провал при нажатии педали газа

Рекомендуемые сообщения

І так, на днях був замінений жиклер ХХ на пару номіналів менший. Поміняв, бо уже давненько помічав провали при набору оборотів в районі 2000 оборотів.

Коли поміняв жиклер на менший на 40 то прийшлось гвинт якості із 4,5 оборотів викрутити на 9. Провали наче пропали, я так думав, але сьогодні була поїздка у відстань 160 км, 40 км з яких по місту. Пару раз помічав провали, один при рушанні на світлофорі і ще пару в ходу, один на обертах тих же 2000, інший взагалі на 1500. Але всеодно їх стало на багато менше ніж було.

Але помітив дивну поведінку авто:

1. При нормальному розгоні, машина набирає швидкість якто довше, але якось лекше, пару раз навіть докрутив авто до 90 км/год на 3 передачі хоча раніше такого не робив, тобто сам не помітив як машина набрала цих 90 км/год.

2. Інша особливість авто стало на поведінку як інжекторне, тобто якщо різко надавити на газ на 4 передачі то з 60 до 90км/год машина якто гуде але розгін повільний, але якщо натискати повільно, то їде нормально, раніше при старому жиклері ХХ і 4 обертів гвинта якості було наче навпаки.

3. Приїхав я до дому і... (руки не мають спокою) вирішив підібрати середній жиклер ХХ між тим, що був раніше, і між тим, що поставив недавно. То при раніше вивернутих 9 оборотах гвинта якості даний жиклер поча працювати гірше, прийшлось закрутити його до 4 обертів, спочатку виставив на слух і по тахометру, а потім докорегував за допомогою прибора ИКС-1. Свічки стали трішки темнішими як були.

Цікавить 2 питання:

1) чи може заміна жиклера ХХ вплинути на режим розгону дивитись пункти 1 і 2?

2) чи є якись сталий показник при:

а) якщо менший жик ХХ і викручено 9 обертів гвинта якості

б) якщо більший жиклер ХХ і викручено 4 оберти гв.якості.

Тобто чи склад суміші може бути одинакова при обох маніпуляціях?

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• Ответов 171
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Изображения в теме

в карбюраторах солекс жиклер ХХ и винт качества отвечает только за качество ХХ и больше не на что не влияет при 2100 оборотах он перестает работать и заработает только когда обороты упадут на 1700 так што жиклером ХХ и винтом качества ми стремимся отрегулировать идиальную работу авто на холостом ходе

vovanagavana сказал:

в карбюраторах солекс жиклер ХХ и винт качества отвечает только за качество ХХ и больше не на что не влияет при 2100 оборотах он перестает работать и заработает только когда обороты упадут на 1700 так што жиклером ХХ и винтом качества ми стремимся отрегулировать идиальную работу авто на холостом ходе

Тобто, різниці між меншим жиклером і 9 обертів гвинта, і більшим жиклером але на 4 оберти на швидкість розгону не впливає? Але я чомусь цю різницю наче відчув.

А чого ж тоді всі кажуть, що жиклер ХХ впливає на провали при розгонах?

В мене взгагалі якісь ці провали дивні, тобто їх немає при різкому вікриванні дроселю, а появляються при повільному відкриванні.

І їх немає взагалі ніяких, якщо навіть машина не нагрілася 60 градусів і на тахометрі 1500 обертів виставлено за допомогою підсоса, тобто при витягнутому підсосі провали відсутні.

Передивився відеоролик Н.Порошина про ХХ, то він сказав якшо появляється провал на перехідному режимі то жиклер ХХ треба ставити більший, тоді провал пропаде, а в мене чогось вийшло навпаки, я поставив менший жиклер і провал майже пропав. :pardon:

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

ВОВ@Н сказал:

Тобто, різниці між меншим жиклером і 9 обертів гвинта, і більшим жиклером але на 4 оберти на швидкість розгону не впливає? Але я чомусь цю різницю наче відчув.

А чого ж тоді всі кажуть, що жиклер ХХ впливає на провали при розгонах?

В мене взгагалі якісь ці провали дивні, тобто їх немає при різкому вікриванні дроселю, а появляються при повільному відкриванні.

І їх немає взагалі ніяких, якщо навіть машина не нагрілася 60 градусів і на тахометрі 1500 обертів виставлено за допомогою підсоса, тобто при витягнутому підсосі провали відсутні.

Передивився відеоролик Н.Порошина про ХХ, то він сказав якшо появляється провал на перехідному режимі то жиклер ХХ треба ставити більший, тоді провал пропаде, а в мене чогось вийшло навпаки, я поставив менший жиклер і провал майже пропав. :pardon:

скорость топлива и воздуха разная,при резком открытии заслонки-обеднении (грубо говоря больше воздуха-зачем и стоит УН чтобы компенсировать бедную смесь при резком открытии),жиклер ХХ,жиклер 1 камеры,переходная система которая связана с жиклером хх-комплексно влияют на набор скорости),мое личное мнение у тебя было 2 варианта избавиться от провала-подбор жиклера хх и жика 1камеры,или НУОЗ поднять на пару градусов Изменено пользователем rem8v
  rem8v сказал:

скорость топлива и воздуха разная,при резком открытии заслонки-обеднении (грубо говоря больше воздуха-зачем и стоит УН чтобы компенсировать бедную смесь при резком открытии),жиклер ХХ,жиклер 1 камеры,переходная система которая связана с жиклером хх-комплексно влияют на набор скорости),мое личное мнение у тебя было 2 варианта избавиться от провала-подбор жиклера хх и жика 1камеры,или НУОЗ поднять на пару градусов

Тобто на швидкість розгону авто не впливає чи стоїть 40жик ХХ-9 обертів і 42 жик - 4об.гвина. якості? Про НУОЗ я теж думав. Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

ВОВ@Н сказал:

Тобто на швидкість розгону авто не впливає чи стоїть 40жик ХХ-9 обертів і 42 жик - 4об.гвина. якості? Про НУОЗ я теж думав.

комплексно влияет- на подбор с жиклерами 1 камеры ,переходной системы,УН(если не быстро нажимать педаль газа он не работает),увелечение НУОЗ помогло бы если смесь обогащенная,на скорость разгона я думаю больше повлияют обороты переключения,жиклеры скорее на расход Изменено пользователем rem8v
  rem8v сказал:

комплексно влияет- на подбор с жиклерами 1 камеры ,переходной системы,УН(если не быстро нажимать педаль газа он не работает),увелечение НУОЗ помогло бы если смесь обогащенная,на скорость разгона я думаю больше повлияют обороты переключения,жиклеры скорее на расход

Перемикався як і раніше, але коли замінив жиклер ХХ на менший то різницю у швидкосіт розгону помітив.

r119p.gif

Бортовий журнал

Ребята а у меня едет нормально, провалов нет, но когда при езде первая камера почти вся открыта и еше чуть нажать и откроется вторая, вот в этот момент машина начинает тупить, то есть почти на второй камере, еше 1см пидаль нажимаю и чуствую вторую камеру, у двух карбюраторшиков был, все все перемывали и перечишали, говорят все в порядке, на газу такой проблемы нет.. что можете посоветовать? как исправить?

vovanagavana сказал:

А откуда, простите, информация, что система ХХ отключается при 2100 и включается при 1700??????
  Feanorion сказал:

Ребята а у меня едет нормально, провалов нет, но когда при езде первая камера почти вся открыта и еше чуть нажать и откроется вторая, вот в этот момент машина начинает тупить, то есть почти на второй камере, еше 1см пидаль нажимаю и чуствую вторую камеру, у двух карбюраторшиков был, все все перемывали и перечишали, говорят все в порядке, на газу такой проблемы нет.. что можете посоветовать? как исправить?

попробуй воздушный на номинал меньше если 165 стоит поставь 155,если в это время движок гудит значит точно бедновато на верхах(может быть эмр,уровень топлива,подсос воздуха и т.д.) Изменено пользователем rem8v

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти