ВОВ@Н 209 Опубликовано 28 ноября, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 28 ноября, 2014 Опечатался немного))))))) Если при слегка отпущенном клапане провал пропадет, значит нужен жиклер больше чем стоит сейчас. Почему? Потому что при отпускания клапана топливо будет проходить не только через жиклер, а и мимо него. А если при отворачивании клапана стало хуже, то значит смесь и так богаче чем нужно. Следовательно требуется УМЕНЬШИТЬ жиклер ХХ. При всех этих манипуляциях обороты ХХ будут немного меняться. Это нормально. Можно подстроить их винтом количества (пластиковая крутилка черного цвета)))). Окончательно регулировать ХХ нужно уже после подбора жиклера хх двумя винтами. Качества и количества.Тепер понятно, треба буде спробувати. Дякую. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 28 ноября, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 28 ноября, 2014 Тепер понятно, треба буде спробувати. Дякую.Сьогодні спробував зробити так як порадив karlson. При відкручуванні Клапана ХХ оберти т рішки піднялися, я їх понизив пласмасовою крутілкою ззаду карба. Почав їхати, провалу нема, але його й не було при розгоні, але якщо їхати по прямій на 2 або 3 передчі в районі 2000 обертах, то при малійшому нажаті на газ, йде маленький провальчик і потім машина вже починає їхати нормально.Я думаю проблема тут не в велечині жиклера ХХ. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
karlson 8 Опубликовано 29 ноября, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 29 ноября, 2014 Сьогодні спробував зробити так як порадив karlson. При відкручуванні Клапана ХХ оберти т рішки піднялися, я їх понизив пласмасовою крутілкою ззаду карба. Почав їхати, провалу нема, але його й не було при розгоні, але якщо їхати по прямій на 2 або 3 передчі в районі 2000 обертах, то при малійшому нажаті на газ, йде маленький провальчик і потім машина вже починає їхати нормально.Я думаю проблема тут не в велечині жиклера ХХ.Ну если так, то тогда не в этом проблема. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 29 декабря, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 29 декабря, 2014 (изменено) І так, продовжую свій бій з "провалом".На позаминулих вихідних купив балон промивки, зняв карб, дивлюся підошва його не рівна, не багато, але вгнутість в районі дирок під шкильки є. Довго думав чим можна шліфанути, щоб вирівняти плоскість. Вирішено було купити ручного бруска (для коси). Прикрутив я до дерев'яної дошки свого карба верх ногами і 2,5 години шурував тим бруском, щоб добитися плоскості.Шліфанув також всі кришечки, де стоять мембрани. Продув компресором, промив промивкою для карбюраторів і знову все продув і просушив компресором.Також вирішено було поставити кулачок №4 і "Нивовський" УН 45.1 кам. 95/1552 кам.100/125 Пробний заїзд показав, що провалу наче немає. Поставив пляшку з бензином 0,5 літра під капот, вигазував все із карбюратора, збив спідометр, підключив подачу і обратку в пляшку і поїхав майже по рівній дорозі тримаючи 80-90 км/год на 4 передачі. Хватило тої 0,5 літра на 6,6 км, тобто в середньому виходить 7,57 на 100кмДовольний я зібрав ключі і пішов додому. На слідуючий день планувалася поїздка у 150 км. Машина їхала добре, прискорення супер (давав про себе знати 4 кулачок і нивовський УН). По приїзду до дому я помітив, що вихлопна на виході трохи в сажі, викрутив свічки - вони трохи теж чорні. А по підрахунках розхід вийшов майже 8 літрів. Такого ніколи не було, дорога була десь 60% траси і 40% по місту. Завжди розхід виходив десь 7,3 максимум 7,5 літри, а це аж 8.Вирішив я зняти карба і провести своє дослідження із УН (сцикунами 35/40 і 45), кулачками №4 і №7 і кількістю палива у 5 повних натискань на ускорітельний насос.Заміряв медицинським шприцем, але результати були очевидні навіть на око.Хтось казав, що "сцикуни УН" впливають тільки на час вприску, а на кількість паливе не впливають. Ось мої записи:І так бачимо з таблиці, що кулак №4 і 45 УН за 5 прокачувань лиє 6 мл. бензину, а скільки ж вильється його за цілий день, коли кататись по місту і постіно тиснути на газ. От звідси мабуть і вихлопна почорніла і свічки стали темнішими.Вирішив поставити кулачок №7 і УН на 35/40, щоб трохи було економніше по місту. Все зібрав, пробний заїзд і ... "провал" знову від 1500 до 2000 оборотів.Міняю паливний жиклер 1 камери з 95 на 97,5, провал наче пропав, але машина стала якоюсь тупішою на розгон. Заміряю розхід знову з пляшкою 0,5 літра по тій же дрозі, що і раніше і в мене виходить що 0,5 л хватило на 6,5 тобто 7,69 на 100 км. Звідси видно, що наче економія із кулачком №7 і УН 35/40 є, але щоб не було провалу прийшлося збільшити паливний жиклер, що в свою чергу вплинуло майже на такий самий розхід бензину, що і на кулачку №4 і УН 45.Чи можна якось підібрати ще більший жиклер ХХ, щоб компенсувати провал на 95 жиклері.До речі жиклер ХХ стоїть мабуль вже 44, і при відкручуванні клапана ХХ авто починає гірше працювати, тобто йде перезбагачення. Изменено 29 декабря, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
karlson 8 Опубликовано 29 декабря, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 29 декабря, 2014 (изменено) 1. Таким бруском ты плоскость не выведешь. Нужен камень, который перекрывает всю плоскость. А этим только углы подровнять можно. 2. Расход вряд-ли увеличился из-за кулачка УН. Тем более при "равномерном" режиме езды. Чтоб он больше лил, нужно полностью на педаль нажимать. Ты часто в пол давишь? 3. Контрольный расход лучше мерять хотя-бы литровой баклажкой. Лучше 2-х литровой. Так будет гораздо точнее. 4. Жиклеры. В первую камеру 95/165 трубка23. Во вторую 97.5\125zc Холостой ход 42. Можно начать с 40, и пробовать 5. Очень желательно убедиться в нормальной работе ЭМР. А именно в герметичности клапана, и канал разрежения должен чистым быть, иначе клапан ЭМР будет постоянно открыт. Обогащаться может оттуда. 6. Все остальное оставь как есть. 7. При всех этих манипуляциях не забываем о правильном угле зажигания. От этого тоже могут быть проблемы. Еще одно мне не понятно. Как могла получиться с двойным носом 35\40 получиться меньше чем с одинарным 45??? Там же вкупе 75 получается. Изменено 29 декабря, 2014 пользователем karlson Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 29 декабря, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 29 декабря, 2014 (изменено) 1. Таким бруском ты плоскость не выведешь. Нужен камень, который перекрывает всю плоскость. А этим только углы подровнять можно.2. Расход вряд-ли увеличился из-за кулачка УН. Тем более при "равномерном" режиме езды. Чтоб он больше лил, нужно полностью на педаль нажимать. Ты часто в пол давишь?3. Контрольный расход лучше мерять хотя-бы литровой баклажкой. Лучше 2-х литровой. Так будет гораздо точнее.4. Жиклеры. В первую камеру 95/165 трубка23. Во вторую 97.5\125zc Холостой ход 42. Можно начать с 40, и пробовать5. Очень желательно убедиться в нормальной работе ЭМР. А именно в герметичности клапана, и канал разрежения должен чистым быть, иначе клапан ЭМР будет постоянно открыт. Обогащаться может оттуда. 6. Все остальное оставь как есть. 7. При всех этих манипуляциях не забываем о правильном угле зажигания. От этого тоже могут быть проблемы.Еще одно мне не понятно. Как могла получиться с двойным носом 35\40 получиться меньше чем с одинарным 45??? Там же вкупе 75 получается.1. Я коли виводив площину, то весь час прикладав штангеля, щоб переконатися, чи багато ще шліфувати, то з одного боку вийшло майже ідеально, а там де кінчик пружинки стирчить, то вийшло не зовсях рівно, але всеодно на багато рівніше ніж було.2. Розхід я навіть без заміру побачив по кількості пробігу і залишку бензину по датчику на приборах.3. Заміряв малою пляшкою, щоб вкластися в приблизну кількість кілометрів по прямій, щоб без зупинок і розворотів.4. Якщо я на 95 поставлю 165 замість свого 155, то я ж ще більше обідню суміш, а в мене получилось, що коли я збільшив паливний на 97,5, то провал пропав. Тим паче 155 розрахований по заводських параметрах.5. Я коли мембранку на ЕМР ставив, то через камеру мідною не грубою проволкою притримував шарик на тому клапані, а потім ставив мембрану і зажимав болтики на кришці. Доречі клапан новия я його весною міняв.6.7. Там різніця не велика, але чомусь у мене так вийшло. Але всеодно №7 економніший за 4. Изменено 29 декабря, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
karlson 8 Опубликовано 29 декабря, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 29 декабря, 2014 (изменено) Ты ж пишешь, что при 95\155 провалу наче немае)))))) И пишешь, что свечи потемнели, и расход увеличился))))Воздушным жиклером ты смесь не обеднишь особо. Что-то я не понял как ты ставил диафрагму ЭМР. И главное зачем ты шарик держал? При отсутствии разрежения клапан должен быть открыт. Еще. Я не утверждаю что предложенный мной вариант будет удачным все достигается путем проб и ошибок Еще по поводу расхода 60% трасса и 40% город при расходе 8 это очень не плохой показатель. Тем более для зимы. Скажи еще что и снег был))))))) Изменено 29 декабря, 2014 пользователем karlson Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 29 декабря, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 29 декабря, 2014 (изменено) Ты ж пишешь, что при 95\155 провалу наче немае)))))) И пишешь, что свечи потемнели, и расход увеличился))))Воздушным жиклером ты смесь не обеднишь особо. Что-то я не понял как ты ставил диафрагму ЭМР. И главное зачем ты шарик держал? При отсутствии разрежения клапан должен быть открыт. Еще. Я не утверждаю что предложенный мной вариант будет удачным все достигается путем проб и ошибок Еще по поводу расхода 60% трасса и 40% город при расходе 8 это очень не плохой показатель. Тем более для зимы. Скажи еще что и снег был)))))))Ні, при 95/155 провал є, але майже пропадає з кулачком 4 і УН-45, от і свічки трішки почорніли, бо 4 кулачок дає більше палива. А коли поставив 97,5/155 провал пропав зовсім, але і розхід піднявся.А якщо поставити 95/155 і кулачок №7 то провал біля 2000 знову пояляється. Про шарик на клапані десь вичитав, що іменно так ставиться мембрана на ЕМР, а мембрана на УН ставиться при повному нажатті УН, а вже потім затягуються гвинтики, от і спробував так, але різниці ніякої не побачив.Треба спробувати твої варіанти. Розхід у 8 літрів може й нормально, але ж був до 7,5 і провалу не було. Снігу до речі теж не було Ще знайшов одну цікаву річ: маю 2 жиклера на 95, якщо дивитись на них зверху, (де паз під викрутку), то на одному отвір знаходиться глибше, а на іншому трішки вище. До речі в тому що вище він із базарного рем-комплекту, а інший викручений із карба який їшов разом із карбюратором.Чи впливає місце розташування отвору в жиклері? Изменено 29 декабря, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
karlson 8 Опубликовано 29 декабря, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 29 декабря, 2014 Пробуй))) Расположение отверстия не влияет. У меня попадались жиклеры в которых отверстие было не по центру. Главное калибр отверстия чтоб соответствовал маркировке. А то иногда и с треугольными отверстиями попадались)))) Пол-литра на сотню не велик приход. Особенно зимой. На глушитель не смотри. У меня он и на газу со временем темным налетом покрывался. Свечи темнеют при обогащенной смеси. УН работает только в процессе педалирования. Кстати, попробуй вариант со стоковым слоном. С тем, что в две камеры. И кулачек 4 Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 29 декабря, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 29 декабря, 2014 Пробуй))) Расположение отверстия не влияет. У меня попадались жиклеры в которых отверстие было не по центру. Главное калибр отверстия чтоб соответствовал маркировке. А то иногда и с треугольными отверстиями попадались))))Пол-литра на сотню не велик приход. Особенно зимой. На глушитель не смотри. У меня он и на газу со временем темным налетом покрывался. Свечи темнеют при обогащенной смеси. УН работает только в процессе педалирования. Кстати, попробуй вариант со стоковым слоном. С тем, что в две камеры. И кулачек 4Стокового слона хотів поставити, але зазор ІІ камери збив у "0", а при стоковому слоні паливо буде накопичуватись в камері і цим може провокувати знову провал. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти