Рекомендуемые сообщения

18 часов назад, ske45 сказал:

Ти потроху так всю машину перебереш)

Та приходиться. Не заміню ущільнювачі - прийдеться тоді пол міняти, бо згниє.

Щоб не клеїти пятачок тримання салонного зеркала (бо кажуть що всеодно може відпасти), купив такий тримач

61c45dfedfec.jpg

на 2108 теж такий був. Так же само переніс  зеркало трохи вище штатного місця, так воно майже  не труситься під чс їзди. Бо коли прикручене там де має бути, то трясеться навіть від роботи двигуна. 

Задув пороги в чорний і зняв пласмасові накладки (банани) із задніх арок, бо під ними мусору повно і вже почало місцями ржавіти коло дирок. Зачистив закрасив і поклеїв чорну плівку у формі того ж "банана". 

Так робив на 2108 і 5 років без проблем + у мене стоять передні бризговики низько, то пороги і арки не оббиває брудом.

Ще думаю передути рамки дверей в чорний.

Изменено пользователем ВОВ@Н
  • Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• 1 месяц спустя...
  • Ответов 1,9т
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Друзі, у мене сьогодні донька родилася, тепер маю дві донечки—зірочки.

Довго мучився із біднішою сумішшю на газу на високих обертах. На ХХ і на середніх наче все нормально, а на високих по карті газу видно, що газова лінія нижча за бензинову. Взяв у товариша планку

Привіт, хто читає мій бортовик. Накінецьто підходять до завершення мої плани які мав зробити за літо. 1. Повна переборка передньої ходової. Замінено все крім опорників, вони ще в нормал

Изображения в теме

Привіт, хто читає мій бортовик.

Накінецьто підходять до завершення мої плани які мав зробити за літо.

1. Повна переборка передньої ходової.

Замінено все крім опорників, вони ще в нормальному стані.

Так як передні пружини на авто хтось поставив нові, то передок у машини був дуже задертий, що мені зовсім не подобалсь.

В запасі була пара б\у пружин, вони хоч і б\у але вистоа у них всеодно була не та, яку я хотів.

Довго вагався, чи ставити їх, чи шукати ще більше б\у, щоб було нижче або крайній варіант - мінус один виток.

Так і зробив, відрізав болгаркою один виток і сточив трохи кінчик пружини, щоб не був таким гострим, але перекос тарілки опорника на пружині мені не дав спокою. Повіз я їх до знайомого сварщика, який має автоген. Пару хвилин і 40 гривень, і відрізаний кінець пружини трохи пригнутий до основних витків. 

21999656eeec.jpg 

Далі, щоб пружини не видавали лишнього брязкоту був зроблений ось такий бутерброд.

0db0fca7f8a8.jpg

Точно таке я робив на своїй 2108. Низ - шумоізолятор СС20, потім шланг з розширювального бачка 2107 розрізний навздовж (бо має трохи менший діаметр то на пружину не налазить) і верх - звичайний шланг ПВХ.

Корпуса стойок теж замінені на хороші б/у з 2109, бо у мене стояли мабуть з 2110 і вони трохи нижчі, тобто гайка корпуса закручувалась на пару витків, в результаті її вирвало.

b3a26f2f6413.jpg

Тому купив корпуса від 2109. Пильники і відбійники нові.

Коли розбирав ходовку передка, то прийшлось  міняти і тормозні колодки.

бо ті що стояли на авто, мали такий вигляд всі 4 штуки.

2d8b9a526a66.jpg

Таким авто стало після повної зборки.

290a7a469c1a.jpg

Висота передка і задка мене задовольнила на всі 100%. Хоча коли різав пружину, то мені казали що пред буде жостким, я особисто цього не помітив.

Замінив салінблоки, ромашки, яйця, шарові.

Зробив розвал.

533becbcd083.jpg

Далі була заміна задніщ тормозів. Нові колодки, нові тормозні циліндрики, розпорні планки, пружинки (трос ручника міняв раніше), хороші б\у задні чугунні барабани.

Так як у мене не було колдуна, а тормозні трубки були з'єднані між собою резиновими, і інколи я помічав взимку, що зад перетормажує, вирішено було шукати колдуна. цінник нового мене не задовільнив, плюс до нього треба було купувати тягу ч иричаг і резиновий бублик, який кріпиться до балки. В себе в місті знайшом 2114 яка розбиралась і за 200 гривень я взяв нхорощший заводський колдун з усіма бебехами.

Зразу відчистиві від ржавчини і бруду, обробив його перетворювачем іржі  і покрасив грунтом, а зверху краскою в балончику, яка залишилась з 2108. 

Чого в білий? бо іншої краски не було і на білому добре буде видно, якщо почне підтікати.

bf542149160b.jpg

А так я вже всі тормоза нові, то вирішено було замінитий тормозну рідину, плюс до того всього бачок з тормозухою був ледь нанживленпй на резинки ГТЦ, тож робирати прийшлось все.

Звичайно без приколів не обійшлось. При проачуванні лівого передньо колеса відломався прокачний штуцер. Варіан з висверленням залізного штуцера в алюмінії на колінах, як то кажуть, нічого не дав. Купив новий циліндрик.

Прокачав тормоза, підкинув 1 мм шайбочку в ВУТ (теж по технології 2108), відрегулював колдун, і стало ясно, що тормоза в цій машині всеж таки є.

Далі ремонт ГБЦ, заміна клапанів,  направляющих,  сальників і планіровка ГБЦ.

Заміна всіх патрубків, хомутиків системи охолодження і промивка її ж. Заміна Основног радіатора і новий тосол Фелікс.

004e4d6a303b.jpg

Також поставив новий розширювальний бачок з поплавком, бо старий був грязний і без датчика рівня ОЖ.

56a339cbac10.jpg

Далі мав бути процес розпакування салону на предмет полової ржавчини, але поїхав на море.

Помив після усіх ремонтів перед морем. 

14f471ee3974.jpg

Після приїзду  розібрав салон, бо коли купив машину в листопаді, то помітив, що було мокро під ногами у водія і пасажира, тож нічого доброго я там не очікував. Але коли розібрав, то було пару дирок (після зачистки йожика на болгарці під ногами водія), а всі остальні місця були в дуже доброму стані, можливо через те що весь пол був замазаний добрий слоєм пушсала.

Заварили мені тих пару дирок і салон був зібраний назад. На мойці помив коврика, всі сидушки.

Також на днях виняв балон газовий з ніши запаски, бо це теж слабке місце таких машин, бо там теж стояла вода, коли йшли дощі. Але слава богу там також було замазане все пушсалом, то ж ніша має ідеальний стан, як і весь багажник.

Але я все ж таки розігрів пів кілограма пушсала, добавив сольвент,  і в гарячому стані промастив все що було промащено до мене, грубеньким слоєм, плюс всю нижню частину балона теж помастив (так робив на 2108).

Ще маю замінити редуктор ГБО (який куплений вже як півроку тому), МАП-сенсор і шланг який йде від редуктора до планки газових форсунок. 

І маю зробити обробку дверей із середини теж пушсалом.

• Like 3
  • Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Ого какой фронт работ забумбелил…

Прям всю машинку перебрал за раз!

Толково! Молодец! Аж приятно читать такой бортовик.

• Upvote 1
10 часов назад, av2108ri сказал:

Да я 2108 настроював і доводив до толку під себе роками, а тут сроки піджимають.

10 часов назад, av2108ri сказал:

Да я 2108 настроював і доводив до толку під себе роками, а тут сроки піджимають.

Вчора сталася така халепа: їхав на газу і бачу, що оберти падають і чим більше тисну на газ, тим тупіше їде. На ХХ оберти трохи почали плавати850-1200. На бензині все нормально. Перейшов на газ наче нормально, але всеодно не так як має бути, але їхати треба було. В баку було десь літрів 10 газу, по дорозі мав дозаправитись. Проїхавши трохи наче стабілізувалося, так проїхав ще кілометрів 80. І знов помітив падіння обертів,  на місці, якщо натиснути  газ в пол, то таке відчуття, що не вистачає газу, але на ХХ наче нормально. По спідометрі вже газ мав кінчатися, але кнопка не пищала і на бенз не переходила. Заправився. Потім вмикнув запалення і тримав кнопку газу кілька секунд, вона запищала три рази. Завів, на газу і на бензині почала робити ідеально, оберти на газу набирає бодро.

Приїхав додому підключив шнурок  і комп - була помилка наче "Низька температура газу...", але мені здається вона там була раніше.

В чому причина таких приколів? Перед цим як три дні назад знімав балон  може я там якийсь осадок підхопив?

Знайомий каже що може бути мембрана задубівша в редукторі, але чого вона тоді на бенз не перейшла.

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Все, двері з середини задув пушсалом і замінив редуктор ГБО.

4a7b516c80d7.jpg

Такий МАП

2d8b7dd186d5.jpg

Такі карти

23c2992c0697.jpg

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Трохи покатавшись графік вийшов такий

1f15894f0974.jpg

Відхилення становлять 5% від норми, але хочеться зробити щоб все було один в один.

Суміш наче трохи бідна. Але якщо я жовту лінію підійму на рівень синьої, то у мене міняється час вприску бензинових форсунок. Тобто на бензині вони показують десь 4.60, а коли вмикаю газ падають на 4,45-4,50. Теоретично лінію треба опускати, щоб час бензинових форсунок не мінявся, але якщо опущу лінію, то зелена стане ще набагато нижче синьої аніж є. 

Радять підняти тиск газу на редукторі вручну до 1,22-1,25 і знову зробити атокалібровку.

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

В 20.08.2021 в 10:39, ВОВ@Н сказал:

Приїхав додому підключив шнурок  і комп - була помилка наче "Низька температура газу...", але мені здається вона там була раніше.

В чому причина таких приколів? Перед цим як три дні назад знімав балон  може я там якийсь осадок підхопив?

Знайомий каже що може бути мембрана задубівша в редукторі, але чого вона тоді на бенз не перейшла.

Більше схоже на МАР сенсор. В балонів ти нічого натворити не міг - там нічого немає

26 минут назад, ske45 сказал:

Більше схоже на МАР сенсор. В балонів ти нічого натворити не міг - там нічого немає

Після того я замінив на новий редуктор і МАП, які лежали вже з півроку на полиці.

Проблема зараз в іншому, що трохи бідніша суміш ніж бензинова, і вприск на ХХ на бензині майже  4,60 м.с. а норма має бути 3,5-4,3.

Правда прошивка на ЕБУ стоїть від Лєдокола, там ХХ завишений - 870 об., може тому й вприск бензину більший.

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Підняв 'тиск газу до 1,25, зробив автокалібровку, і на 6 кліків підняв коефіцієнт (жовту лінію).

Поки що лінії  сходиться і вприск майже не міняється. Покатаюся кілометрів 100, а там побачу

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

А під ГБО 4 треба прошиватися, чи можна на стандарті їздити?

r119p.gif

Бортовий журнал

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти