Альтернативні Варіанти Розміщення Паливного Баку

Рекомендуемые сообщения

Привіт!

Стандартні місця розміщення балонів ГБО:

1. торекс в нішу запасти

2. круглий балон в багажнику чи багажному відділенні

3. міцний торекс під днищем багажнику (для тих, в кого кліренс дозволяє)

Цікавить думка знаючих щодо варіанту компонування бензобаку та газобаку в місці стокового бензобаку

Типу такої "схеми":

1.демонтаж стокового бензобаку,

2. виготовлення бензобаку об'ємом літрів на 15-20.

3. замовлення десь газового балону необхідних розмірів. (поки що сама таємнича для мене тема)

4. монтаж двох баків на стокове місце.

Розглядаю це для 21099 (якщо це взагалі реально) :)

виграш в місці в багажнику

З мінусів - щось мені здається що об'єм газобака буде "пропорційний" зменшенню об'єму бензобака. тобто 40-літрового газобака походу там не буде... :(

Ну і до мінусів напевне треба віднести вартість) Може хтось зорієнтує хоч приблизно скільки це коштує?

• Upvote 1

Називається підкинь ідею маньяку)))

Ну да ладно, по суті:

Я вважаю що якщо якийсь бак і робити на замовлення, то це бензиновий. По суті будь-яка ємкість з диркою під модуль бензонасоса. І можна не виготовити, а підібрати від якогось іншого транспорту (не обовязково навіть автомобільного).

Газові балони потрібно брати лише з того, що є на ринку, так як на колінці ти особо не зробиш балон який триматиме тиск в 16 атмосфер. Або це коштуватиме великих коштів.

Згоден з тим, що обєм газового балона (балонів) не повинен бути меншим ніж був до цього з твоїм балоном замість запаски. А з урахуванням зменшення бензинового баку я б навіть трішки збільшив обєм газу). Хоча у різних людей різні пробіги.

Ну а далі просто визначаемо які є можливі варіанти компактних газових балонів:

Є доволі тонкі циліндричні балони: 200 мм в діаметрі і в довжину 730 мм (20л.), 920мм (25 л.), 1060 мм (30л.). Тепер потрібно знімати бак у своєму авто і міряти що туди влізе. Раптом там буде більше місця, то є діаметри 230мм, 244 мм, 300мм і так далі. Купить продажа газовые баллоны под пропан гбо цилиндрические автомобильные. В принципі, в залежності від наявного вільного місця можна і про тороїдальні зовнішні балони подумать. 

Слухай, ось ще варіанти балонів цікаві LPG tank,LPG tanks, zbiornik LPG, zbiornik na gaz, zbiorniki na gaz

Там навіть є віранти спарених циліндричних балонів. Тобто можна замовить такий з заводу. А то якщо самому робить спарку, то це потрібно буде два мультиклапана ставить, а заводська спарка дозволить обійтись одним. Ще цікаво як в спарку поставить датчик рівня газу...

А ось взагалі цікавий варіант Мжно ли заменить бензобак пропановым балоном? - ГБО (ГАЗ) - Ukrainian Opel Club. Тільки сумніваюсь що такий можливо знайти у вільній продажі. Ось сайт компанії Features & Benefits | Propane Performance

Изменено пользователем Mustang-1991
  • Upvote 1

ВАЗ 21099                                                                                           Chevrolet Volt

@Mustang-1991 Ти знаєш... я от думав думав, і ще дещо придумав... По пам'яті лежання під задницею моєї 99, по боках від ніши запаски є багато вільного простору (а може й не багато, але він там точно є, треба буде заміряти)... по ідеї туди можна всунути по циліндричному балону.

Ну і з'єднувати їх всіх паралельно. Типу як балони на дахах старих автобусів - там їх по чотири/п'ять і всі паралельною трубочкою з'єднані... Поки що я не розумію як можна в такому випадку туди вліпити датчик рівня і де має стояти мультиклапан....

Якщо туди можна вліпити два циліндричних балони по літрів 20-25 кожний, тоді і бензобак можна не кромсати...

Изменено пользователем emigrant-l

Небезпечно, як на мене. Маленька ДТП відразу дістане до балона

ВАЗ 21099                                                                                           Chevrolet Volt

Воно то так, проте неодноразово бачив паркетники де балон виглядає з-за бамперу... Там взагалі "супердоступ", оскільки вони і вище і перше ж ДТП прямо у них.

Вродь ці балони, які встановлюються ззовні мають більш товсту стінку...

Але у кросоверів там ще йде підсилювач бампера перед бампером.

Так, циліндр вважається самим надійним для удару збоку, оскільки не має продольного шва, однак в твоєму варіанті розміщення велика вірогідність удару в торець, а не в бік балону. 

В общем якщо так робити, то уже краще тонкий і довгий циліндр чіпляти під задній бампер. Там його точно більше силових елементів буде захищати ніж під задніми крилами.

В общем треба міряти що замість бака влізе, бо щось мені здається, що не вийде ніде впихнути бак об'єму хоча би такого як був раніше

Изменено пользователем Mustang-1991

та по тому розміенню "відбій"... я щось геть забув про наявність глушника))))))) тому під днищем вільною лишається лише одна сторона...

• 2 недели спустя...
В 07.04.2017 в 11:32, emigrant-l сказал:

@Mustang-1991 Ти знаєш... я от думав думав, і ще дещо придумав... По пам'яті лежання під задницею моєї 99, по боках від ніши запаски є багато вільного простору (а може й не багато, але він там точно є, треба буде заміряти)... по ідеї туди можна всунути по циліндричному балону.

Ну і з'єднувати їх всіх паралельно. Типу як балони на дахах старих автобусів - там їх по чотири/п'ять і всі паралельною трубочкою з'єднані... Поки що я не розумію як можна в такому випадку туди вліпити датчик рівня і де має стояти мультиклапан....

Якщо туди можна вліпити два циліндричних балони по літрів 20-25 кожний, тоді і бензобак можна не кромсати...

На старых автобусах были баллоны под метан, в которых давление 250 атмосфер и не было никаких мультиклапанов и датчиков уровня.

В 07.04.2017 в 11:34, Mustang-1991 сказал:

Небезпечно, як на мене. Маленька ДТП відразу дістане до балона

По поводу ДТП или пожара найди в сети соответствующую информацию/ролики ютуба. Там очень хорошо всё расписано/показано. Если конечно, интересен этот вопрос.

По сути вопроса - не легче ли просто купить докатку?

21 час назад, toxa777 сказал:

По сути вопроса - не легче ли просто купить докатку?

була в мене докатка... продав її.

з недоліків:

1. хоч докатка була задється 14" - колесо по зовнішньому діаметрі було менше чим мої старі шини 13" з стоковою росавою

2. докатка не стає в багажнику 99 вертикально = все одно займає простір "в площині".

3. на дальняк все одно в багажнику краще мати повнорозмірну запаску, так як вночі або на вихідних на перифирії не так просто знайти працюючий шиномонтаж. Я, наприклад, на трасі Київ-Чоп на відрізку з Києва до Рівного, від Рівного до Луцька не бачив працюючих вночі/на вихідних шиномонтажів, а, допустимо, 300 км на докатці - ще те радість...

У мене докатка. 

До речі я її майже вертикально поставив за спинкою заднього сидіння (до задньої роспорки привязав).

Але колись мені прийшлось на ній проїхать км так з 50... Мука та ще. уже на 80 км/год її кидало зі сторони в сторону.

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти