Рекомендуемые сообщения

Всім привіт!

Літо прошло, сані вже точно пора готувати...

Значить в мене є

- дві нешиповані шини 175/70R13 AMTEL NordMaster з отворами під шипи - відкатали три сезона

- дві нешиповані шини 175/70R13 Polaris без отворів під шипи - відкатали два сезона.

Протектор всіх в суперовому стані (раніше зимою авто фактично не використовувалось, якщо за всі ті зими тисяч 4 наїздив, то буде добре).

Зараз авто активно експлуатується і, якщо все буде добре, так буде і надалі.

Основний накат авто відбуваєтсья в м. Київ та на трасі Київ-Чоп.

Думаю всі знають як в нас працюють комунальники і як часто буває ожеледь... Задумався на зиму "ошипуватись"...

Ніколи на шипованій резині не їздив. Звісно, є розуміння необхідності безпеки на дорозі для себе та навколишніх, але є також необхідність мінімізації затрат, нічого не вдієш...

У зв'язку з цим маю декілька запитань:

1. Розумію тупість питання, але на скільки критично мати одну пару шипованих і одну звичайних? Хто так їздив, відпишіться, сильно крутить? Куди які краще ставити?

2. На скільки надійно і правильно нашипувати резину, в якій не передбачено встановлення шипів? Ті шипи не будуть вилітати? Такі шини краще назад чи на перед?

3. Чи були в кого ситуації, коли наявність шипів навпаки нашкодила. ?

4. А воно реально треба? :ph34r::huh: По трасі в принципі проблем не має бути. Найбільше мене напрягає згадування про ті ковзанки, що бувають взимку в Києві, дуже не хочеться нажимаючи педаль тормозу сунутись далі хз скільки метрів і, не дай Бог, ще наробити біди... :sad:

• Ответов 24
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Прежде всего нужно иметь голову, особенно зимой на льду.

Я бы посоветовал иметь сменный шипованный комплект, и одевать его на обе оси, при чём лучший протектор на заднюю ось вне зависимости от привода. Это для безопасности, чтобы не занесло.

Катал я как то по льду на славуте передний шип, сзади просто зима - экстрим ещё тот.

Шип на асфальте вылетает со временем, особенно на дешёвой резине, а если не завод шиповал думаю ещё быстрее.

Я бы ещё вариант цепей рассмотрел.

Всім привіт!

Літо прошло, сані вже точно пора готувати...

Значить в мене є

- дві нешиповані шини 175/70R13 AMTEL NordMaster з отворами під шипи - відкатали три сезона

- дві нешиповані шини 175/70R13 Polaris без отворів під шипи - відкатали два сезона.

Протектор всіх в суперовому стані (раніше зимою авто фактично не використовувалось, якщо за всі ті зими тисяч 4 наїздив, то буде добре).

Зараз авто активно експлуатується і, якщо все буде добре, так буде і надалі.

Основний накат авто відбуваєтсья в м. Київ та на трасі Київ-Чоп.

Думаю всі знають як в нас працюють комунальники і як часто буває ожеледь... Задумався на зиму "ошипуватись"...

Ніколи на шипованій резині не їздив. Звісно, є розуміння необхідності безпеки на дорозі для себе та навколишніх, але є також необхідність мінімізації затрат, нічого не вдієш...

У зв'язку з цим маю декілька запитань:

1. Розумію тупість питання, але на скільки критично мати одну пару шипованих і одну звичайних? Хто так їздив, відпишіться, сильно крутить? Куди які краще ставити?

2. На скільки надійно і правильно нашипувати резину, в якій не передбачено встановлення шипів? Ті шипи не будуть вилітати? Такі шини краще назад чи на перед?

3. Чи були в кого ситуації, коли наявність шипів навпаки нашкодила. ?

4. А воно реально треба? :ph34r::huh: По трасі в принципі проблем не має бути. Найбільше мене напрягає згадування про ті ковзанки, що бувають взимку в Києві, дуже не хочеться нажимаючи педаль тормозу сунутись далі хз скільки метрів і, не дай Бог, ще наробити біди... :sad:

1 Не критично. На десятке ездил шип перед(точно такие как у тебя), на зад всесезонка, ща у меня шип позади а впереди барум поларис 3 и все нормлуьно, ездил так на рено симбол и все было тип топ

2 ежели шипы не предусмотрены то как по мне их туда пихать не надо

3 лет за 8 не было ни одной ситуевины чтоб навредило

4 Вот тут только тебе решать зато ежели попадешь загород де то в снег то амтел шипованый хорошо гребет

И однозначно нуно иметь голову как сказано выше

Думаю проблема в том, что Б/У резину, мало где возьмутся шиповать.

vlad_zh, vovaha дякую за поради, буду думати далі...

Щодо голови, то вродь є в наявності :lol:

Mashinist, на першому ж шиномонтажі, де я запитував, сказали що зашипують, але я маю обов'язково шини гарно вимити і повикулупувати всю каку з монтажних отворів, в іншому випадку вони може вийти з ладу монтажний пістолет...

Думаю проблема в том, что Б/У резину, мало где возьмутся шиповать.

Думаю сейчас ошипуют с улыбкой на лице. )))

Тока вопрос скока шипов останетс уже к новому году ))))))

vlad_zh, vovaha дякую за поради, буду думати далі...

Щодо голови, то вродь є в наявності :lol:

Mashinist, на першому ж шиномонтажі, де я запитував, сказали що зашипують, але я маю обов'язково шини гарно вимити і повикулупувати всю каку з монтажних отворів, в іншому випадку вони може вийти з ладу монтажний пістолет...

Шипы тока на все 4ре колеса.

Шиповать б.у. резину под шип и темболее резину не под шип - извращение редкое. Шипы не будут держаться

Любые автозапчасти ВАЗ, ШЕВРОЛЕ, Ланос, KIA, Хюндай, Черри по оптовым ценам для клуба.

095-495-01-23. Иван. (или в личку) Наш сайт с картинками и ценами: ZVIR-AVTO.COM.UA

073-483-47-87.

Автозапчасти ВАЗ по оптовым ценам для клуба

ГБО - Евро4. Продажа, консультация, установка. Для клуба льготная доставка!

Адаптер салонного фильтра на 2108-99, 2115. (Адаптер + уг.фильтр = 225+115 = 340грн, Ставим фильтр салона от 2110 на Самару. Всегда в наличии.)

СВЕТОДИОДНЫЙ модуль в ПЛАФОН салонного освещения 2108-99,15

Думаю сейчас ошипуют с улыбкой на лице. )))

Тока вопрос скока шипов останетс уже к новому году ))))))

Що ж всі такі підступні... :lol:

Я ж ніколи шипованої резі не мав... Ні бум бум як воно має бути))

Із розряду "думки в слух": шип жеж монтується в резину на глибину ну нехай 10 мм. В його основі "тарілочка". Тримаєтсья він за рахунок тієї тарілочки і за рахунок того, що "розжимає" протектор... Якщо воно так, то на скільки критично що резина вже бачила дорогу? Чому шипи до нового року повилітають?

Із розряду "думки в слух": шип жеж монтується в резину на глибину ну нехай 10 мм. В його основі "тарілочка". Тримаєтсья він за рахунок тієї тарілочки і за рахунок того, що "розжимає" протектор... Якщо воно так, то на скільки критично що резина вже бачила дорогу? Чому шипи до нового року повилітають?

тому шо міста для шипів деформуються , якщо шина була не ошипована зразу а використовувалась як звичайна без шипів :pardon:

***Если не пробил час, не убьет вас даже доктор***

Шиповать б.у. резину под шип и темболее резину не под шип - извращение редкое. Шипы не будут держаться

Щодо шипування резини не під шип...

А що скажете про шипи BestGrip ? багато де читав про них хороші відгуки...

http://www.4x4ru.ru/shop/shipy_vintovye_universalnye/

Не реклама, просто цікаво. Доречі, тодком не знайшов де такі шипи в нас можна придбати....

тому шо міста для шипів деформуються , якщо шина була не ошипована зразу а використовувалась як звичайна без шипів :pardon:

:(

а в мене були надії.... шини просто дісно в гарному стані...

Якщо що, шипи просто ставляться в резю, чи для надійності можна змазати якимось "герметиком"?

Що ж всі такі підступні... :lol:

Я ж ніколи шипованої резі не мав... Ні бум бум як воно має бути))

б.у. шина под шип бегала не шипованой:

камешки попадали в отверстия и разбивали его, надрывали удерживающий кантик.

И потому даже если вымоеш все дырки идеально - то всеравно шип в таком держаться нормально не будет.

Шиповка непредназначеной резины - вообще печаль, т.к. в шинах под шип места посадки довольно итро сделаны. У производителей годами оттачивается технология изготовления резины чтоб она и мягкая зимняя была, и в в месте де шип была жесткая чтоб шип держало, чтоб слой под шипом был правильной жесткости.

Вариант тупо сделать дырку в обычной зимней резине и воткнуть шип некатит.

Имхо. Хочеш шип - продавай свои и покупай шип.

Любые автозапчасти ВАЗ, ШЕВРОЛЕ, Ланос, KIA, Хюндай, Черри по оптовым ценам для клуба.

095-495-01-23. Иван. (или в личку) Наш сайт с картинками и ценами: ZVIR-AVTO.COM.UA

073-483-47-87.

Автозапчасти ВАЗ по оптовым ценам для клуба

ГБО - Евро4. Продажа, консультация, установка. Для клуба льготная доставка!

Адаптер салонного фильтра на 2108-99, 2115. (Адаптер + уг.фильтр = 225+115 = 340грн, Ставим фильтр салона от 2110 на Самару. Всегда в наличии.)

СВЕТОДИОДНЫЙ модуль в ПЛАФОН салонного освещения 2108-99,15

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти