Рекомендуемые сообщения

Позавчора ввечері забув вимкнути світло під капотом (коли знімав Блок-ДХО), лампочка весь цей час просвітила і посадила мені АКБ:rev:. Прийшлось заводитись з толкача:pardon:.

Сьогодні забрав спойлер з покраски:yahoo:.

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• Ответов 1,9т
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Друзі, у мене сьогодні донька родилася, тепер маю дві донечки—зірочки.

Довго мучився із біднішою сумішшю на газу на високих обертах. На ХХ і на середніх наче все нормально, а на високих по карті газу видно, що газова лінія нижча за бензинову. Взяв у товариша планку

Привіт, хто читає мій бортовик. Накінецьто підходять до завершення мої плани які мав зробити за літо. 1. Повна переборка передньої ходової. Замінено все крім опорників, вони ще в нормал

Изображения в теме

18 часов назад, ВОВ@Н сказал:

Блок ДХО згорів доїздю вже з ближнім світлом.

Слухай, а де він в тебе стояв? По пам'яті, там на бумажці було написано, що при роботі він гріється і треба встановлювати там де немає побічного нагріву + провітрювання...

5 часов назад, emigrant-l сказал:

Слухай, а де він в тебе стояв? По пам'яті, там на бумажці було написано, що при роботі він гріється і треба встановлювати там де немає побічного нагріву + провітрювання...

Ось ссилка  R-DRL tiny,ДХО,ШИМ, скандинавский свет, галлоген,дневные ходовые огни,дальний свет  я там не знайшов ні слова про нагрівання.

Стояв там, де реле стартера (показано стрілкою)

IMG_0929_500.jpgi.gif

r119p.gif

Бортовий журнал

2 часа назад, ВОВ@Н сказал:

Ось ссилка  R-DRL tiny,ДХО,ШИМ, скандинавский свет, галлоген,дневные ходовые огни,дальний свет  я там не знайшов ні слова про нагрівання.

Стояв там, де реле стартера (показано стрілкою)

Все вірно, і я походу в них же (тільки на лох.юа). В бумажці, яка йде разом з релюшкою. http://r-drl.besaba.com/tiny drl_reg.pdf   на другій сторінці там написано що має бути хороший контакт з кузовом і добре прикручено (з натягом). Можливо про нагрів я усно чув, коли телефонував, чи може то просто мої здогадки... Хм... хз хз.

7 часов назад, emigrant-l сказал:

Все вірно, і я походу в них же (тільки на лох.юа). В бумажці, яка йде разом з релюшкою. http://r-drl.besaba.com/tiny drl_reg.pdf   на другій сторінці там написано що має бути хороший контакт з кузовом і добре прикручено (з натягом). Можливо про нагрів я усно чув, коли телефонував, чи може то просто мої здогадки... Хм... хз хз.

Я також брав на ОЛХ, там в описані є ссилка, ото я її і кинув.

r119p.gif

Бортовий журнал

І так, в п'ятницю 7 квітня я отримав новий блок ДХО, відправники навіть оплатили доставку (що дуже дивно). Зразу ж встановив, проїхав на ньому майже 30 км пока все добре. Дивно що цей блок не гріється, бо попередній грівся, можливо він був бракований ще зразу.

r119p.gif

Бортовий журнал

• 2 недели спустя...

Головне що працює!

• 2 недели спустя...

І так, згадаю свої ремонти.

Якщо той хто уважно читає мій бортовик, то пам'ятає, що не так давно я перебирав свій стартер Білоруського виробництва (визначав полярність магнітів і т.д.) Поїздив я на ньому недовго. Добре що у запасі ьув інший фірми "Іскра", але у ньому проскакував бендикс.

Одного дня мені треба було поїхати у Вінницю по справах, і Білоруський стартер підвів у самий непідходящий момент - перестав взагалі крутити. Прийшлось заводити з толкача, моя жінка на каблуках пхне, я матюкаюся, короче завів. Отсальні всі свої стоянки я вибирав, щоб був хоч якись горбочок, щоб завести з толкача. Тпк порішавши всі справи поїхав я на відомий у вінниці ринок "Сатурн" шукати бендикса до своєї "Іскри". Обходив багато ракушок, але знайшов тільки в одному, іто ціна 400 грн. Золотий він чи що?

Foto1800_500.jpgi.gif

Мусив брати, бо мій Білоруський взагалі не крутить. Отак ще рах я завівся з толкача і приїхав додому, де швиденько поставив новий "Золотий"  бендикс на стартер

Foto1799_500.jpgi.gif

Заводиться на ньому, аж підсвистує.

Далі на черзі заміна ступинчастого підшипника з правої сторони з переду. Брав також у Вінниці на Базі запчастин. Підшипник Фінвал, ціна 162 грн. Якраз були вихідні поїхав до батьків у село, і там же вирішено було міняти підшипник.

Проблемою номер 1 було відкрутити гайку ступиці: воротка нормального немає, накидний ключ зповзає, об’їздив усіх знайомих і насилу знайшов один ключ, і то якийсь саморобний. З горем пополам відкрутив ту гайку.

Далі почав знімати стойку, а там картина маслом – лопнула пружина, і очевидно лопнула давно, бо в місцях розриву вже взялась добра ржавчина.

Foto1814_500.jpgi.gif

І якби не прийшлось міняти підшипник, то так би їздив і не знав про ту пружину. Заодно бачу, що зовнішні пильники потріскалися з обох сторін, і якщо вже відкрутив гаку то буду міняти і пильники. Короче ясне діло, що ставити цю стойку з такою пружиною не має смислу. Прошу свого родича, щоб своєю машиною завіз мене на Іллінці (де я проживаю) в мене в гаражі є дві нові пружини. Заодно в магазині купив два набора пильників по 120 грн + 120 грн за бензин.

Foto1822_500.jpgi.gif

Порівняв нову  і стару пружини

Foto1818_500.jpgi.gif

Нові на 3,5 см вищі, але виходу немає, треба ставити

Foto1815_500.jpgi.gif

Доречі саморобні стяжки показали себе на ура.

Далі перепресував підшипник за допомогою тисків (лещат).

Потім перемив і зібрав гранату

Foto1820_500.jpgi.gif

Foto1821_500.jpgi.gif

Поставив все на місце. Взявся відкручувати другу сторону, щоб замінити пружину і пильник на гранаті. І тут знову проблема – не можна відкрутити гайку. Мучився, мучився і … ввірвав «позиченого» ключа.

Коротше все залишив як є. Через пару днів поїхав в Іллінці і заїхавши на шино монтаж, мені віджали ту злосну гайку ступиці.

При заміні пильника лівої сторони фото не робив, бо руки булі всі в ШРУСі.

Поставив пружину з іншої сторони і…, капець, машина стала як торпеда – морда вверх, жопа вниз. Їдеш і трясе як на тракторі. Не хватало навіть регуліровки фар, щоб опустити, щоб ближній не сліпив. Мітка на пружинах позначена жовтим кольором, з якої вони машини не знаю, але для мене дуже жорсткі.

Поїздив я так пару днів і вирішив шукати б/у пружину. Знайшов у знайомого одну пружину, довжиною як і моя. На слідуючий день перебрав і поставив старі пружини. Все нормалізувалось, морда опустилася і все нормалізувалося.

Далі розвал – 125 грн.

Foto1836_500.jpgi.gif.

Також на днях встановив давно покрашений спойлер. В місцях стиковок посадив на 2-х стронцій скоч,  а побоках спойлер прижимається скобами. Підключи допстопсигнал.

Foto1833_500.jpgi.gif

Foto1829_500.jpgi.gif

Foto1828_500.jpgi.gif

Прикинув у фотошопі стопи типу Освар, щне більше захотілося купити.

Foto15755_500.jpgi.gif

r119p.gif

Бортовий журнал

Я думая в мене одного ремонт заканчивантся не только тем что надумал.

Ступичные гайки хорошо откручиваются когда по них зубилом по граням постучать и тормозухи можно со шприца полить,конечно вороток играет не последнюю роль,тем более я зажимаю и откручиваю полтора метровой трубой.

18 часов назад, Volf сказал:

Я думая в мене одного ремонт заканчивантся не только тем что надумал.

Ступичные гайки хорошо откручиваются когда по них зубилом по граням постучать и тормозухи можно со шприца полить,конечно вороток играет не последнюю роль,тем более я зажимаю и откручиваю полтора метровой трубой.

У мене вороток провернуло на самому квадраті, а труба й була десь 1 метр довжиною.

Добре, що  двосторонній скотч на спойлері не встиг ще добре приклеїтись. Вчора спойлер зняв - буду продавати, бо знайшов собі такий, як давно шукав від ВАЗ 2113 на скобах. Пізніше створю тему у "продайці".

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

• ВОВ@Н изменил название на Мій ВАЗик 21099

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти