emigrant-l 165 Опубликовано 2 марта, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 2 марта, 2016 Дякую за пораду, обов'язково туди загляну... Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 2 апреля, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 2 апреля, 2016 (изменено) Щось я закинув бортовик... До конекторів фар заглянув ще тоді. Вродь як все ок там. Замітив також "підморгування" підсвітки приборів на хх, тому думаю що все таки питання в генераторі, який не дає нормальної напруги. Жаль кум продав осцилограф, не маю в кого зняти осцилограму напруги на хх і на обертах, А звичайний тестер показує наче все ок. 04.03.16 з пробігом 77724 провів газове ТО... Заміна фільтра грубої очистки + фільтра парової фази. Новий фільтр парової фази розрахований на 5 тис км, він якийсь простіший і менший - купував по акції в Вані Звіра. Також замінив газовий шланг від редуктора до фільтра парової фази, а то мій був вже геть пожований.... А ще за невеликий могорич мені дістався індикатор часового типу 0-2,5 мм, і от тепер кумекаю як його перетворити в пристрій для калібрування форсунок. Купив штуцер вихода газу для моїх Валтек, так там якась незрозуміла різьба. Зовнішній діаметр 9,5 мм. Крок різьби взагалі щось незрозуміле. В загальному, гайка М10х1,25 накручуєтсья буквальна на один виток. М10х1,0 накручується на витків 3-4 макс і стопориться... є думка що це дюймова різьба... Однак беруть мене сумніви, що хтось зможе мені таке виточити за "розумні" гроші... Тому є думка придумати щось типу такого: [IMG]http://lpgtech.ua/uploads/images/d60cd-pribor_dlya_kalibrovki_forsunok_1.jpg[/IMG] Ну і фото з того, що вийшло після газового ТО [IMG]http://s26.postimg.org/9zpi4sjll/IMAG0554.jpg[/IMG] [IMG]http://s26.postimg.org/e7kadjl15/IMAG0558.jpg[/IMG] Далі прокатався до любої Тьощі :) (+/- 1000 км) і після цього (09.03.16 вже був в Києві) зайнявся нагальною проблемою, яка почала проявлятись приблизно якраз з газового ТО. А саме авто перестало сприймати кінцевик задньої правої двері. Світло не загоралось, сигналка не відчувала відкритої/закритої двері і самий головний "-" час від часу сигналка сама по собі спрацьовувала... Зняв весь пластик від центральної стійки і до торпеди і давай шукати де обрив. Через деякий час він був знайдений. перебитий прямо під ногами пасажира і частково оголений. Якщо чесно, то дуже дивно, так як там немає ніяких гострих кутів і немає неізольованого кузова. Тому чому спрацьовувала сигналка сама по собі - велике питання. Однак після скрутки + термоусадка + ізолента все стало на свої місця, проблем більше не спостерігалось. Раз зняв пластик стійки - то зняв ремені безпеки. Вдома розмотав їх повністю, замочив в розчині прального порошку та ваніша на ніч, вранці прополоскав - до вечора висохло. Потім зняв закріплення кришки пружини і провернув її на два обрети в сторону, щоб більше натягнути пружину. Після монтажу назад, ремені нормально назад повертаються а не так як раніше - ледве тягнулось... Також вже десь на протязі двох тижнів спостерігався глюк актуатора водійської двері - то він працює то ні... зняв карту і побачив, що з якогось дива пильника цього актуатора тупо немає, лишилось декілька кілець від "гармошки" і куча шматків... Був придбаний простенький Convoy x-2v2 і встановлений на те ж місце. Я раніше вже показував відео, як реалізував кріплення тяги безпосередньо до мезанізму замка. Тут якраз гарний момент попав під руку, щоб зробити фото. Попередній ноунейм актуатор розібрав - виявилось що в якорі двигуна що всередині три сектора контактних пластин і одна з них дуже забруднена чумішшю типу мастиал і бруду одночасно та і таке засохше закисше, що здерти получилось не відразу та і викруткою а не ваткою)) ... Зібрав назад - воркінгає. Однак пильника немає, тому валятиметься в якості резервного на всяк випадок. Ну і 10.03.2016 ввечері засік пробіг 78787 км)) На сьогоднішній день пробіг вже більше 80300, авто бігає щодня і радує тим що все +/- ок. З найближчих планів на майбутнє - 1. заміна масла ( приблизно через 1,5 ккм) 2. думаю щодо заміни масла КПП (останній раз замінив сток масло на лікві моллі при 15 ккм рідного пробігу) 3. Думаю замінити бендикс стартера. Коли було прозолодно час від часу при старті був визг схожий на визг свині, яку зараз приріжуть (сорі за таке порівняння, але чимось схоже). Однак поки не зрозумів чому є два види бендиксів для 08-09-99. Одні з якимись пластинами, а інші під лапку. скільки міг, позаглядав - ніде на мому стартері немає ні таблички ні підпису. 4. Зробити цей "калібратор" форсунок і самостійно калібронутись. Замінити ГБО трубки між форсами і штуцерами на колекторі (були тугі при минулому калібруванні) і хочу розібрати форси і оцінити стан тих резиночок, якщо буде необхідно - застосувати ремкомплект... 5. Все таки якось розібратись з цим підморгуванням світла... 6. Ну і як буду міняти масло то загляну до зазорів клапанів, вже тисяч 15 туди не ліз... [img]http://s26.postimg.org%2Flsnb90g1l%2FIMAG0567.jpg[/img] [img]http://s26.postimg.org%2Fwqykr74mx%2FIMAG0568.jpg[/img] Изменено 12 октября, 2016 пользователем emigrant-l Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Atom.DP 800 Опубликовано 3 апреля, 2016 Жалоба Поделиться Опубликовано 3 апреля, 2016 масло в кпп можешь не трогать, импортные хорошие масла ходят по 100 тыс км и более 1 Запчасти для Клуба Бортовик АКЦИЯ ! 063 261-1699 и 050 480-2108 и 097 572-0155 Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 3 апреля, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 3 апреля, 2016 Дякую за пораду! 100 ткм не може не радувати)) А в чому різниця між наступними бендиксами ? Реально визначити якої конструкції в мене бендикс не знімаючи стартер? На просторах нета бачив такого типу бендикси Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 11 апреля, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 11 апреля, 2016 (изменено) Опишу свої муки щодо створення приспособи для калібрування форсунок, можливо комусь пригодиться... Ніяк мене не покидала думка про цей штуцер виходу газу від моїх форс з його дюймовою різьбою... Хотілось зробити максимально просто і без заморочок... Не пам'ятаю чи писав, але купив я штуцерка такого... Думав думав і вродь як придумав розсверлити його... Зовн.діаметр різьби - 9,5 мм. Зовн. діам циліндра індикатора, всередині якого ходить "штирьок" індикатора - 8 мм. Чисто теоретично має все получитись... Ітак спочатку відкушую штуцерок, потім поступово розсверлюю... сверло на 8 мм в мене є, а от перед ним 6 мм. "крок" получився величенький, та і зажати толком не було як, та і стінка лишалась тоненькою і саме головне - на якомусь із етапів розсверлювання отвір йшов не по центру... В результаті - штуцер (33 грн) на вітер... Подальші роздуми привели мене до того, що я не вірно розсверлював... Розсверлював я зі сторони штуцера, який відкушував. Із-за цього і збивалась вісь центру отвору... Так як той магаз був закритий (вихідні), поїхав на ринок і купив ще один штуцер (40 грн). Почав все з початку. Штуцерок не відкушував, а відпиляв. І розсверлювати почав зі сторони різьби. Вродь йшло все ок. Але при сверлінні 8-кою, рознесло того штуцера в какаху.... не так як попереднього, але все одно рознесло... Ще один штуцер в смітник. Ітак сьогодні мені закортіло випробувати третій варіант, який придумав в результаті попередніх невдач... в обідню перерву зганяв в магаз і знову витратив 33 грн ))) Ввечері зайнявся сверлінням. Наскрізь розсверлив до 6 мм. Зі сторони штуцерка почав розсверлювати до 8 мм... але не наскрізь, а на глибину десь 4 мм... Потім "допрацював" це поглиблення фрозою діаметром 8 мм. получилась глибина приблизно 4,5-4,6 мм. Який же я був радий, що все получилось ок! Далі я в один з кутів просверлив отвір (іменно в кут - щоб було більше витків різьби). Мінімальний метчик в мене на М3. Таку і нарізав. Підібрав гвинтик і накрутив на нього високу гайку - получилась наче ручка достатньо зручно накручувати. На останньому фото ту гайку тимчасово зняв. Ітого ця приблуда мені обійшлась: 150 грн - індикатор часового типу ( 0-2 мм, 0,01 мм - хоча в реалі діапазон 0-2,5 мм). Штуцера виходу газу для форсунок Валтек - 33+40+33 = 106 грн. Загалом 256 грн без врахування газу на проїзд (потрачений час не рахую, так як майструвати люблю :) ) Загалом, один раз сам калібронусь от і окупиться. В роботі пригодились набір сверл з дрелькою, Стойка для дрели INTERTOOL ST-0001 (не купуйте це г*вно, реально є хід вліво-вправо), фреза діаметром 8 мм, мітчик М3. Вродь все (гвинтики/гаєчки були). Щодо простоти конструкції. думаю буде норм спочатку вкрутити в рампу форс цього штуцерка, в нього вставлятиметься індикатор і зажиматиметься... Ось так от... меблевий паралон + коробка з під гаманця = Изменено 5 сентября, 2016 пользователем emigrant-l 1 Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 21 мая, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 21 мая, 2016 (изменено) Підзакинув бортовик трохи. Трохи моя 99 підкинула мені неприємних сюрпризів, частково із-за мене, часткво сама. 23.04.2016 (субота) орієнтовний пробіг 81300 (точного не відмітив). Через тиждень збирався їхати на Великдень на Волинь. Вирішив перед поїздкою все обдивитись і вкінці кінців заглянути до зазорів клапанів. Було виявлено що ремінь генератора потрібно замінити (зовнішній шар чуть відклеївся) - тимчасово поставив той, що вожу з собою - б/у з моєї 99 (стояв ще з заводу, був замінений разом з першою заміною реміня ГРМ). Всі рідини в нормі. Єдине що - це охолоджуюча рідина. В бачку наліт, час від часу доливати приходиться. Позаглядавши, знайшов декілька неприємних місць. Просочуєтсья в місці обжиму патрубків. Про це пізніше. По теплових зазорах все +/- ок. Для двох клапанів поставив шайбу тоншу на 0,02-0,03 мм. і для одного потрібно було поставити тоншу на 0,05 мм, але такої в наявності не мав, тому поставив тоншу лише на 0,01 з думкою, що поїду на ринок та й візьму. Тут звонить кум і каже що йому терміново потрібна допомога. На що я йому кажу що ось зараз зберу докупи і приїду. Намагаюсь все швидко та нормально зібрати. Після збору виявилось що вже мені нікуди їхати не треба. (описав я це спеціально - можливо із-за цього поспіху мав перший сюрприз). Тепер про сюрприз №1.... Наступного дня в неділю поїхав я на бульв.Лепсе на авторинок, купити ту шайбу, що мені не вистачало. Їхати туди мені не довго. буквально за метрів 500 до ринку почув запах мастила... Спереду їхала газелька. ну думаю від неї та і їду "без печалі"... Бистренько купив шайбу і далі по справах... від'їхав від ринку десь на кілометр знову почув цей запах, але більш насиченим і при цьому спереду нікого. Відкриваю капот, а там явно підванює мастилом. Орієнтовно за четвертим циліндром всі шланги в мастилі, мастило на конекторі форсунки 4-го циліндра, ну і звісно на колекторі - основне джерело запаху. В двигуні мастила на мінімальній відмістці (а за день до того було посередині). Стою і думаю - що за на***, тим паче що скоро їхати досить не близько! Трохи подумавши, прикинув що прискати мастилом в тому місці може реально тільки з під клапанної кришки. Завів авто і почав підставляти клаптик паперу. Так і впевнився в вірності здогаду. добре що далеко від'їхати від ринку не встиг. В маршрутку і на ринок. Купив нову прокладку + грибочки на всяк випадок + аерозоль-очисник тормозних дисків. Коли вскрив крапанну кришку, то було виявлено, що прокладка в одному місці трішки загорнулась і в тому місці власне "пшикало"... Замінив прокладку, очисником тормозних дисків вдалось з легкістю змити залишки мастила на колекторі. Далі політ був нормальним (щодо прокладки клапанної кришки). Пройшло декілька днів. І ось четвер вечір (28.04.2016, пробіг 81449). В дорогу їхати збирався відразу після роботи (навіть трохи раніше кінця робочого дня). Тому вирішив машину загрузити речами наперед. Спочатку поїхав і заправився газом до повного. Далі додому і почав носити сумки та інструмент (так як в суботу перед Великоднем збирався дещо покрутити). І майже весь процес декількох ходок туди-назад і біля авто чув запах газу. Списував це на те, що з заправного "підванює". Але коли ніс останній пакет то я вже чув не тільки носом, але і вухами.... тупо шипить під капотом... Йо-ма-йо! а в мене багажник майже доверху забитий... я бігом все вивалюю на асфальт, перекриваю балон, і з вогнегасником в руках відкриваю капот і вмикаю габарити (та ж клята лампочка під капотом вмикається тільки з габаритами). І що я бачу - шипить з під кришечки фільтру грубої очистки редуктора, його навіть трохи підморозило. Так як я був на 100% впевнений що балон перекритий, почав по чуть чуть відкручувати гвинти. Спочатку дочекався поки спуститься весь газ з магістралі і тоді вже зняв кришку. Ось таку картину я там побачив (сорі, фотки чомусь показує такими здоровими...): Якимось чудом в одному місці прокладка була наче перебита. Як це могло статись для мене досі загадка. Добре, що я мав комплект прокладок і новий фільтр грубої очистки... Узагальнюючи сюрприз - час ночі між четвергом та п'ятницею, я міняю фільтр і прокладки в редукторі, речі лежать розкидані біля багажника... красота... Потім була поїздка на Волинь. Доїхав норм, без приколів. Отже субота 30.04.2016, пробіг 82045. 1. замінив мастило + масл. фільтр. Масло Comma 10w40. 2. заміна передніх тормозілок. На зиму ставив стокові 13" не вентелюємі так як зимова резя 13-та. Замінив тормозілки на попередній комплект 14" вентелюємі. Тормозні диски що зліва що справа мають мінімальну товищину. Тому по трохи з ЗП та авансу відкладаю на купівлю нових. 3. Дорегулював теплові зазори клапанів (встановив ту шайбу, о купував на ринку) + перевірив всі зазори - все ок. 4. зняв стартер - подивився який тип бендикса в мене і із-за чого час від часу є цей "визг". Попередній здогад вірний. Визг із-за відсутності попадання зубів бендиксу в венець маховика. Однак якимось дивним чином покоцані зубчики маховика, а бендикса - цілі. Покоцані не сильно - але покоцані. Замітив таку річ - чим тепліше на вулиці тим менше випадків коли при заведенні появляється той визг. Фактично з початком теплої пори року майже не було таких проблемних пусків. Думаю замінити все таки бендикс, може проблема таки в ньому. Фото: 5. підтягнув ручник. 6. встановив бензиновий фільтр для карба в обратку антифриза. Як ставив назад клапанну кришку знову мав сюрприз. При закручуванні гайки, лопнула ліва шпилька. І в мене знову стрес - субота пеерд Великоднем, вже за 12 годину дня, і я знаходжусь в невеличкому смт, а мені через два дні назад їхати до Києва. Як же я давно не їздив на велосипеді)))))))))) Старенький велик "Україна" і я на всіх парах до ларька з автозапчастинами. Встиг за 20 хв до закриття) і о щастя ! в нього були ці шпильки (взяв на всяк випадок дві :)))) ). Коли знімав стартер - знімав повітряний фільтр і замітив вологі стики патрубків поблизу термостата та те, що на КПП під падрубками волого, ось: Отже вирішено по приїзду в Київ капітально зайнятись системою охолодження. На даний момент все вже виконано і все гараз. Опишу це вже наступного разу. Изменено 27 сентября, 2016 пользователем emigrant-l 1 Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 22 мая, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 22 мая, 2016 Отже по прибуттю в Київ та через тих декілька робочих днів 07.05.2016 з пробігом 82822 км я вирішив перебрати систему охолодження. При підготовці до цього були куплені патрубок з'єднувальний (між патрубком випускним та термостатом), кучку хомутів норма різних розмірів, промивку системи охолодження ABRO, новий розширювальний бачок СЭМЗ, 1 літр концентрату антифризу Liqui Moly KFS 2000 G11, шість 5-ти літрових каністр дисцильованої води. Всього один літр із-за того, що остальне в мене було. Ще 10.06.2014 я хотів замінити антифриз на лікві молі. Тоді це не вдалось із-за трабла з краником зливу. Багато чого вилилось але більшість вдалось зберегти. З того часу він зберігався в каністрі на балконі. Аерометром заміряв яка в нього температура замерзання і шляхом нескладних калькуляцій визначено що потрібно ще десь 700 мл концентрату. Нижче на фото літрова бутилка що купив ще в 2014-тому (зліва) і нова (справа). Розширювальний бачок СЭМЗ був одним з кращих, з яких вибирав, однак все одно площина під датчик рівня була кривоватою і прийшлось допилювати напильником. На герметичність перевіряв потім насосом. Спочатку залив в систему промивку і хвилин 10 на хх попрацював... Коли я все розібрав то був м'яко кажучи шокований. Місця обжима патрубків були в такій корозії, що ппц просто. Розширювальний бачок я думав замінити із-за того що на ньому такий зсередини рожевий наліт був, що рівень перевіряв лише за допомогою заглядання в відкриту кришку. За тиждень поїздки в фільтрику, який "врізав" в обратку радіатора вже плавало багато каки... Думав, що знімати буду лише термостат, однак також знімав і випускний патрубок з ГБЦ, оскільки на ньому також була корозія... наждачка і трохи зусиль все перемогли))) Так як прокладку випускного патрубка завчасно не купив (так як не збирався його знімати) то посадив його назад на герметик-прокладку. Оскільки так само садять помпу - думаю має бути ок. Патрубки радіатора були повністю відкручені і я через нього пролив літрів 5 дисциляту, промив його таким чином трохи. Потім все зібрав до купи. Залив дисцильованої води, завів і прогрів до включення вентилятора. злив той кип'яток і чекав поки двиг трохи остигне. потім знову залив дисцильованої води, знову прогрів і тд.... в загальному було три заливки дисцильованої води, і потім вже залив антифриз. Загалом був отриманий очікуваний результат - все працює гуд! І вродь робоча температура двигуна зараз трошки нижча чим та що була (може на градусів 5). На цьому історія з системою охолодження закінчилась. За два тижні щоденних поїздок скрізь сухо і рівень на місці. В той же день я замінив ДПДЗ на новий виробництва ВТН. Замінив так як деколи, коли авто холодне і тільки тільки переключається на газ двигун якось тупо реагує на педаль акселератора. Зараз ніби трохи краще, але тупість все одно присутня. Думаю це просто із-за погано прогрітого редуктора, напевне трохи підніму температуру переключення. 1 Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 12 октября, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 12 октября, 2016 Порядочно я закинув бортовик... буду намагатись по трохи "доганяти"... Сказать "по-чесноку", то навіть амбарну книгу (веду паперовий БЖ з записами) також закинув, треба буде і її подописувати... добре що хоч на телефон фоткав пробіг і якісь елементи роботи. Чим ближче до 100 т.км, тим якось проблеми по машині з'являються і з'являються... Щось вирішував відразу, а от дещо затягую досі... Життя якось взяло такий темп, що часу взагалі ні на що не вистачає... отож: Ще з зими спостерігалось ритмічне поскрипування, частота якого змінювалась із обертами двигуна. Думалось мені, що це ролик реміня ГРМ, але коли зняв його - получилось що не він, а щось в генераторі. 16.06.2016 з пробігом 85076 км був день генератора та стартера (про стартер далі буде) Про генератор. Попередньо були куплені три підшипники - 303, 302 та 202 (не знав який мені треба - 303 чи 302). Всі підшипники Вологодські (здається так пишеться). Зняв гену, розібрав (перший розбор гени з заводу). спрацювання на ламелях невелике, зняв пильники підшипників - а там фактично сухо (я їх не викинув, постараюсь фото добавити). З заводу стояли підшипники французькі - Made in France ))) Підшипники замінив, зібрав, прокручую - і скрип нікуди не пропав)) Послухав з якої сторони скрипить - вявилось це графітові щітки об ламелі. Зняв діодний міст і регулятор напруги, з одної сторони дрель, з другої дрібна наждачка. Все норм зачистилось, скрип пропав. Ну а ще... попросився до друга на його супер-пупер осцилограф подивитись на напругу на акумуляторі... прокльні графіки рисує, картинку також добавлю пізніше... є якісь невеликі ритмічні коливання - хз що то. )))) Замір був до заміни підшипників... Про стартер розкажу далі, пора бігти)) 1 Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 12 октября, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 12 октября, 2016 (изменено) Отож, фото стокових підшипників. Картинка з осцилографа (дискретність 100 мс, 20 мс) всередньому напруга нормальна - біля 14 вольт, правда воно якось не сильно "рівно" ))) Щодо стартера.... Вже писав раніше, що буває що бендикс не входить в зацеп з мазовиком... купив новий бендикс, зняв стартер, розібрав, почистив там все, поставив новий бендикс, думав що допомогло - а фігушки, десь через два дні все повторилось.... Пред встановленням вологодських підшипників я акуратно зняв пильник, побачив що там змазки рахуй що немає. Під рукою мав Meguin Lithium-Komplexfett LX2P. На ньому написано що "для смазки подшипников качения и скольжения при повышеных при повышенных температурах и экстремальных нагрузках". Її і застосував.... На наступний день та через +/- 50 км в мене була досить велика поїздка... проїхавши орієнтовно 350 км від Києва, заїхав на заправку... і тут на ХХ я чую якісь лишні шуми... в загальному, зашумів в мене передній підшипник... стояти і крутити машину не було як... трохи зменшив натяг реміня, шум вродь став трохи тихішим, так і поїхав далі.... сукупно на жужащому гені проїхав за два дні біля 1000 км. В Києві був вже вночі 19-го, 20-го понеділок - на роботу... старався їздити тільки при необхідності. за тиждень получилось біля 100-150 км... куплені були нові підшипники NSK та NTN, всередині змазки було норм. Гену зняв. Перше що побачив - трохи розкручена гайка шківа - як наслідок гровер в шайбі зробив невелику борозду, шків на валу лишив невелику царапину з одної сторони. Що досить дивно, затягував на стільки скільки було сил. так само як і зібрав зараз і нічого досі не розкрутилось.... Як розібрав, виявилось, що підшипник з кришки виходить просто "з руки". Отже "розпердолене" посадочне місце. Постаив нові підшипники. Зібрав все до купи. Прокручую вал, а підшипник ходить вісімкою.... Зробив висновок, що тепер маю трішки вигнутий вал... Не кидайтесь тапками, досі їзджу на цьому гені... Для точнішого аналізу шуму (збільшується/зменшується) купив навіть автостетоскоп... Поки було тепло - все було стабільно... а так як часу ні на що не вистачало, то нічого і не робив. Але вже далі немає куди... тому скоро буде заміна, відпишусь обов'язково. Изменено 12 октября, 2016 пользователем emigrant-l 1 Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 18 октября, 2016 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 18 октября, 2016 Десь ще до зняття генератора на перебор (тобто до 16.06), орієнтовно 10.06 було замічена падіння рівня тормозної рідини. При поверховому огляді замічені потьоки тозмозної на задньому правому колесі. Знявши барабан виявлено, що зіскочив правий пильник з тормозного циліндра, звідти і капала тормозна. Під руками був очисник тормозної і сама тормозна. Пильник надів назад, все прочистив і зібрав назад. "Тічка" зупинилась... Новий тормозний циліндр куплений через 2 дні, але не поставлений. Їздив акуратно, тормозив плавно. Чому пильник злетів - хз. Ручник давно просився "підтягнутись", але я цього не робив, так як походу колобки б при цьому розійшлись би більше а повтору ситуації не хотілось. При цьому при тормозінні з'явилось ритмічне постукування, частота якого змінюється з швидкістю авто. Так я покатався до 24.07.2016 і при пробігові 88237 км (тобто більше як 3 тис км) виділив час та добрався до задніх барабанів. Були куплені нові колодки, тормозний циліндрик, комплект всіх пружинок та розжимні пластини. Спочатку замінив пружинки, колодки, пластини. Все це той підгулявший циліндрик пережив. Далі за допомогою дружини болгарина я в деяких місцях зменшував товщину фрикційної накладки, оскільки барабан не налазив... також в розжимних пластинах зробив виямку чуть глибшою, оскільки із-за неї колодки не сходились повністю до тормогозного циліндрика. так я грався з "зняв колодки - поставив колодки" разів з п'ять -шість. І на одному з встановлень той підгулявший циліндрик посопливив... (власне із-за цього його і лишив на закуску, щоб якщо що, його "уграти", а не новий). Все зібрав до кучі, все гуд. Ручник так і далі не працює))) При переборці виявлено що тросики єлі ходять і підклинюють. В їх зовнішній ізоляції тріщини, а в них корозія... а їх з собою не було. Після збору стук пропав, тормозило все ок. Тросики були куплені через пару днів, але руки так і не дійшли. В цьому є невеликий "+". Стук почав знову проявлятись орієнтовно місяць назад. Думаю що це вже самі барабани. Барабани куплені нові, сток. І буде заміна барабанів + відновлення функції ручника. Фото старих та нових колодок та барабан... 1 Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти