ВОВ@Н 209 Опубликовано 16 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 16 марта, 2015 (изменено) Як я побідив осьовий люфт розпредвалу. Виклав тут і в бортовику, може комусь пригодиться інформація.І так дійшли руки до того щоб зробити менший осьовий люфт розпредвалу.Начитався Інтернеті, що можна ставити шайбу індивідуально для кожного люфту між розпредвалом і агрегатом бензонасосу, або сточити трішки той агрегат, щоб він сів глибше і центральною юбкою вперся в розпредвал.Заміряв люфт так: зняв трамплер і дерев'яною проставкою постукав по хвостовику в сторону до шківа, щою змістити розпредвал. З іншого боку штангельциркульом впершись в гайку, яка тримає залізний пильник (під шестернею розпредвалу) і зробив замір до шківа розпредвалу, записав, потім вперся руками в шків і попхнув його назад в сторону АКБ, змістивши розпредвал в іншу сторону. Знову зробив замір. Різниця в мне вийшла в 1 мм. Такі заміри зробив кілька раз з різних точок, щоб знати точний люфт. У всіх випадках було 1 мм.Зробив шайбу із пильничка більшого підшипника з генератора. Той пильничок залізний тільки покритий чи то резиною, чи пластмасою. Ножем все те діло зрізається і наждачкою шліфується до гладенької поверхні. Розмір шайби: внутрішній діаметр 25 мм, зовнішній - 35 мм. Товщина шайби майже 0,5 мм. Дехто казав, що можливо прийдеться збільшувати внутрішній діаметр, бо шайба може не налізти на шийку розпредвала. В мене налізла. Зразу думав ставити шайбу, але не давало спокою, що там буде якась лишня деталь і не знав, до яких наслідків може призвести. Тим паче зазор у мене 1 мм мінус 0,2 мм на тепловий зазор, виходить 0,8 мм, а товщина шайби становить майже 0,5 мм.Думав-думав, але все ж таки шайбу вирішив поставити. Все зібрав, попробував як крутиться розпредвал, чи не зажало. Прогрів і стук пропав, скрутив обороти карбюратора на мінімум, але стуку я не почув.Але все ж таки було вирішено, що краще зробити по нормальному, тобто сточити трішки агрегат, що тримає бензонасос. Свого портити не хотілося, бо не був впевнений у кінцевому результаті такого роботи.Вирішив тут на форумі купити той агрегат.Величезне ДЯКУЮ товаришу av0507ri за предоставлену і оперативно відправлену ним деталь.І так знову я розібрав все те діло, знімаю свій корпус і починаю порівнювати його із присланим. І що я бачу. Кінець юбки на моєму агрегаті має завуження, а присланий плоскийЧого так не знаю, але виймаю раніше підставлену шайбу і ставлю присланий агрегат, зажимаю його одним болтиком і двома шпильками, роблю заміри люфта, описаним вище способом.Зазор на цьому агрегаті становить 0,8 мм. Знімаю і починаю переміряти агрегати і мій має коротшу внутрішню юбку на 0,2 мм. Беру присланий агрегат і починаю шліфувати його по площі яка прилягає, до ГБЦ. Трішки прошліфував переміряв в шести точках, і так поки не дійшов десь до 0,4 мм. Поставив агрегат на ГБЦ, зажав, зробив заміри, зазор вийов десь 0,3-0,4 якраз на тепловий зозор. Почав все ставити і закручувати, ввірвалась різьба куди закручується верхній болтик. Добре, що там був короткий болтик і різьби зірвалось тіки на половину.Вирішив зробити шпильку із довшого болта відрізавши йогму голову і закрутити її до упору.Все зібрав на герметик, попробував чи не зажав розпредвал, переміряв ще раз зазор він становив 0,2-0-3 мм. Завів, прогрів. стуку немає, але наче стали голосніше працювати клапана, чи то так здається. Изменено 16 марта, 2015 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти