Резкий удар при отпускании педали сцепления

Рекомендуемые сообщения

Возможен износ пальца и износ шестерен.

Чув що можна виняти один ШРУС з КПП і перевірити пальцем руки люфт шестерень сателітів. Але чи це правда не знаю і як перевірити підкажіть.

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• Ответов 23
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Проверь состояние оси сателлитов - очень похоже на износ.

И чем быстрее , тем дешевле обойдется ремонт. Проверяется просто. Поддомкрачивыаешь колесо , включаешь передачу, проворачиваешь колесо против часовой стрелки до упора и мысленно представляя на часовом

Чув що можна виняти один ШРУС з КПП і перевірити пальцем руки люфт шестерень сателітів. Але чи це правда не знаю і як перевірити підкажіть.

да, так можно проверить люфт шестерни, в идеале его быть не должно.Процесс проверки ты сам описал))) Изменено пользователем vrc

Ось записав відео

http://youtu.be/RdIswhKbwnE.

Дзвінкий звук з КПП в районі головної шестерні. Що це може бути?

r119p.gif

Бортовий журнал

У меня такого плана вопрос,у меня в кпп стоит блокировка,и не всегда но порой бывает,та же история когда резко выжимаю сцепление глухой звук по ощущениям в правой стороны,что это может быть? есть ли смысл домкратить колеса и проверять тем же способом как было описано выше? Спасибо.

Недавно почав помічати малесенький глухий удар в КПП при перемикані передач.

КПП зібрана з донорської КПП десь рік назад, тобто мій корпус, моя головна шестерня (планетарка, блочок з підшипниками), а все остальне (хвостовик і всі шестерні з "донора"), палець сателітів мінявся

чи може бути причина в головній парі, яка не є по суті "парою" тобто люфт у шестернях.

Допоможіть будь-ласка у вирішенні проблеми, бо у ремонті КПП немає ні часу ні фінансів, а цей стукіт не дає нормально спати. Або підкажіть спосіб перевірки пальця сателітів не розираючи КПП:pardon:

тут два отдельных вопроса- главная пара в переднем приводе косозубая, поэтому не подбирается. ведь все остальные шестерни в коробке точно так же сделаны- обычные косозубые и шестерни с вторичного вала меняются в разнобой.

второй вопрос стуки люфт на колесе. по люфту, на мой взгляд, проблем нет. а мастер подбирал синхронизаторы? они подбираются по зазору с шестерней. там тоже модет быть стук...

у меня тоже лопнула прошлой весной ось сателитов, тоже пол коробки с донора. сразу после сборки был какой-то звук с главной пары. ритмичный, совпадол со скоростью вращения колеса. поездил тысяч пять и все само собой прошло.

хочешь много секса-купи машину...

тут два отдельных вопроса- главная пара в переднем приводе косозубая, поэтому не подбирается. ведь все остальные шестерни в коробке точно так же сделаны- обычные косозубые и шестерни с вторичного вала меняются в разнобой.

второй вопрос стуки люфт на колесе. по люфту, на мой взгляд, проблем нет. а мастер подбирал синхронизаторы? они подбираются по зазору с шестерней. там тоже модет быть стук...

у меня тоже лопнула прошлой весной ось сателитов, тоже пол коробки с донора. сразу после сборки был какой-то звук с главной пары. ритмичный, совпадол со скоростью вращения колеса. поездил тысяч пять и все само собой прошло.

З його слів, вся внутрянка з "донора" пішла в мій корпус і тільки головна шестерня залишилась моя, ну і також з його слів, що він поставиив новий палець сателітів. :pardon:

На рахунок синхронизаторів теж нічого не скажу, але ці удари буває чутно при переході з 1 на 2 передачу і з 2 на 3, але в момент коли перемикнув, пустив сцепу і нажав на газ, якщо на газ не нажимати а просто перемкнути і пустити сцепу, стуку наче не чути. :huh:

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Вчора міняли в родича на ВАЗ 2108 гранати, то я скористався моментом і попробував пощупати через дирку в коробці куда граната вставляється чи є люфт в шестернях сателітів, так от в нього є маленький люфт вверх-вниз в шестерні під номером 3, що на малюнку

ИзображениеИзображение

Але в нього сткуку ніякого немає.

Треба буде з своєї КПП злити масло, висмикнути ШРУС і попробувати на скільки в мене більший люфт.

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

• 2 недели спустя...

На днях розбирав свою КПП, для перевірки стану пальця сателітів, бо теж були якість толчки при відпусканні щеплення, то палець цілий а виною толчків був диск щеплення, тобто серединка із шліцами ворушилаьт туди-сюди.

ИзображениеИзображение

r119p.gif

Бортовий журнал

• 1 год спустя...
В 10.07.2014в01:26, ВОВ@Н сказал:

На днях розбирав свою КПП, для перевірки стану пальця сателітів, бо теж були якість толчки при відпусканні щеплення, то палець цілий а виною толчків був диск щеплення, тобто серединка із шліцами ворушилаьт туди-сюди.

ИзображениеИзображение

Заміна диска вирішила проблему? В мене теж така біда, удари при старті, при переключенні з 1 на 2, при різкому відпущення щеплення( А щоб замінити ось сателітів треба повністю коробку розібрати?

45 минуты назад, ORG сказал:

Заміна диска вирішила проблему? В мене теж така біда, удари при старті, при переключенні з 1 на 2, при різкому відпущення щеплення( А щоб замінити ось сателітів треба повністю коробку розібрати?

Удар/толчок з 1 на 2 повністю не пропав, але став майже не відчутний після заміни диска. Можливо дають ще про себе знати не зовсім свіжі гранати, хоча хрускоту немає, але вже я на них проїздив майже 9 років (7-8 тис.км в рік), а коли вони мінялися до мене, мені не відомо.

Щоб замінити ось сателітів то треба полюбому знімати КПП і розбирати. Доречі при заміні пальця начебто треба міняти і сателіти (2 більші шестерні і 2 менші), тобто брати комплект.

От у Ланосі придумали краще: відкрутив кілька болтів на картері КПП, злив масло, вийняв ШРУСи і диференціал в зборі випадає на землю, не треба ні знімати КПП, ні розбирати її.

r119p.gif

Бортовий журнал

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти