Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Після того як два рази закипів двигун витік майже весь тосол, оскільки тосолу з собою не було доливав воду, тож зараз їжджу з водою в радіаторі. Після вихідних хочу поїхати до батьків в село і промити систему охолодження сироваткою і після цього залити свіжий тосол.

Питання: Чи не виникне в мене ніяких проблем через те, що я буду тиждень їздити на воді замість тосолу?

Що грозить машині, якщо двигун буде постійно перегріватись?

• Ответов 23
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Опубликовано

Краще взагалі воду в сист. охолодження не заливати, навіть дистильовану, хіба що іншого виходу немає. Але потім краще якнайшвидше злити її і залити антифриз, тому що з водою швідше зношуеться помпа(може помічали що тосол трохи масний) і "дірявиться" радіатор (і пофігу яка там вода).

За тиждень, думаю, нічого страшного не буде, але зі заміною краще не тягнути з вищесказаних причин.

При постійному перегріві може повести ГБЦ, карб, впуск. колектор, для ЦПГ теж не добре. Тут ще залежить від температури (я думаю зрозуміла різниця між перегрівами в 110 і 140 градусів - чим більше тим гірше)...

"Коли ти правий, ніхто не запам'ятовує, коли помилишся, ніхто не забуде"(с)

сподівайся на краще,але будь готовий до всякого

О98 99чотири 1230 \ viber О6З 2З2 44два4

"Думка більшості завжди помилкова, адже більшість людей - ідіоти"(с).

Але, звісно, ні ти, ні я не належимо до більшості...

Опубликовано

Краще взагалі воду в сист. охолодження не заливати, навіть дистильовану, хіба що іншого виходу немає. Але потім краще якнайшвидше злити її і залити антифриз, тому що з водою швідше зношуеться помпа(може помічали що тосол трохи масний) і "дірявиться" радіатор (і пофігу яка там вода).

За тиждень, думаю, нічого страшного не буде, але зі заміною краще не тягнути з вищесказаних причин.

При постійному перегріві може повести ГБЦ, карб, впуск. колектор, для ЦПГ теж не добре. Тут ще залежить від температури (я думаю зрозуміла різниця між перегрівами в 110 і 140 градусів - чим більше тим гірше)...

ты имеешь ввиду заливать концентрать антифриза???

например красный антифриз (Ж12) замерзает при темп.-14...тогда как разбавив его пополам-получаем -65...

а насчёт того что заливать...а понятие износ помпы.....при нормальном антифризе--крыльчатка смазывается достаточно!!!!а тосол...это спирт с разными присадками,поэтому о смазке крыльчатке как таковой не может быть и речи)))))

ту Килла:у тебя ничего страшного не произошло-просто выдавило охлаждайки,тем более так мало...у меня один раз выдавило 3,5 литра красного(т.кип.+140) ничего не произошло--остыл-долил-поехал!

имхо--лучше потратить 150 рэ на хороший антифриз чем 100 рэ на галимый тосол...разбавлять дистилятом(можно купить почти в любой аптеке,и гараздо дешевле(90 коп. литр) чем на перова(5 рэ) или в эпицентре(2 рэ))

Опубликовано

Тосол тосолу рознь, надо лить тосол со специальной пометкой антикоррозионное (он дороже обычного %30-40, иначе действительно будет жрать металл в системе охлаждения, воду лить на свой страх и риск, температура кипения воды 100 градусов тосола 130! На своей восьмерке, слава Богу, не кипел ни разу, хотя в пробках приходится стоять каждый день иногда не один час!

Пы.сы Покупать все что льется в машину, надо в магазинах, а не на базаре, с обязательным отрыманням кассового чека!

Опубликовано

Пы.сы Покупать все что льется в машину, надо в магазинах, а не на базаре, с обязательным отрыманням кассового чека!

:good:

Опубликовано

Після того як два рази закипів двигун витік майже весь тосол, оскільки тосолу з собою не було доливав воду, тож зараз їжджу з водою в радіаторі. Після вихідних хочу поїхати до батьків в село і промити систему охолодження сироваткою і після цього залити свіжий тосол.

Питання: Чи не виникне в мене ніяких проблем через те, що я буду тиждень їздити на воді замість тосолу?

Що грозить машині, якщо двигун буде постійно перегріватись?

Сьогодні їздив на автобазар по тосол, попав в пробку. За 40 хвилин поміняв 3 предохранітелі №8 :wacko:
Опубликовано

ты имеешь ввиду заливать концентрать антифриза???

например красный антифриз (Ж12) замерзает при темп.-14...тогда как разбавив его пополам-получаем -65...

а насчёт того что заливать...а понятие износ помпы.....при нормальном антифризе--крыльчатка смазывается достаточно!!!!а тосол...это спирт с разными присадками,поэтому о смазке крыльчатке как таковой не может быть и речи)))))

Я имею в виду заливать как положено...

Тосол залитый Velvana синий и на ощуп он "масний"(не знаю как по-русски правильно будет - "жирный" вроде не совсем то) - он получе(например всякая муть в бачке не плавает) будет чем похожий который чуть дешевле.

Я не спорю, может какой-нить ликви молли луче...

Тосолы разные есть...как и антифризы... да и не всегда дороже=лутше... :unsure:

Чем они кроме цены и цвета отличаются - присадками?Основа у них разная или тот же этиленгликоль? :unknw:

"Коли ти правий, ніхто не запам'ятовує, коли помилишся, ніхто не забуде"(с)

сподівайся на краще,але будь готовий до всякого

О98 99чотири 1230 \ viber О6З 2З2 44два4

"Думка більшості завжди помилкова, адже більшість людей - ідіоти"(с).

Але, звісно, ні ти, ні я не належимо до більшості...

Опубликовано

Сьогодні їздив на автобазар по тосол, попав в пробку. За 40 хвилин поміняв 3 предохранітелі №8 :wacko:

Міняй блок запобіжників, я буду на днях це робити якщо знайду їх.

Опубликовано

Еще может сильно закипать, когда подтекает помпа!. Лишний раз проверить, не помешает. А вентилятор, начинает включатся регулярно, достаточно не много воздуха подтянуть и готово.

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти