21099 ==> Ford Mondeo mk1 ==> Honda CR-V ІІІ by Emigrant-L

Рекомендуемые сообщения

Васільок на цих вихідних працює?. =))

• Ответов 594
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Заглянув на форум, а тут життя! ? Радує що запрацював, хто читає - привіт! Не пам'ятаю що я там з фордом ще робив... В кінці березня 2020 року купив нове бу авто - Honda CR-V, 2008р, 2,4

старий мафон новий мафон знята клапанна кришка для регулювання клапанів     Пара фоток з поїздки в Болгарію:  

І знову я давно нічого не писав... лінивий став. та і писати особо немає чого... десь весною поміняв сток мафон на сток мафон від рестайла. вони стають "болт-он" без проблем. + доставив сток блок ЮСБ

Изображения в теме

С открытием! Красивый цвет :good: ! Давай больше фото!

Сразу пару советов из собственного опыта.

- замінити ремінь ГРМ - на таком пробеге можно просто проконтролировать его состояние.

- десь через тисяч 5 провести ревізію зчеплення (зрідка буває що задню та першу не відразу включити) - я думаю, надо просто подрегулировать, опять таки слишком маленький пробег для каких-то проблем.

- іносидіння, хоча б для водія - отличная идея, сам хочу поменять сидухи. Кромсать пол не надо, подбери сиденья, чтобы по высоте можно было поставить их на переходник, чтобы не было высоко.

- ГБО-4 - ОБЯЗАТЕЛЬНО!!! Сам катаюсь на газу уже почти 6 лет.

Всё вышенаписанное ИМХО, основанное на собственном опыте. Решать тебе. Ну и удачи тебе в воплощении твоих планов!

Васільок на цих вихідних працює?. =))

Ооо, земляк! Вітаю!

С открытием! Красивый цвет :good: ! Давай больше фото!

Сразу пару советов из собственного опыта.

- замінити ремінь ГРМ - на таком пробеге можно просто проконтролировать его состояние.

- десь через тисяч 5 провести ревізію зчеплення (зрідка буває що задню та першу не відразу включити) - я думаю, надо просто подрегулировать, опять таки слишком маленький пробег для каких-то проблем.

- іносидіння, хоча б для водія - отличная идея, сам хочу поменять сидухи. Кромсать пол не надо, подбери сиденья, чтобы по высоте можно было поставить их на переходник, чтобы не было высоко.

- ГБО-4 - ОБЯЗАТЕЛЬНО!!! Сам катаюсь на газу уже почти 6 лет.

Всё вышенаписанное ИМХО, основанное на собственном опыте. Решать тебе. Ну и удачи тебе в воплощении твоих планов!

Дякую! :thank_you:

Щодо реміня ГРМ, думаю 100% замінити. Пробіг так, не великий, однак уже 9-тий рік... а резинки мають властивість дубіти, от і подумав раніше змінити...

По зчепленню, так, вірогідно. Треба буде заглянути...

Іносидіння будуть, але спочатку ГБО і більш нагальні питання по ТО або те що вже придбане і чекає встановлення. Іносидіння схильний брати тільки "пощупавши"... але поживемо-побачимо...

С открытием! По поводу крышки багажника мы недавно баловались на работе и ставили знакомому на пятнашку, так вот нужно ставить обязательно 2 пневмоупора! В нете есть много вариантов и с одним, но конструкция очень хлипкая получается(крепится одним концом к середине крышки багажника, вторым к панели заднего стекла, так вот при закрывании/открывании бедную панель аж выгибает). Самый на мой взгляд удачный вариант - это крепления к петлям крышки багажника, другим концом к выступам около упоров для спинок сиденья, нужно просверлить будет в них отверстия. В общем вот правильная ссылка http://www.drive2.ru/l/1264933/ , единственно что, не у всех нужно регулировать потом крышку багажника. Дерзай и все обязательно получится :good:

Дякую!

По газових упорах, перша моя спроба була точно така ж, однак кришка багажника 99-ки легша чим в 15-ки, із-за цього отримав припіднятий кут кришки багажника, правда вже виправив це діло, все забуваю відписатись в темі, де запитував про той торчащий кут))) По ходу треба пробувати з якимись "уставшими" газовими упорами, або так як робив тов. Palchik у своїй 99, там газові упори кріпились петлями до підлоги і коли кришка багажника закрита, вони як би дожимають її...

Фото салона, тої антени що на фото вже нема...

Изображение

Шукав фото авто, наткнувся на старі фотки 30.06.2012. Їздив з дружиною (тоді ще моєю дівчиною) на озеро Світязь відпочивати. Заїхзжали також на оз. Пісочне (санаторій Лісова Пісня)... Там я припаркувався як і всі) фактично в лісі, перпендикулярно дорозі. Щоб з'їхати на дорогу, або задки об'їзжати всі припарковані авто, або спробувати пригнути з бардюри... Довго не думав, вирішив помаленьку з'їхати з бардюри... :punish: Як наслідок "напоровся"... Прекрасно почув і відчув як щось чиркнуло дно. Тоді були ще стокові 13-ки з резиною 165/70. Ми вийшли з авто та "підштовхнули" його. Без наших сукупних ~130 кг 99-ка вільно, без чирків та царапин стала 4-рьма колесами на асфальт... Подивився на місце пригоди, вродь нічого не відвалилось і не потекло. Сіли і поїхали назад на оз. Світязь. Проїзжаючи смт. Шацьк знайщов там оглядову площадку і відразу туди... Результат огляду - невелика вмятина та царапина орієнтовним розміром 2см х 2см лівого переднього лонжерона підлоги... По приїзду додому замазав двома слоями "Велкор, бітумно-каучуковий, бронза" - краще що знайшов на той момент по місцю. Тримається вродь норм.

Жаль тоді не сфотографував лонжерон до та після...

ЗІ: чи то освітлення не таке, чи то фотики різні, однак колір авто на цих фото та на попередніх геть інший)))

Изображение

Изображение

До речі, цю червону задню "заглушку" під номер зняв, валяється десь в гаражі... Якщо когось цікавить, звертайтесь, віддам.

Изменено пользователем emigrant-l

Отже потихеньку реалізуються плани....

26.04 з пробігом 26 600 виконана заміна ремінів ГРМ та генератора, натяжного ролика, перевірені теплові зазори клапанів...

Реміні ще могли б побігати, а от підшипник ролика мав люфт і при прокручуванні в руці відчувалась вібрація. Так як все що потрібно, уже купив, то все було замінене, в тому числі й ремні. Перед тим як зняти старий ремінь ГРМ зіткнулись з проблемою, на маховику колінвала не знайшли мітки... прокрутили повний круг - так і не знайшли... Так як двигун працював до цього норм, намалювали мітку по поточному положенні.

Тепер про теплові зазори... Книжка пише впуск - 0,2, випуск - 0,35... Майстер який мені їх регулював з великим знанням діла сказав що є допук до +/-0.05 (правда я щось не сильно цьому вірю)...

ітак:

/___________________________________________циліндри_________________________________________________/

/____________1_____________/______________2____________/_____________3____________/ _____________4_____________/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

/_____1 кл.____/____2 кл.____/_____3 кл.____/____4 кл._____/_____5 кл.____/____6 кл.____/______7 кл.____/____8 кл._____/

/____Випуск___/___Впуск____/____Впуск____/____Випуск____/___Випуск____/__Впуск_____/_____Впуск____/___Випуск____/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

/__0,3 легко___/____0,2_____/____0,2______/___0,35 легко___/____0,35_____/____0,2______/_____0,2______/__0,35 внатяг__/

/а 0,35 єлі єлі /____________/_____________/_а 0,4 єлі єлі____/____________/_____________/______________/______________/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

/__ залишили_/__залишили__/___залишили __/_змінили шайбу_/___залишили_/__залишили___/___залишили___/____залишили___/

На 4-ому клапані змінили шайбу 3,68 на 3, 72 (нічого іншого в нього не знайшлось). При цьому отримали зазор який більше 0,3 , а 0,35 залазить бід великим зусиллям... В общому якось так...

Якщо десь в мене "кака", то ви підскажіть, а то я тепловими зазорами займався вперше, та і майстер не сильно перевірений...

Після регулювання двигун працює норм. Спочатку здалось наче прискорюватись стало краще, але це просто в салоні був тільки я, якщо ще хтось підсяде, все як було так і залишилось.

З приємних моментів те, що нутрощі ГРМ абсолютно чисті - результат невеликого пробігу і хорошого мастила.

Тепер про невеселе... Відфоткав розподільчий вал. Багато корозії на не робочій частині кулачків, зі слів майстра така штука буває на українських зазо-вазах ще з заводу (неякісне зберігання запчастин в наших автозаводів). Ну і на такому невеликому пробізі має місце незначне спрацювання робочої поверхні кулачків... Напевне коли прийде наступний раз, размо з ремінем, натяжним і помпою, заміню і розподільчий вал...

ось фото поточного:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

З роботи мені дісталась світлодіодна стрічка на напругу 12 В. Задумав з її допомогою зробити нормальну підсвідку барбачка. Получилось не погано. світить класно, рівномірно. Клеїв на двохсторонній скотч товщиною десь 0,5 мм. Тепер подумую над організацією підсвітки багажника за допомогою цієї ж стрічки.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Отже потихеньку реалізуються плани....

26.04 з пробігом 26 600 виконана заміна ремінів ГРМ та генератора, натяжного ролика, перевірені теплові зазори клапанів...

мастило гарне, коксу вхзагалі нема та відкладень (отже якісне і інтервал нормальний)

Запчасти для Клуба

Бортовик

063 261-1699 и 050 480-2108 и 097 572-0155

Вчора була перша спроба полірування... Раніше писав навіщо... Полірував місця під пластмасовими накладками ручок, хочу поставити євроручки (вже поставив вчора ввечері-сьогодні зранку), а від тих накладок залишились овальні потертості...

Спочатку було ссикотно шо капець... :ph34r: але відкинувши сумніви, взявся до роботи. Отже, добре вимивши поверхню, змочуємо її, місце, яке потрібно полірнути чистимо спец наждачкою 2500, потім 3000, далі паста початкового (G3) рівня полірування + полірувальна машина, паста фінішнього (G10) + полірувальна машина... Нажаль в мене не було середньої пасти (G6), тому фінішною грався довше... Получилось люкс... Фото до та після робив тільки для задньої правої двері.

Ітак, по черзі

ДО:

Изображение

Зачищене

Изображение

Намазане пастою початкового (G3) полірування

Изображение

Після початкової пасти

Изображение

Перший прохід фінішною

Изображение

Другий прохід фінішною

Изображение

І остаточний прохід фінішною

Изображение

Тепер про євроручки. Купував давним давно в Антона, євроручки Рись в колір авто, а саме "рів'єра" (№499). Отже роботи виконував почергово... мається на увазі заполірував одні двері - поставив євроручку, перейшов до наступних дверей. Все було ок і нічого не передбачувало біди... однак без приколів не обійшлось... останні робив водійські, полірував їх найдовше, як не як ці двері бачу найчастіше))) далі євроручка... і ... не працює! :mega_shok: А саме не відкриває дверей ззовні, не вистачає на дожим буквально декілька міліметрів тяги, хоча робив все як і в інших дверях... знову поліз до замка, вийняв тягу, викрутив пласмасовий ковпачок... тепер, щоб його надіти, треба шарнірчик механізму замка опустити трохи вниз, нацепив і все вродь норм... ну думаю пора протестити чи все добре робить... спочатку обійшов по кругу всі двері, водійські відкривались з явно більшим натягом... далі жмем брелок закриття авто і знову по кругу...

закритою була лише задня права дверка! :blink: а це було вже біля 21:00...

починаю "розборки" з передньої правої, там все просто... внутрішній механізм замка по ходу сильно засрався, і мої додатковї маніпуляції з зняттям-встановленням тяг йому не сподобались + до того всього установщики сиги якось по-рахітному поставили актуатор... в ітозі трохи змінив положення актуатора і його тягу закинув до флажка механізму замка - все ок.

Далі берусь за водійську... з нею я про:fuck: десь до часу ночі... і нічого в мене не получилось, втомившись, закрив авто в гаражі і пішов додому. Проблема заключалась в тому, що опущений в нормальному стані шарнірчик (із-за клятої тяги щоб двері можна було відкрити) не давав пройти "флажку" на закриття замку... при укоротшенні тяжки флажок проходив, але неможливо ззовні відкрити двері... :wacko: Що я тільки з тою тягою не робив, ближче до часу ночі думав викину її на... :angry: ну ні в яку не йшо, або можна відкрити двері ручкою, але неможливо замкнути на замок двері, або двері замкути замкнеш, а от при відкритому авто ззовні водійскі двері не відкрити.... десь в третій голині ночі почав рити інфу, що ж то може бути таке, так нічого путнього і не знайшов.... ну думаю "утро вечера мудренее" і пішов спати десь біля 5 :)))) Походу із-за палких емоцій до цього замку вранці вставати виявилось легко, кружка кави і в гараж... ще година :fuck: і нічого... все та ж ситуація... ну думаю треба прокунсультуватись з знаючими людьми, значить треба зайти на форум і вицепити пару телефонів... дзуськи, як на зло щось не зміг зайти... в телефоні мав записані телефони Антона - Atom.DP та Володимира - Palchik. До Антона додзвонитись не зміг, а з Володимиром ми трохи поговорили, але рішення не знайшли, на його 99 євроручки стали без проблем. Далі була ще година :fuck: і мені якимось дивом вдалось знайти положення в якому двері з натягом ручкою відкривались і при цьому можна було закрити авто. Хоча я більш впевнений що я просто роз... розробив механізм замка, і тому отримав такий дивний консенсус... Вирішив піти придбати новий механізм замка... в норм магазі в нас тут за механізм замка передньої двері попросили 50 грн... 15 хвилин, і він стоїть в дверях разом з євроручкою, ще 15 хв налаштування тяги - і все працює!!! :yahoo: Висновок такий, походу мій механізм замка просто був роздовбаний, хоча зі стоковими ручками фуричив краже за всі інші...

І тільки після цього я добрався до замка задньої лівої двері. Там все виявилось просто, механізм замка дуже туго працює на закриття і зусилля актуатора не вистачає (по ходу давно вже ставив авто на парковку з відкритою задньою дверкою :ph34r: ). Подзвонив в той нормальний магазинчик автотоварів, сказали що зможуть привезти тільки завтра... пішов в інший магазинчик, де завжди ціни були космос... там механізм задньої дверки був, але коштував 63 грн :pardon: Зваживши "за" та "проти" вирішив брати, відпустки не так то вже й багато а ще багато чого хочу зробити... З новим механізмом замка все стало ок. Тепер в мене нормально працюють всі двері....

Після того шумка дверей і їх зборка. фоток не робив, так як після дверей вже нічого не хотілось. Скажу тільки одне, в передніх дверях не закрив основний технологічний отвір. Це із-за того, що стоять реєчні ЕСП Гранат, і каретка опускаючись вниз може підігнути під себе тягу відкриття дверей... Тому тяги вигнуті в сторону карт, і нормально заклеїти цей технологічний отвір із-за тяг анріал. або заклеїти і чекати момент коли опускаючи скло можна буде відкрити двері :))

По факту за сьогодні встиг тільки все зібрати до купи... здавалось роботи зроблено понт, а часу ж скільки пішло... :ph34r:

Забув добавити... В цій темі запитував про ричаги керування пічкою Блок регуляторів заслонок пічки для ВП (в моїх пласмаски поламались). Була ідея спробувати встановити від пасата Б2, але мені так ніхто і не підсказав на рахунок кількості гемора... тому по приїзду з регулування клапанів була замінена сток поломана на сток фактично нова. Напевне інженери автоваза добре поспотикались, так як згадував я їх багатьма лесними словам... заміну робив без розбору торпеди (як по інструкції), тобто відкрутив "бороду" і відкрутив ричаги... від'єднати тросики від поломаного блоку в принципі просто, головне запам'ятати де який має бути. Головн перчинка криється в закріпленні ти тросиків в новому блоці керування... ті вигнуті кінчики тросиків треба спочатку просадити через тяжки (а місця там геть мало) потім опльотку тросика вперти в пластмасову стінку і защолкнути спец скобою. При цьому скоби защолкуються дуже незручно і важко. Особливої уваги заслуговують тросики кранику пічки та основної заслонки "тепло-холодно", вони приєднуються знизу, і вони не такі вже й довгі та гнучкі... полежавши в всім вазоводам знайомій позі "на спині" з ліхтариком в роті через деякий час все встало на свої місця...

пробуючи роботу заслонок пічки з новим блоком керування знуву почув брязкіт чогось всередині пічки. він проявляється тільки в "гарячому положенні" і на високих швидкостях повітря... із-за цього є думки що якась пласмаска валяється в самому низу пічки... Підскажіть плс, як дістати її звідти, щоб не сильно все розбирати????

• emigrant-l изменил название на 21099 ==> Ford Mondeo mk1 ==> Honda CR-V ІІІ by Emigrant-L

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти