21099 ==> Ford Mondeo mk1 ==> Honda CR-V ІІІ by Emigrant-L

Рекомендуемые сообщения

Звісно відпишусь ;)

Шнурок купував по ссилці, що дав Звір.

Скажу так, або я лінивий або шукати толком такі кабелькі не вмію :) ну не видавав мені гугл ніяких толковихх інет магазів)

Єдине треба звертати увагу, що там різні шнурки під різні мозги, брав під свій Стаг4...

:)

а реально из простых кабелей - только по той ссылке. В остальных местах - оригинал СТАГ, но ток он стоит 20евро+- :(

Я вон у себя на сайте никак не дорисую раздел по ГБО. ))))

ПО расходу - имхо, нормальный расход. 9л в городе газа. А бензина реально было 7.8-8?, трасса 8, а было 6.7-7 бенза?

Тока чесно и объективно про то что было с бензом :) (седня вон 15ху настраивал знакомому.... та он заливал что у него на трассе 110-120кмч и расход 5.5л бенза было)

Не согласен.

была та же проблемма, за 200 - 300 КМ сжирало 5 мм ремня.

поменяли все, не помогло

Вылечил сам пивом.

Рецепт след

Покупаешь баночное пиво (по своему вкусу)

Пиво нам не нужно, но выкидывать вкусняшку не айс, посему ее употре***ем.

берем банку пива, из нее вырезаем полумесяцы, мне понадобилось аж 4-ре.

В твоем случае нужно подкладывать со стороны морды машины и этот перекос шайбы дает правильное положение ремня.

Я делал так

положил один полумесяц, натянул ремень. запомнил его положение.

Запустил двигатель, и прогазовывая из-под капота, смотрел что бы ремень не уходил, газовал до упора

и таким образом остановил ремешок, уже проехал на нем 10 тыкм, и он на месте стоит

если проблема с соосностью шпильки ролика - это вариант :)

(просто у 90% тех у кого такая проблема - погнута шпилька от неумения и лишних усилий. А остальные 10% - то уже помпы, шкивы....)

Как попробуешь, отпишешься. А то у меня самого руки не доходят заказать и попробовать настроить под себя. Кстати, заказывал здесь на форуме или где?

Купи себе ключ для подтяжки рейки и в любой момент сам сможешь подтянуть её так, как тебе удобно. Он стоит гривен 15-20.

Отличный расход. У меня шины тоже 185, двиг 16 клапанный, расход по трассе 8,5, по городу от 9,3 до 10. Причём стиль езды не меняется. Грешу на качество газа.

По шнурку, если что - пиши, сделаем чуть дешевле того сайта :))))

По ключику - согласен, имхо - он должен быть у каждого ТАЗовода, темболее 12грн не та сумма чтоб отказать себе в нем

городской расход - ну очень зависит от маршрута и города.

У меня на моей счас газа 10.2-10.4(так это климат, 2.0, автомат. (паспортный расход бенза 11л :D )

Поєтому городской расход в разных городах и у разных водителей ну очень разный будет.

Изменено пользователем Zvir

Любые автозапчасти ВАЗ, ШЕВРОЛЕ, Ланос, KIA, Хюндай, Черри по оптовым ценам для клуба.

095-495-01-23. Иван. (или в личку) Наш сайт с картинками и ценами: ZVIR-AVTO.COM.UA

073-483-47-87.

Автозапчасти ВАЗ по оптовым ценам для клуба

ГБО - Евро4. Продажа, консультация, установка. Для клуба льготная доставка!

Адаптер салонного фильтра на 2108-99, 2115. (Адаптер + уг.фильтр = 225+115 = 340грн, Ставим фильтр салона от 2110 на Самару. Всегда в наличии.)

СВЕТОДИОДНЫЙ модуль в ПЛАФОН салонного освещения 2108-99,15

• Ответов 594
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Заглянув на форум, а тут життя! ? Радує що запрацював, хто читає - привіт! Не пам'ятаю що я там з фордом ще робив... В кінці березня 2020 року купив нове бу авто - Honda CR-V, 2008р, 2,4

старий мафон новий мафон знята клапанна кришка для регулювання клапанів     Пара фоток з поїздки в Болгарію:  

І знову я давно нічого не писав... лінивий став. та і писати особо немає чого... десь весною поміняв сток мафон на сток мафон від рестайла. вони стають "болт-он" без проблем. + доставив сток блок ЮСБ

Изображения в теме

А бензина реально было 7.8-8?, трасса 8, а было 6.7-7 бенза?

Тока чесно и объективно про то что было с бензом :) (седня вон 15ху настраивал знакомому.... та он заливал что у него на трассе 110-120кмч и расход 5.5л бенза было)

Значит розказую все, як на духу)

Коли їздив чисто на бензі, то їздив в середньму зі швидкістю 90 км/год. Чому? Тому що в Волинській обл. достатньо мало доріг з норм покриттям (окрім варшавської траси). До Києва по трасі Київ - Чоп також заїхав з такою ж швидкістю (із-за реміня грм)... при такій їзді витрата пального в мене десь була біля 6,5л/100. Коли їздив на резині шириною 165 мм, то получалось трохи менше, але думаю більше як 5,5. Ну нехай було 6.

В Києві вже поправив проблему реміня та встановив ГБО і тепер по трасі Київ-Чоп до м.Рівне смалю 120, від м.Рівне до м.Луцьк 80-110 а вже за м.Луцьк 100 то є максималка... тому адекватно порівняти важко... думаю якщо на газу буду їздити 80-90, то 7л газу на 100 км можна досягнути, але чесно сказати ліньки... Економії на 20 грн, а в дорозі на годину довше (а то й більше)...

Про історії 5,5л/100 км чув, але не думаю що це з швидкісним резимом 110-120 км/год....

От так от... чому відразу не сказав що в тебе запитувати можна? я ж вже купив... якщо свого розмажу, обов'язково звернусь ;)

По ключику - согласен, имхо - он должен быть у каждого ТАЗовода, темболее 12грн не та сумма чтоб отказать себе в нем

та я до цього часу туди ще не лазив :rolleyes::pardon:

але раз таке діло, обов'язково обаведусь)

У меня на моей счас газа 10.2-10.4(так это климат, 2.0, автомат. (паспортный расход бенза 11л :D )

Поєтому городской расход в разных городах и у разных водителей ну очень разный будет.

прикольно, на газу менше споживає паспортного))

... (так это климат, ...

клімат... як же я хотів би також його мати... особливо коли їдеш на дальняк після роботи... відкриті задні вікна (кста, добавляють витрату пального) сильно не спасають.... :wacko:

От так от... чому відразу не сказав що в тебе запитувати можна? я ж вже купив... якщо свого розмажу, обов'язково звернусь ;)

:pardon:

Да я както и не подумал что надо біло сразу самопредложиться )))))))

Коли їздив чисто на бензі, то їздив в середньму зі швидкістю 90 км/год. Чому? Тому що в Волинській обл. достатньо мало доріг з норм покриттям (окрім варшавської траси). До Києва по трасі Київ - Чоп також заїхав з такою ж швидкістю (із-за реміня грм)... при такій їзді витрата пального в мене десь була біля 6,5л/100. Коли їздив на резині шириною 165 мм, то получалось трохи менше, але думаю більше як 5,5. Ну нехай було 6.

В Києві вже поправив проблему реміня та встановив ГБО і тепер по трасі Київ-Чоп до м.Рівне смалю 120, від м.Рівне до м.Луцьк 80-110 а вже за м.Луцьк 100 то є максималка... тому адекватно порівняти важко... думаю якщо на газу буду їздити 80-90, то 7л газу на 100 км можна досягнути, але чесно сказати ліньки... Економії на 20 грн, а в дорозі на годину довше (а то й більше)...

Про історії 5,5л/100 км чув, але не думаю що це з швидкісним резимом 110-120 км/год....

Вот это я понимаю - чесно все рассказал! :)

прикольно, на газу менше споживає паспортного))

Все банально:

первое - синтетика в автомат, свечи иридий, норм масло в движку и фильтра.

Второе - просто удачный маршрут дневной.

Итог - бенза конретно меньше паспортного хавает. Ну и как следствие газа тоже. )))

(вообще после кучи замеров и т.п. газа жрет на 12% больше бенза. Интересно как будет с авриатором в этом плане, но реально некада им поиграться)

А вот трасса - там не особо от паспортного отличается. Обгоны, тяжелая нога правая.... )))

клімат... як же я хотів би також його мати... особливо коли їдеш на дальняк після роботи... відкриті задні вікна (кста, добавляють витрату пального) сильно не спасають.... :wacko:

Да. Мне в 99ке в свое время именно конде и не хватало за городом. Особеенно учитывая что ездил 150-160 по трассе, и окна не пооткрываеш особо на такой скорости...

А в городе летом в рабочее время я кондеем особо не пользуюсь, т.к. вечно потный и садится в ледяную машину не радостно.

Любые автозапчасти ВАЗ, ШЕВРОЛЕ, Ланос, KIA, Хюндай, Черри по оптовым ценам для клуба.

095-495-01-23. Иван. (или в личку) Наш сайт с картинками и ценами: ZVIR-AVTO.COM.UA

073-483-47-87.

Автозапчасти ВАЗ по оптовым ценам для клуба

ГБО - Евро4. Продажа, консультация, установка. Для клуба льготная доставка!

Адаптер салонного фильтра на 2108-99, 2115. (Адаптер + уг.фильтр = 225+115 = 340грн, Ставим фильтр салона от 2110 на Самару. Всегда в наличии.)

СВЕТОДИОДНЫЙ модуль в ПЛАФОН салонного освещения 2108-99,15

Что-то я пропустил про ссылку на сайт. Скинь в личку, пожалуйста.

По поводу ключа - у меня их даже два - для самары и для десятки.

Я вон у себя на сайте никак не дорисую раздел по ГБО. ))))

Ты это, давай рисуй :good: Очень нужный раздел. И в связи с ценами на бензин, нужнее с каждым днём.

Я честно говоря, уже не помню, какой расход у меня на бензе, но он был однозначно больше, чем приведенные цифры. Может, стиль езды такой, может 16 клапанов дают своё.

Все банально:

первое - синтетика в автомат, свечи иридий, норм масло в движку и фильтра.

Второе - просто удачный маршрут дневной.

Итог - бенза конретно меньше паспортного хавает. Ну и как следствие газа тоже. )))

(вообще после кучи замеров и т.п. газа жрет на 12% больше бенза. Интересно как будет с авриатором в этом плане, но реально некада им поиграться)

Кстати, вопрос - есть ли смысл ставить иридиевые свечи на сток ВАЗ или это просто дорогой понт? У меня сейчас НЖК, нормально работают.

Обгоны, тяжелая нога правая.... )))

А кирпич под газульку ложить не пробовал? ;) Говорят, помогает :D :D :D

Обгоны, тяжелая нога правая.... )))

А кирпич под газульку ложить не пробовал? ;) Говорят, помогает :D :D :D
Так це ж на ремонт попаде чоловік... потім підлогу рихтуй від виямки в формі щеглини )))))))))))

Сьогодні погрався кабельком до ГБО.

Нажаль на ноуті не зробив скрінів. Розкажу на словах.

Передісторія. Програмульку встановив, і пішов до авто. Кабель до діагностичного роз'єму і в ноут, вмикаю запалення, а прога не бачиь нічого, каже що немає підключених контролерів. і так я разів 10 перескановував порти) Тут закрались в мене сумніви, що я щось недовстановив :ph34r: заходжу в нет (благо мій віфі дотягнув) і оказується що для кабелька є дрова :pardon: , качаєм, встановлюєм, втикаєм кабельок і він віндовсом оприділяється, ура! Прога його побачила і пішла в загул :) тобто переключилась на рідну їй мову (польську). На слух з польською мовою в мене проблем для мене нема, розумію, тільки толком говорити не вмію. А от читати текст польською, це весело і довго :ph34r::rolleyes: Скачав новішу версію проги і та ж історія. Запуск проги без кабелька - рос мова. Підключив контроллер до ноута і повернув ключ - вона просканила контроллер і переключилась на польську, а в меню вибору мови є тільки польська. Ну і грець з тим. Так і залишився на польській.

Тепер по налаштуваннях. Вродь як нічого там складного нема. Звісно перед тим як лізти, варто прочитати інструкцію і завжди звертати увагу на сповіщення, які видає прога.

Сьогодні я змінив тільки три значення. 1. частота обертів КВ переключення з газу на бенз, 2. значення 1-го коеф, 3. значення 2-го коеф.

1. В контроллерах Stag (в мене Stag 400-есо) є можливість щоб він сам перемикався з газу на бенз при обертах двигуна більше якоїсь вказаної цифри. Як на мене це класна опція. Як їдеш на дальняк не треба паритись і поглядати на тахометр, чи не пора зкинути швидкість. По моїх показах спідометра та тахометра получаєтсья так 120 км/год - приблизно 3500 об/хв, 130 км/год - десь 3800-3900 об/хв. (не точно, по пам'яті). Мені не рекомендували на газу крутити двигун більше 4000 об/хв. Отже в тому віконці я поставив 3700 (стояло 6000). Якщо я все правильно розумію, то тепер на швидкості до 120 км/год я буду на газу, а захочу кого обганяти з більшою швидкістю, система сама переключиться. Треба буде якось послідкувати, чи буде сама переключатись.

2 та 3. Коли я вдруге приїзджав до установщиків, то казав що на низах маловато потужності... Мені там підняли перших два коефіціенти. Підняли по ходу чуть чуть забагато, я їх трошки опустив. і двигун навіть став трохи тихіше та рівніше працювати. Поки обнулив графік газу, трохи поїзджу, знову загляну. В будь-якому випадку треба буде виставити ту кривульку таку ж як і на бензі, а це требе буде "награтись".

По 3-д графіках в мене щось толком поки не получилось подивитись (не знайшов окремих кнопок "бенз" "газ" та "коеф"). Після цього в мене закралась думка "авось дані по частоті обертання КВ взагалі не подаються на контроллер?" ХЗ, поки не розібрався.

Також подивився статистику, за час роботи контроллера 90% я проїхав на газу, 10% на бензі. Якщо чесно, то думав що цифра буде типу 99% газ, 1% бенз. ))) Хоча в мене пару раз геть закінчувався газ і я тоді катався на бензі, можливо воно дісно таке співвідношення.

Ще мені прога сказала що для мого контроллера є нова прошивка (ноут то був підключений до нету, автоматом прошустрила). Але я поки відмовився від оновлення прошивки. І напевне не буду оновлювати, все ж працює ок, чого її оновлювати.

Тепер про ВВ провода. Як і писав раніше, замінив поточні на Тесла. При заміні була виявлена корозія в ВВ проводі 3-го циліндра на конекторі до катушки. Скажу чесно, пройшло 2 тижні, катушку ще не знімав і не дивився чи є корозія на контакті в ній. Думаю на цьому тижні обов'язково туди загляну. Ось фото старих ВВ проводів:

Изображение

Изображение

Мені не рекомендували на газу крутити двигун більше 4000 об/хв.

Бред! Я кручу на газу до отсечки! Правда такое редко, но никогда не заморачивался до каких оборотов крутить. Если турбированные машины ездят на газу и нормально ездят, то что про ВАЗ говорить.

2 та 3. Коли я вдруге приїзджав до установщиків, то казав що на низах маловато потужності... Мені там підняли перших два коефіціенти. Підняли по ходу чуть чуть забагато, я їх трошки опустив.

Я сегодня наоборот поднимал немного.

В будь-якому випадку треба буде виставити ту кривульку таку ж як і на бензі, а це требе буде "награтись".

А сейчас кривые газа и бензина сильно различаются? Жаль, что скринов не сделал.

Але я поки відмовився від оновлення прошивки. І напевне не буду оновлювати, все ж працює ок, чого її оновлювати.

Правильно, сначала разберись что к чему, а потом уже занимайся тюнинхом

Тепер про ВВ провода. Як і писав раніше, замінив поточні на Тесла. При заміні була виявлена корозія в ВВ проводі 3-го циліндра на конекторі до катушки. Скажу чесно, пройшло 2 тижні, катушку ще не знімав і не дивився чи є корозія на контакті в ній. Думаю на цьому тижні обов'язково туди загляну. Ось фото старих ВВ проводів:

Изображение

Провод конечно страшноват. Обязательно посмотри катушку, там по-любому есть такая же "зелёнка".

Бред! Я кручу на газу до отсечки! Правда такое редко, но никогда не заморачивался до каких оборотов крутить. Если турбированные машины ездят на газу и нормально ездят, то что про ВАЗ говорить.

Ну я ХЗ, ще зелений в цих питаннях. Як мені пояснили "на пальцях" то якщо їздити без подвійної прошивки або без варіатора (як я поки їзджу) то при високих оборотах двигуна газ може догорати в випускному колекторі, із-за цього випускні клапана можеть перегріватись і з часом прогорати. Якось так я зрозумів.... :pardon:

А сейчас кривые газа и бензина сильно различаются? Жаль, что скринов не сделал.

як пояснити... зліва - направо. спочатку +/- накладається (~20% довжини кривульки, ті дві точки які піднімали) а далі газова кривулька нижча десь на 2 мм :D

Провод конечно страшноват. Обязательно посмотри катушку, там по-любому есть такая же "зелёнка".

100-500% загляну, руки все не доходили, вже на наст тижні точно час знайду. Изменено пользователем emigrant-l

Ну я ХЗ, ще зелений в цих питаннях. Як мені пояснили "на пальцях" то якщо їздити без подвійної прошивки або без варіатора (як я поки їзджу) то при високих оборотах двигуна газ може догорати в випускному колекторі, із-за цього випускні клапана можеть перегріватись і з часом прогорати. Якось так я зрозумів.... :pardon:

Ну не знаю. Я езжу с прошивкой под газ (как мне объясняли, в ней просто зажигание немного раньше, чтобы газ сгорал полнее) езжу полтора года, до этого 4 с лишним года ездил на стоковой прошивке. Вариатора никогда не было, и всё нормально. Может и правда про клапана и остальное, но я сужу по себе - 240 тысяч км на газу и всё ок (тьфу-тьфу-тьфу чтоб не сглазить). Правда двигатель у меня 16 клапанный.

як пояснити... зліва - направо. спочатку +/- накладається (~20% довжини кривульки, ті дві точки які піднімали) а далі газова кривулька нижча десь на 2 мм :D

Судя по описанию, довольно неплохо кривые расположены.

Сьогодні вдруге подивився на "кривульки". Тепер з скрінами:)

Отже, 2Д кривульки після моїх попередніх коригувань тепер виглядали так:

Изображение

Знову трішки підкоригував коеф-ти...

З 3Д діаграмами все таки якийсь фейк.. вони в мене виглядають як на наст картинці, хоча мають бути перемикачі "бенз" "газ" та "відхилення" в лівому верхньому кутку (для прикладу ще один скрін)

Изображение

Изображение

Хто підскаже, в чому прикол? що не так нажимаю?

І ще, мене цікавить чи нормальниц час вприску з вимкненим газом і без? (чомусь час вприску бенза після включення ГБО збільшується...)

просто бенз------------------------------------------------------------------------------газ

ИзображениеИзображение

• emigrant-l изменил название на 21099 ==> Ford Mondeo mk1 ==> Honda CR-V ІІІ by Emigrant-L

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти