ВОВ@Н 209 Опубликовано 16 марта, 2018 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 16 марта, 2018 Я теж хотів купити під трубу, але хотів 30х32, щоб для ступиць і для КПП але були тільки на 27х30, тим паче у мене є головки 30 і 32 тож купив тільки вороток. Доречі підшипник замінив, звіт пізніше. А вороток на свої 100 грн відпрацював на «5», коли зажимав гайку то надів трубу десь 1 метр,то аж труба гнулась, а вороток в порядку. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
kriket 22 Опубликовано 17 марта, 2018 Жалоба Поделиться Опубликовано 17 марта, 2018 22 часа назад, ВОВ@Н сказал: З гайками розібрався, все таки на 30. Продавець магазину продав мені не ту гайку. Під'їхав на СТО зірвали мені гайку на ступиці. Якщо получиться то ввечері буду міняти підшипник. Купив ось такий вороток Інтертул 1/2 - 25 см 100 грн, і плоскогубці для зняття колець теж Інтертул - 60 грн. Разорвешь этот гамно вороток он не для ступиц , нужно брать г образный вороток 3/4 и две головки 30 и 32 ... с ув. Kriket Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Atom.DP 800 Опубликовано 17 марта, 2018 Жалоба Поделиться Опубликовано 17 марта, 2018 мы ступичные тянем динамо ключом, и ничо - не умер ) зато нет проблем с резьбами на гайке и шрусах \ цапфах. а главное - не вытягивает металл на шрусах наружных, после чего их "обрезает" от нагрузок затягивать надо "по книжке", а не воротком двухметровым "довсерачки" . А вот кернить нужно качественно Запчасти для Клуба Бортовик АКЦИЯ ! 063 261-1699 и 050 480-2108 и 097 572-0155 Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
kriket 22 Опубликовано 17 марта, 2018 Жалоба Поделиться Опубликовано 17 марта, 2018 (изменено) 1 час назад, Atom.DP сказал: мы ступичные тянем динамо ключом, и ничо - не умер ) зато нет проблем с резьбами на гайке и шрусах \ цапфах. а главное - не вытягивает металл на шрусах наружных, после чего их "обрезает" от нагрузок затягивать надо "по книжке", а не воротком двухметровым "довсерачки" . А вот кернить нужно качественно Та я тоже тяну моментом , а вот когда приезжает машина где они за 10-15 лет не откручивались то кроме воротком на 3/4 с трубой ты ничем не открутишь . Я воротков 1/2 перевал штуки три пока не купил на 3/4 . Изменено 17 марта, 2018 пользователем kriket с ув. Kriket Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 17 марта, 2018 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 17 марта, 2018 Зривли гайку мені воротком 3/4, підтягнув скільки міг воротком 1/2, завтра підїду на СТО щоб дожали 3/4, бо є малюсінький люфт підшипника, грішу що не дотягнута гайка. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 19 марта, 2018 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 19 марта, 2018 Замінив підшипник. Все робиться просто якщо є підходящі зйомники. Цей важить 5-6 кг ще радянських часів, можна зняти навіть з колесом При знятті ступиці шарики повисипалися, а обойми синюватого кольору, ну і смазки там майже не було. При знятті внутрішня обойма залишилась на цапфі, легенько підірвав зубилом, а далі знову 3-х лапим зйомником (але краще для такого діла 2-х лапий) Вибив підшипник підходящою проставкою, все протер і змастив у середині ступиці і почав запресовувти за допомогою тісків, зайшов туго. Потім допресував за допомогою старого підшипника Далі через трубу набив ступицю на цапфу і затягнув гайку скільки міг. Тепер про "МІНУСИ". Оказується на ступиці має бути захисне металеве кільце, це я вже взнав потім, коли зібрав все на місце, у мене його не було. Чим це грозить підшипнику? Рукою чуствується малюсінький люфт у підшипнику, грішу на те що не дотягнув підшипник, сьогодні поїду на СТО. Але про недотяжку підшипника моло віриться, мабуть попався брак. У неділю не втримав двері і вітром відломало кронштейн огранічітеля відкривання дверей, той що на стойці. Такий купити десь можна? Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Vasjok 8 Опубликовано 19 марта, 2018 Жалоба Поделиться Опубликовано 19 марта, 2018 Якщо люфт то може й не дотягув, а може й сама ступиця має велику виробітку. Раз мова за ступиці, у мене спереді справа коли гайка відпущена є люфт хороший такий але зліва набагато меньший коли гайка так само відпущена. Коли гайку закрутити люфту нема як не сіпати колесом. Так ось, чи може цей люфт бути причиною стука справа при їзді по бруківці і гравійні дорозі? Просто вже все перепровірив крім ступиці і рейки. Від рейки я недумаю щоб стук віддавало прямо в праве колесо, чітко чути що стук від колеса йде. Про кронштейн огранічітєля, у свій час шукав їх по всіх магазинах ніде не знайшов навіть в інтернет-магазинах і в Антона (Atom.dp) також небуло тільки та частина що до дверей прикручується. Потім один знайшов мені майстер який варив машину а інший через рік знайшов випадково у знайомого в гаражі б.у. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 19 марта, 2018 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 19 марта, 2018 (изменено) 10 минут назад, Vasjok сказал: Якщо люфт то може й не дотягув, а може й сама ступиця має велику виробітку. Раз мова за ступиці, у мене спереді справа коли гайка відпущена є люфт хороший такий але зліва набагато меньший коли гайка так само відпущена. Коли гайку закрутити люфту нема як не сіпати колесом. Так ось, чи може цей люфт бути причиною стука справа при їзді по бруківці і гравійні дорозі? Просто вже все перепровірив крім ступиці і рейки. Від рейки я недумаю щоб стук віддавало прямо в праве колесо, чітко чути що стук від колеса йде. Підшипник в ступицю зайшов туго, так само туго зайшов і на цапфу (ось), так що я не думаю що проблема в ступиці. У мене тещ буває щось стукало коли повертати вліво, і теж здається, що наче спереду. Я вже стойки (вкладиші), шарові, пружини міняв місцями тк той стук і буває проявляється. А це хотів провірити чи пропав гул і заодно може при заміні підшипника пропав той стукіт з правої сторони, але погода насипала снігу і не має де провірити. Изменено 19 марта, 2018 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Vasjok 8 Опубликовано 19 марта, 2018 Жалоба Поделиться Опубликовано 19 марта, 2018 Я теж замінив стойки передні, шарові, наконечники. Було невелике дтп, замінив ричаг і саблю так що ромашки і салентблоки не варіант вони нові. Поміняв опори омортизатора місцями теж не допомогло, навіть знімав супорт і катався без нього. Стук як був так і далі лишився. Залишилась тільки ступиця і рейка... Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 19 марта, 2018 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 19 марта, 2018 Не 100% варіант, але можна зажати рейку і проїхатись послухати. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти