NORBY 534 Опубликовано 5 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 июля, 2016 Щоб не розводити купу тем... спитаю тут. Може хтось планує їхати в Фінляндію чи може підкаже кращий спосіб як дістатися? Цікаво чи трбеа білетик купити і якщо так то який і чи дає ралліпас за 65 Євро доступ на сервіспарк і т.п. Зарання вдячний за відповіді. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ValerKat 407 Опубликовано 5 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 июля, 2016 На машине планируешь ехать в Финку? Маленького, кто хочешь обидит. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
NORBY 534 Опубликовано 5 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 5 июля, 2016 Загалом так... але поки компанія яку я хотів брати в роздумії... думаю над запасним планом.. маршут планувався через Польшу в Талінб паром в Хельсінки і далі вже як вийде. Ібо дешевших варіантів з Польською Шенгенкою я не бачу... через Пітер ще довше і не факт що все буде ок. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ValerKat 407 Опубликовано 6 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 6 июля, 2016 А жить где собираетесь? Жрать что? Там дорого довольно. Маленького, кто хочешь обидит. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
TaZManiac 36 Опубликовано 6 июля, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 6 июля, 2016 Такс, тільки сьогодні добрався до компа, є можливість написати кілька слів про враження від побаченого. Короч налаштувався я вже їхати один, як тут в останній момент дівчина таки змогла відпроситись з роботи і ми вже вдвох почали пакувати рюкзаки. Виїзд був запланований на п'ятницю 01 липня, оскільки саме цього числа починала діяти в мене віза. Нереальними зусиллями я зміг вибити можливість забрати її на день раніше. Їхати вирішили все таки автобусом, в Варшаві до нас мав підключитись мій товариш. Тому взяли спальники, палатку і вже в четвер вночі виїхали в путь. Дуже переживав на рахунок проходу митниці, оскільки останнім часом поляки проводили забастовки і народ стояв по 5 годин в черзі, чого нам надто то і не хотілось, графік не дозволяв, оскільки ми планували попасти повністю на 2й і 3й день. На щастя, митницю ми пройшли за півтора години, після чого з полегшенням відкрили перше пиво і погнали далі. Спати в дорозі я не міг, оскільки думка про те, що моя дитяча мрія нарешті здійсниться не давала спокою. Я продивлявся статистику першого дня, вичитував карту СУ і вже планував, біля якого повороту буду ставити палатку Десь в 7 ранку ми прибули в столицю, там же нас чекав мій таваріщ з дівчиною і ми відразу погнали на Миколайки. Як тільки відїхали 50 км від Варшави, я пожалкував, що не поїхав на своїй машині - такої кайфової дороги я вже давно не зустрічав. Я рідко катаюсь на авто за кордоном і ті вузенькі, рівненькі дороги з спусками і поворотами приносять мені нереальне задоволення. Особливо мальовничий відрізок - це останніх 30 - 40 км перед Миколайками: сосновий ліс, глухі повороти...ммммм))). Ще в автобусі я вирішив їхати відразу на СУ Goldap, оскільки нам туди ніби було найближче і з розрахунку, щоб встигнути повернутись на суперспешл і до заходу сонця виставити палатку на СУ Nowe Sady. Тому свідомо я вже розумів, що перший проїзд пропускаю. Перше, що кинулось мені в очі по приїзді - кількість фанів. У порівнянні з українським чемпіонатом було враження, що я попав на футбольний матч, а не на ралі. Куча естонців, фінів, шведів ну і поляків само собою, з прапорами, цілими сім'ями, ну це було реально дуже круто і приємно споглядати. Зупинились ми недалеко біля 23ї фан зони, там був на мою думку класний поворот з хорошим кутом огляду. Поки наші сусіди - естонці жарили шашлики, а мої друзі розкладали міні - пікнік я шастав вздовж траси і дивувався заходами безпеки - велика кількість стюартів зі свистками, сейфеті кари, які проходять СУ по 3 рази і навіть сейфеті - вертоліт. Правда ні один із стюартів за пропуск мене так і не спитав. Єдиний мінус - велика відстань від траси до зони огляду, відгороджена парканчиком. Я розумію, що десь в полях такої фігні нема, але й повертатись звідси назад довго і пішки:( Але на все це було пофіг, десь далеко я чув звуки моторів і від цього мене просто розривало)))). І тут пройшов нульовик....ще два місцевих екіпажі, яких я так розумію теж використовують як пробні. І тут пішли бойові... Все, що було далі - то було як сон. Я бачив як проходить поворот Латвала, Ньєвіль, Остберг, Ож'є і я не вірив своїм очам. Valerkat правду казав, швидкість канала WRC то просто щось космічне. Далі здавалось, що всі йшли пішки. Ми глянули ще 10 екіпажів і поїхали в Миколайки. Брати білет я не планував, тому ми поїхали до Миколайки Арени в пошуках хорошої точки огляду. Не знаю як минулого року, але цього року зона охорони була виставлена значно далі за саму Арену, в полі стояла куча стражів, які не пускали народ - якраз для таких хитропопких як ми))) Але з боку дороги був один великий горб, на який ми заїхали машиною, звідки добре було видно старт, підйом на дугу, тунель і повороти, нам цього вистачало. Я, як самий мєлкий ростом, взагалі виліз на кришу нашого мінівена, звідки я побачив майже всю трасу, крім того куска, огляд якого закривався трибуною. Взагалі, брати квиток я теж не раджу, толку від нього не особо, хіба в сервіс зону попасти (на 30 хвилинний ремонт Лефебра, наприклад) Сонце починало заходити, ми зібрались і поїхали в сторону села Nove Sady в пошуках місця для ночівлі і вигідної точки для недільного дня. Палатки виставили за 1 км від 43ї фан зони, в полі було пусто і тихо. Погода радувала. Як тільки сонце зайшло, почався нереальний вітер, моментами палатку просто складало вдвоє, було стрьомно, але якось заснули. Зранку я проснувся від шуму дощу, який нещадно лупив по палатці. Я знав, що планується дощ, але не думав, що до такої степені. Поливало як з відра. Я протер очі, вийшов до "вітру" і прозрів - половина поля була заставлена машинами з такими ж палаточніками як ми - всі ті ж фіни, шведи і естонці, деяких ми навіть впізнали з Голдапа)))) Тут же мене покликали якісь два бородах мужика на джин, і вже в 6 ранку я був під легким шафе:))))))) Дощ не переставав йти, ми поснідали, потехеньку змотались і пішли на СУ. І знову приємна картина - куча батьків з дітьми, столики, пікніки, парасольки, всім пофігу на дощ) Від такої атмосфери настрій був просто на 5+. Ми знайшли хорошу затяжну дугу, стали там, надягнули дощовики і почали чекати. Поки мої пили чай, я дивився пряму трансляцію з телефона. І тут пішли перші екіпажі.... Ділянка видалась дуже видовищна. Ми стояли на невеликому горбі, тому в огляді було два повороти, один на 90 градусів і затяжна дуга на 15 - 20 градусів. Від дощу, який плавно переходив в зливу, я так змок, що вже відчував, як вода тече в мене по спині, капає з голови і чавкає в ногах. Але коли проходили топ 15, я вже не відчував того всього, просто ловив кайф. Найбільш швидкими здавались Падон, Танак і Латвала, як потім виявилось, і не дивно) Після першого проїзду ми змінили позицію, пройшли трохи ближче до села. Я був настільки мокрий, що не витримав, ми зайшли в якийсь підїзд будинку і там переодягалися, було холодно і весело))) Другий проїзд ми розглядали вже на асфальтованій ділянці перед селом. Знайшли відрізок, де не було в зоні огляду стюартів і я став прямо біля обочини. Такого адреналіну я ще не відчував в своєму житті. Ті відчуття, які я переживав, коли біля мене проходили на швидкості 160 - 180 екіпажі, важко з чимось порівняти. Ментальний оргазм Після проїздів ми пішли назад до машини, почекали поки стюарти відкрили трасу і поїхали назад в Миколайки на церемонію. Ось там був апогей моїх очікувань. Коли ми прийшли на центральну площу я просто не повірив своїм очам - Ож'є, Ньєвіль, Латвала, Мікельсен, Падон, Солберг (Хенінг) - всі вони стояли на 2 метри від мене і активно обговорювали результати. Я просто як мала дитина вчепився руками в паркан, який відділяв мене від цих богів ралійного спорту і завис. Все те, що раніше я бачив тільки в екрані по оглядах, зараз було перед мною. Здивувала також відкритість пілотів, вони підходили до фанів, фотографувались, вітались, давали автографи. Жодного пафосу і зіркової болєзні. Повезло і мені (на фото нижче). Також підійшов і привітався з Валерою Горбанем, підтримав їх, оскільки в команди був важкий етап. У все це мені вірилось ще меньше, я був як в тумані. Я знав, що побачу екіпажі, побачу можливо пілотів вживу, але що я зможу потиснути кільком з ним руку, сфоткатись і поговорити - це була задача з розряду фантастики. Отак і пройшли мої вихідні на етапі WRC в Польщі. Як результат - я задоволений на 100%. Погана погода, якісь незручності проживання і далека дорога - це були просто мізерні дрібниці у порівнянні з тими емоціями, які я пережив від побаченого. Короткі висновки: - їхати дійсно краще машиною. Дорога в більшості хороша, добратись до спецділянок, як на мене, було зручно. Якщо автобусом - можна було побачити хіба 3й день, СУ були недалеко від Миколайок. - місто дороге, житло коштує космічних грошей, раджу розраховувати на кемпінг, ми зекономили уйму грошей; - брати квитки немає змісту. Єдиний плюс - сервіс зона. До СУ нас пропускали без будь - яких питань. - Дорога від Варшави займає в середньому до 4х годин. Багато камер і населених пунктів, перевищувати нема як. Відразу перепрошую за якість фото, техніку довелось віддати брату на зйомку весілля, тому цього разу без фотозвіту. Чесно кажучи, й фоткати щось не хотілось, було бажання побачити все своїми очима, а не через об'єктив камери 4 Я на Драйве http://www.drive2.ru/cars/lada/2108/2108/igorosha/ Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Tolyan 1 493 Опубликовано 7 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 7 июля, 2016 Супер! Спасибо за отчет!) Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
NORBY 534 Опубликовано 7 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 7 июля, 2016 Загальний план поїздки до Таліна ще обговорюється. Де там що там і взагалі. А по цінах на житло ще не взнавав конкретно де. Точка відліку до кінця цього тижня. Просто іншого способу добратися як не на авто я взагалі не знайшов. Літаки по ціні тільки в одну сторону, що на авто туди назад. Незнаю чи в Білорусії ще ціни на бензин менші, але якщо так, то там можна заскочити і трохи заправитися на повний бак + каністра. Головні питання зараз - це квитки Ралліпасб чи треба і які краще. Чи чито на 4 дні сервісу а там якось на халяву на СУ пролазити, чи той що за 65Є але щось дорого і не бачу чи він пропускає на сервіс. Та і якщо буду не сам то всі ж не куплюять 100%, то невідомо як тоді. НУ ідея виношувалась 5 років, тому відступати вже нема куди ) 1 Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ValerKat 407 Опубликовано 7 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 7 июля, 2016 А я говорил, что после WRC канала, все едут как пенсионеры в тролейбусе. :) Ну в общем реакция такая же как и у меня была при первом просмотре WRC. Хотя я могу похвастаться, что еще смотрел 2х литровые монстры. :) По поводу Финки. Бюджет если бы примерный знать, то я в доле на топливо. Можете бронировать мне место. Но жить буду точно или в палатке, или в машине, если вы отель снимите. Если что, могу порулить. 1 Маленького, кто хочешь обидит. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Aquagen 65 Опубликовано 7 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 7 июля, 2016 Автомобилем и бюджетнее и удобнее чем на самолете - тут очевидно. Проживание хорошее на финку надо бронировать еще зимой. Сейчас врядли будет что-то вменяемое и бюджетное, разве что кто-то не сможет поехать и будет сбрасывать бронь. Но если очень хочется то вариант палатка (надо искать место) или ночевка в машине вполне возможен. Еда в кабаках дорогая (относительно Украины), если нужен бюджет то закупаетесь в маркете (заранее). Стоимость стандартного билета 65е на все дни - продается на заправках. Проверяют его везде, разумеется можно и в обход но не совсем удобно (мягко говоря). Готовьтесь к тому что от места стоянки до места просмотра надо идти километров 5-10 если приезжаете за час до канала. WRC-автомобили ярко едут далеко не все - уже после пятого-седьмого становится заметна разница. Пилоты на Р5 кстати тоже могут удивить. В хорошем смысле. Смотреть Ралли Финляндия однозначно рекомендую - весь Ювяскуля и район живет только ралли. Спецучастки зрелищные и недалеко от города. 1 Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ValerKat 407 Опубликовано 7 июля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 7 июля, 2016 В общем, если что, я в доле. :) Билетик на все дни конечно... Маленького, кто хочешь обидит. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти