали треба зі значним зусиллям, валиком (металевим, пластиковим - не важливо, я пластиковим користуюсь), так, щоб перфорована поверхня фольги (якщо матеріал фольгований) повністю розгляджувалась. Усі бітумні матеріали клеяться тільки з феном (не маєте професійного - позичте, чи візьміть на прокат).

Якось так в цілому.

Стосовно дверей - це я говорив про шумоізоляцію.

Якщо ж двері готуються під акустику, то це зовсім інший процес, там клеїться спеціальний "бутерброд" з різної щільності і жорсткості матеріалів + виготовляються додаткові ребра жорсткості (нерв'юри) і так далі.

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти