Рекомендуемые сообщения

В 29.04.2021 в 21:09, ship сказал:

прикольная крутилка!

Ага. Я поставив синю діодну лампочку, то ще краще стало

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• 2 недели спустя...
  • Ответов 1,9т
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Друзі, у мене сьогодні донька родилася, тепер маю дві донечки—зірочки.

Довго мучився із біднішою сумішшю на газу на високих обертах. На ХХ і на середніх наче все нормально, а на високих по карті газу видно, що газова лінія нижча за бензинову. Взяв у товариша планку

Привіт, хто читає мій бортовик. Накінецьто підходять до завершення мої плани які мав зробити за літо. 1. Повна переборка передньої ходової. Замінено все крім опорників, вони ще в нормал

Изображения в теме

Був у мене старенький стартер Іскра, ще залишки від 2108. Крутить добре, але запчастини до нього космічні по ціні.

Коли купив 21099 то там стояв стартер БАТЕ. Через пару місяців в ньому здох бендикс. Поставив Иску і їздив довгенько, запуск мотора і звук стартера нагадував запуск спортбайка.

Родич дав мені нового бендикса, бо він купив собі, а йому не підходить. Зібрав я той БАТЕ, поставив назад на машину, запуск на ньому гірший. Пройшло трохи часу і в один момент він перестав крутити взагалі. Причому їхав з роботи - машина завелась, зайшов в магазин - їхати далі, а ніфіга - ноль зовсім. Щось наче хоче щолкає, но не круте. Перемикаю викруткою болти напряму, а він не мур-мур.

З буксіра завів. поїхав додму поставив Искру назад, а той розібрав. Такої дурної схеми я ще не бачив. На всіх нормальних стартерах магніти прикручені до корпусу, а тут їх 6 штук  і тримаються за рахунок оцих двох колец, які тримають магніти по пару міліметрів з обох сторін

8ac1f05f8b0e.jpg

Три години я з ним грався пока зібрав до купи. То якорь потягне магніти, то кольца позлазили з магнітів.

Зібрав провірив на АКБ - все круте, все нормально. Ладно хай лежить може колись поставлю. "Колись" довго не чекало. Через пару тижнів ключ на старт, а моя ІСКРА не муркає. Перемкнув болти на стартері - завів. Так  вибігати на дощ з викруткою і перемикати мені надоїло. Поставив БАТЕ назад. 

На ІСКРІ була лопнувша кришка на втягуючому, і склеєна холодною сваркою і герметиком і навіть стяжкою стягнута. Розборка втягуючого - остаточна поломка кришки.

Почав шукати кришку - немає нігде. Десь в Росії якась фірма КАРГО  ціна майже  200 грн нашими,  і то не факт чи вона така і хто її мені має везти. 

Ціна реле в зборі десь в межах 650-700 грн. 

Розібрав я те реле. кришка завальцована, то доломав її майже до кінця.

704ed8a4f892.jpg

Взяв я її і пішов по магазинах. І, о чудо, кришка Жигульловсько стартера майже однакова, тільки треба трішки доробити. Ціна 35 грн.

994b0741f143.jpg

Доробка заключається в тому що Жигульовська трохи вища в місці де входить в корпус реле, а електронаждак зробив своє діло - кришки однакові

a465239fa91f.jpg

Також в Жигульовській кришці контактні болти були нижче на 3 мм. Підклав обточені шайби і відсатнь від площі кришки стала 6 мм, як і на кришці Іскра.

3c0e287a6206.jpg

Видно під болтами шайбочки.

Остальне все сходиться: і діаметр кришки, і отвори для пропайки дротів, що виходять з реле.

Зібрав, обвальцував, місце обвальцовки мазнув герметиком щоб волога не попада  і все знову працює.

P.S. Може хтось  скаже - нащо воно тобі, купи новий стартер і грайся. Але ціна нового в межах 1500 грн, а їх є куди потратити на машину в іншому місці. Тай поковиратись я люблю.

Изменено пользователем ВОВ@Н
  • Upvote 2

r119p.gif

Бортовий журнал

Рішив зробити фари чорного кольору. Машина темна і світлі фари мені не подобались.

З світлими фарами

76926b11ddf5.jpg

Фари в чорному

f2e5bff4c671.jpg

Потягнула жара  і реально не вистачає люка. На 2108 коли був люк, то була красота. По трасі їдеш, люк відкрив і в машині прохолода.

• Like 1
  • Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Питання не в тому, щоб купити стартер, а більше в тому  щоб зайняти голову і руки)))

• Upvote 1

Обновив задні фонарі, бо старі були трохи різні по яскравості, і вічно щось не працювало на них.

2365d6185f81.jpg

Сьогодні планую інсталяцію чорних фар на машину.

Підкажіть що можна зробити з такою матерією на картах? Може чимось покрасити

https://prom.ua/p1131119366-farba-sprej-temno.html?

чи переклеїти, бо виглядає, як автобус Богдан, і потерті місцями.

c5ccdaf2fcc5.jpg

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Фары и стопы смотрятся бомба! ?
Вставки карт перетяни тканью, а возможно и кожей. Есть готовые экземпляры продают, останется наклеить

5 часов назад, av2108ri сказал:

Есть готовые экземпляры продают, останется наклеить

Не бачив. Є ссилка щоб глянути?

r119p.gif

Бортовий журнал

1 час назад, ВОВ@Н сказал:

Не бачив. Є ссилка щоб глянути?

Сылку не скину, но где то видел. Ну или сам забацай - у тебя всё и так красиво выходит!

15 часов назад, av2108ri сказал:

Дякую

Фари

2d89dcc9c322.jpg

Сьгодні помітив легеньке запотівання скла з середини по низу. Скло проклеєно добре, пропускати не повинно. Клеїв правда на силікон прозорий з тюбика. Раніше завжди клеїв на білий герметик Казанський, то  не потіло. Може силікон при нагріванні виділяє якусь срань.

r119p.gif

Бортовий журнал

Крутяк ?

Классно смотрятся фары!

В своё время я мечтал о таком состоянии своей восмёрочки...

Первые две цифры в номере такие же как и у меня ?

Изменено пользователем av2108ri

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти