ВОВ@Н 209 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 В обідній перерив забіг до машини, щоб попробувати натягнути ремінь за часовою стрілкою. Реакції нуль, ремінь всеодно сповзає в сторону до крила і треться об бурт роліка, що той робиться дуже гарячим. Міняв місцями і ролік і шайбочку перевертав нічого не допомагає, щей якесь шу-шукання стало чути від роліка. Розібрав його щоб промастити нормальною мазюкою і дивлюся, що на одній внутрішній обоймі є місця вигризання металу, можливо й звідси те шу-шукання. Обзвонив 4 магазини, в двох немає роліків старого образця, в одному є кажуть Вологодський, тільки із пласмасовою основою ціна 160 грн, а в іншому знайшов весь залізний фірми SBR, написано Франція - ціна 175 грн. Взяв залізний, бо у мене ремінь треться об буртик роліка і залізний грівся, то пласмасовий мабуть або зтреться або сплавиться. Ввечері попробую поставити новий ролік. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
tigrazloy 0 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 (изменено) Щось десь в механізмі стало не співвісним. Мінялась помпа - перша під підозру, нова ще не значить нормальна. Посадкове місце помпи до блоку добре почистили від старої прокладки? По шпильці взяти поміряти під яким кутом вона до блоку становиться, і шайбочку під роликом помірять на предмет однакової товщини по всьому діаметру, а також глянуть на саме посадкове місце, якщо було неплоно прижато, ексцентрик міг "підгризти" люмінь... Изменено 10 марта, 2015 пользователем tigrazloy Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Nikolja 71 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 (изменено) Щось десь в механізмі стало не співвісним.Мінялась помпа - перша під підозру, нова ще не значить нормальна. Посадкове місце помпи до блоку добре почистили від старої прокладки?По шпильці взяти поміряти під яким кутом вона до блоку становиться, і шайбочку під роликом помірять на предмет однакової товщини по всьому діаметру, а також глянуть на саме посадкове місце, якщо було неплоно прижато, ексцентрик міг "підгризти" люмінь...+1000Еще в тему:- шпильку нужно не черного, не желтого, а только белого цвета и садить в голову на резьбовой герметик.- ролик только вологодский (оригинал в прошлом году стоил 200грн., сейчас наверное около 300 ) пластиковый хоть одно-, хоть двухрядный ( метал не выпускается с 2003г.) - ну и натягивать естественно против часовой стрелки и с положенным усилием.- гайку ролика затягивать моментом согласно "мурзилки".- по ремням есть выбор, но я обычно ставлю "Балаково". Изменено 10 марта, 2015 пользователем Nikolja Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
karlson 8 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 (изменено) +1000Еще в тему:- шпильку нужно не черного, не желтого, а только белого цвета и садить в голову на резьбовой герметик.- ролик только вологодский (оригинал в прошлом году стоил 200грн., сейчас наверное около 300 ) пластиковый хоть одно-, хоть двухрядный ( метал не выпускается с 2003г.)А как цвет шпильки влияет на её качество? Зачем там герметик?? Я не знаю, у меня машине было 20-ть лет, и никаких проблем с этой шпилькой не было. Шпилька кстати была желтенькая . И герметик на мой взгляд там совершенно ни к чему. А почему только вологодский? Есть масса импортных аналогов гораздо качественнее вологды (и дороже, кстати) А есть и дешевле. И тоже не хуже. В остальном согласен. Тянуть нужно без фанатизма))))) А в какую сторону, то мое ИМХО пофиг. Никогда этим не заморачивался, тянул куда удобнее ремень не жрало. Изменено 10 марта, 2015 пользователем karlson Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Nikolja 71 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 Белый это оригинал. Гермет - чтоб не выкручивалась шпилька. У тебя наверное ни когда гайка вместе со шпилькой не выкручивалась. Все, что качественнее вологды - соответственно дороже. Вологды вполне хватает. То, что дешевле - в основном хлам. Тянуть только против часовой стрелки ( туда кстати и удобнее). На автовазе инженеры тоже наверное не идиоты. Ролик должен находиться примерно по центру между помпой и распредвалом для равномерного распределения нагрузок на агрегаты. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 (изменено) І так: промудохався біля машини майже 5 годин.Купив я вдень натяжний ролік. Балакоовського не брав, бо так як ремінь постійно ковзав по буртику ролика, то боявся, що він зітре той пласмасовий буртик і.т.Купив в магазині ось такий, весь залізний фірми SBR написано Франція, хоча мало віриться,а ле ціна становить 175 грн.Родич підігнав майже новий ремінь. Але я спочатку попробував новий ролик на своєму ремні але він всеодно сповзав накрай шестерні розпредвалу.Потім поставив "новий" ремінь і новий ролик все натягнув і вийшло ось такЗвичайно не ідеально, але ремінь нічого не затирає і не тікає на край шестерні. Мені здається, що вся проблема у дистанційній шайбі, бо щоб добитись такого результату, я по кілька разів відкручував ролік і пальцями ту шайбу по троху провертав, пока не добився вищепоказаного результату.Помітив, що якщо натягнути ремінь слабо, і вручну на заведеній машині підігнати його по середині шестерні, то він тікає в строну крила на край шестерні, а якщо натягнути сильно, то з центру він тікає в сторону мотору, але не на кінець шестерні, а залишається до краю 1,5-2 мм. Знайшов таке положення, щоб ремінь не теліпався на оборотах, і не тікав в сторону крила.Також пробував натягувати ролик ЗА ЧАСОВОЮ стрілкою, то ремінь знаходився майже по середині шестерні, але в такому випадку ролік знаходиться ближче ро шестерні розпредвалу, і получається великий вугол заломк ремня. А коли натягнув ПРОТИ ЧАСОВОЇ стрілки, то ремінь зупинявся так як на фото, але при цьому ролік був майже на однакох відстанях до помпи і шестерні, а також ремня менше загинає. То на цьому і зупинився.Також пробував підкладати шайбочку з тоненького металу (металевої кришки з банок консервації), тоді ремінь на пів міліметра відходив ближче до центру, але було пару моментів, що він сам тікав на край, в сторну крила і потім човгав по шківу генератора на колінвалі і видава неприємний звук. Тож саморобну шайбу прийшлось викинути. Изменено 10 марта, 2015 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Volf 177 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 І так: промудохався біля машини майже 5 годин.Купив я вдень натяжний ролік. Балакоовського не брав, бо так як ремінь постійно ковзав по буртику ролика, то боявся, що він зітре той пласмасовий буртик і.т.Купив в магазині ось такий, весь залізний фірми SBR написано Франція, хоча мало віриться,а ле ціна становить 175 грн.Родич підігнав майже новий ремінь. Але я спочатку попробував новий ролик на своєму ремні але він всеодно сповзав накрай шестерні розпредвалу.Потім поставив "новий" ремінь і новий ролик все натягнув і вийшло ось такЗвичайно не ідеально, але ремінь нічого не затирає і не тікає на край шестерні. Мені здається, що вся проблема у дистанційній шайбі, бо щоб добитись такого результату, я по кілька разів відкручував ролік і пальцями ту шайбу по троху провертав, пока не добився вищепоказаного результату.Помітив, що якщо натягнути ремінь слабо, і вручну на заведеній машині підігнати його по середині шестерні, то він тікає в строну крила на край шестерні, а якщо натягнути сильно, то з центру він тікає в сторону мотору, але не на кінець шестерні, а залишається до краю 1,5-2 мм. Знайшов таке положення, щоб ремінь не теліпався на оборотах, і не тікав в сторону крила.В мене теж так стоїть як на фото,полет нормальний.Але не понятно як ти ремінь натягував то слабо то сильно але ж должно натягувать так як треба.І що зі шпилькою як закріпив у блокові. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Nikolja 71 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 Ремень нужно ставить новый а не почти новый и шайбу тоже. А ролик, как повезет. На картинке скорее всего Кэтай. Балаково - это ремень. Вологда - это ролик. Съедает всегда ремень, а не ролик. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 В мене теж так стоїть як на фото,полет нормальний.Але не понятно як ти ремінь натягував то слабо то сильно але ж должно натягувать так як треба.І що зі шпилькою як закріпив у блокові.Якщо натягнути ремінь слабо, то мотор навіть лекше працює і ремінь не видає ніякого звуку підвивання, але починає теліпатися на високих оборотах між шестернями КВ і РВ і тікає в сторону крила.А якщо натягнути дуже сильно, то ремінь виє дуже голосно.А що із шпилькою, я її закрутив до упору, тобто на всю довжину різьби яка була в ГБЦ. Для цого й точив шпильку трішки довшу і щоб різби було більше.Я коли ролік відрегулював, то гайку на шпильці затягнув не сильно, бо мото був дуже гарячий, а затягувати гайку на залізній шпильці, яка знаходиться в алюмінієвій різьбі я не рішився. Завтра коли буде холодний мотор, я ту гайку затягну.Ремень нужно ставить новый а не почти новый и шайбу тоже. А ролик, как повезет. На картинке скорее всего Кэтай.Балаково - это ремень. Вологда - это ролик. Съедает всегда ремень, а не ролик.Той ремінь проїхав максимум 50 км, його замінили разом із всіма шестернями при капіталці мотору.Я на ролику який стояв у мене від'їздив майже 40 тис.км. і якби не випадок із шпилькою, то може ще їздив би.А чого шайбу треба нову, я наприклад її в продажі окремо в нас в магазинах не зустрічав, а заказав влітку у Антона, коли міняв помпу, тож шайба проїхала 2500-3000 км.Мій ремінь нігде не з'їдений, але знову ж у випадку із шпилькю, почалось сповзання на край шестерні РВ, от я його і замінив. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Volf 177 Опубликовано 10 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2015 Якщо натягнути ремінь слабо, то мотор навіть лекше працює і ремінь не видає ніякого звуку підвивання, але починає теліпатися на високих оборотах між шестернями КВ і РВ і тікає в сторону крила.А якщо натягнути дуже сильно, то ремінь виє дуже голосно.А що із шпилькою, я її закрутив до упору, тобто на всю довжину різьби яка була в ГБЦ. Для цого й точив шпильку трішки довшу і щоб різби було більше.Я коли ролік відрегулював, то гайку на шпильці затягнув не сильно, бо мото був дуже гарячий, а затягувати гайку на залізній шпильці, яка знаходиться в алюмінієвій різьбі я не рішився. Завтра коли буде холодний мотор, я ту гайку затягну.Той ремінь проїхав максимум 50 км, його замінили разом із всіма шестернями при капіталці мотору.Я на ролику який стояв у мене від'їздив майже 40 тис.км. і якби не випадок із шпилькою, то може ще їздив би.А чого шайбу треба нову, я наприклад її в продажі окремо в нас в магазинах не зустрічав, а заказав влітку у Антона, коли міняв помпу, тож шайба проїхала 2500-3000 км.Мій ремінь нігде не з'їдений, але знову ж у випадку із шпилькю, почалось сповзання на край шестерні РВ, от я його і замінив.Як пише книжка ремінь натягується коли мітка на шестерні разпредвала стоит на 2зуба нижче зуба защити і не повинен проветатись на 90 градусів при зусиллі 2кг,потім 2 оборота ключем за вал гени і провіряється. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти