ВОВ@Н Опубликовано 21 июля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 (изменено) споживач лишню брати не може, он берет только столько - сколько ему нужно. Если он будет брать больше - он сгорает. (ну как светодиод, подаем на него три вольта - всё ок. 3.5 - светиться намного ярче, и тока потре***ет больше. Если 4 вольта - он светиться ещё более ярко, тока ещё больше и в конечном итоге он сгорает) Если потребитель берёт больше чем нужно - значить он не исправен.Плотность электролита падает потому, что кто-то потре***ет большем чем нужно? - я это утверждение как-то комментировать не буду. Плотность может упасть из за малого прихода (плохо заряжаем) и большого расхода (много забираем).Неисправность потребителя ты, как я понял, и собрался искать мультиметром в режиме измерения тока))В мене є тестер (мабуть Китайський) в ньому є 3 три отвори під щупи:самий нижній - чорний "-"середній - червоний - для вимірювання опору і вольтажуверхній - червоний - для вимірювання Ампер, там написано 10АТак от, я маю чорний залишити на місці (самий нижій отвір), а червоний переставити на саму верхню дирку (10А) і ручку/регулятор повернути на 200мА. Потім повідключати всі "нештатні споживачі" підключитись до АКБ в розрив тестером і по одному "нештатному споживачу" підключати і дивитись за показниками, хто найбільше "з'їдає".Я тут нагадав, що в мене магнітола підкючена до АКБ на "+", обома (червоним і жовтим проводом), тобто вони скручені до купи, а схема вимагає наче жовтний на АКБ, а червоний на замок запалення. Може це в мене магнітола "жере" енергію. Изменено 21 июля, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
vovaha Опубликовано 21 июля, 2014 Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 Я тут нагадав, що в мене магнітола підкючена до АКБ на "+", обома (червоним і жовтим проводом), тобто вони скручені до купи, а схема вимагає наче жовтний на АКБ, а червоний на замок запалення. Може це в мене магнітола "жере" енергію.Вполне возможно у меня мафон жрет 150 миллиампер, снимаю панельку и 30
lightstar1411 Опубликовано 21 июля, 2014 Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 (изменено) Так от, я маю чорний залишити на місці (самий нижній отвір), а червоний переставити на саму верхню дирку (10А) і ручку/регулятор повернути на 10А.не на 200 мА, а на 10 А... Якщо залишити червоний у середньому отворі то можна міряти лише мА, в діапазоні лише до 200 мА. Так що на саму верхню, і тумблер на 10 А.Так як струм постійний, то покази в тебе можуть бути зі знаком мінус. Це залежить від того, як ти щупи притулиш до лінії. Якщо чорний до + на акб, а червоний на клему яка одягається на + акб - то покази зі знаком мінус. Якщо навпаки - то без мінуса) той значок мінуса на вимірювання не впливає, він показує лише напрям струму. Изменено 21 июля, 2014 пользователем lightstar1411
ВОВ@Н Опубликовано 21 июля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 не на 200 мА, а на 10 А... Якщо залишити червоний у середньому отворі то можна міряти лише мА, в діапазоні лише до 200 мА. Так що на саму верхню, і тумблер на 10 А.Так як струм постійний, то покази в тебе можуть бути зі знаком мінус. Це залежить від того, як ти щупи притулиш до лінії. Якщо чорний до + на акб, а червоний на клему яка одягається на + акб - то покази зі знаком мінус. Якщо навпаки - то без мінуса) той значок мінуса на вимірювання не впливає, він показує лише напрям струму.Ну, то я так і писав, плюсовий щуп у саму верхню дирку. А от з регулятором я помилився, дійсно треба на 10А.Десь читав, що довго тримати ампертметр в розриві між АКБ і клемами не можна, бо щось там може згоріти. Це правда? Бо хто його знає скільки мені треба буде часу, пока я вичислю "утічку". Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
toxa777 Опубликовано 21 июля, 2014 Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 Ну, то я так і писав, плюсовий щуп у саму верхню дирку. А от з регулятором я помилився, дійсно треба на 10А.Десь читав, що довго тримати ампертметр в розриві між АКБ і клемами не можна, бо щось там може згоріти. Це правда? Бо хто його знає скільки мені треба буде часу, пока я вичислю "утічку".Ну по логике, если проходящий ток не выше предела измерения (в данном случае 10А), то ничего не должно сгореть.
ВОВ@Н Опубликовано 21 июля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 На обід метнувся в гараж. Підключив тестер в розрив клеми "-" і АКБ. виняв запобіжники з магнітоли і ЦЗ. Без споживачів тестер показав 0,00 інколи 0,01. Вставив запобіжник в магнітолу - 0,21, вмикнув її - 0,29, вставив запобіжник в ЦЗ - 0,30. Виходить що магнітола в мене споживає 0,21А під час спячого режиму + 0,01А - ЦЗ. Це нормально чи ні? І чого буває поблимує 0,00 або 0,01 на дисплеї, коли зовсім вимкнені "нештатні споживачі"? Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
lightstar1411 Опубликовано 21 июля, 2014 Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 переткни щуп и включи на 200 мА, а потом на 20 мА на мультиметре - увидишь, что если всё полностью отключено - есть потребление. Пусть оно будет 10 мА. Когда ты измеряешь 10-ти амперным амперметром малые токи - то естественно амперметр тебе ничего не покажет, он эти 10 мА даже не почувствует. То что "мигает" самый малый разряд - это особенности работы прибора, а именно шумы в дешёвом китайском ацп в корпусе типа капля. Без них - никуда) Они есть и будут на любом режиме измерений... где-то сильнее будет бегать последний разряд, где-то не так сильно. Вава, забей на них. А то ведь я могу написать ещё один рассказ на пол страницы))
ВОВ@Н Опубликовано 21 июля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 (изменено) переткни щуп и включи на 200 мА, а потом на 20 мА на мультиметре - увидишь, что если всё полностью отключено - есть потребление. Пусть оно будет 10 мА. Когда ты измеряешь 10-ти амперным амперметром малые токи - то естественно амперметр тебе ничего не покажет, он эти 10 мА даже не почувствует.То что "мигает" самый малый разряд - это особенности работы прибора, а именно шумы в дешёвом китайском ацп в корпусе типа капля. Без них - никуда) Они есть и будут на любом режиме измерений... где-то сильнее будет бегать последний разряд, где-то не так сильно. Вава, забей на них. А то ведь я могу написать ещё один рассказ на пол страницы)) Не зовсім поняв речення что если всё полностью отключено - есть потребление., і що робити з магнітолою і тими 0,21 в спячому режимі? Може й через це падає щільність в АКБ? Изменено 21 июля, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
vovaha Опубликовано 21 июля, 2014 Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 Не зовсім поняв речення что если всё полностью отключено - есть потребление., і що робити з магнітолою і тими 0,21 в спячому режимі? Може й через це падає щільність в АКБ?А 0.21 это получается 210?
ВОВ@Н Опубликовано 21 июля, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 21 июля, 2014 А 0.21 это получается 210?Це я й страюсь визначити і що з ним робити? Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти