ВОВ@Н 209 Опубликовано 10 июля, 2014 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 10 июля, 2014 (изменено) Привіт всім хто читає мій бортовик. І так продовжую. Давно вже не давав спокою якись стукіт, коли під час руху перемикав передачу і давав газу. Всі явища вказували на зношений палець сателітів, хоча якраз рік назад "майстер" мені робив КПП і казав, що він поставив палець новий і навіть нові сателіти.Їдздив я їздив, і всеж вирішив вияснити причину того толчка, але давати знову 450 грн за розборку/зборку КПП душила велика зелена жаба тому "майстру" який мені навіть головну пару не мою поставив (вал донорський, а головна шестерня моя). Понакачував відеороліків і інструкцій в Інтернеті по розборці/зборці КПП,і взяв із собою Ноутбук пішов в гараж розбирати КПП.Перед цим купив набор прокладок і герметик, а також позичив у друзів ударну викрутку і головку на 32 з добрим воротком.Виняв зразу лівий (водійський) привід і замість нього запхав підходящу деревяну колодочку, щоб сателіти не попадали, потім почав виймати правий відкрутивши колесо і відєднавши шарову і тримаючись та тормозний диск смикав на себе, щоб внутрішній ШРУС вийшов з КПП. Так смикнув пару раз і... зовнішній шрус якимось чином "розпрігся" і тримався тільки на пильнику. Так-сяк я вийняв той ШРУС з коробки і почав зняття КПП з подушок.Вийняв КПП на "світ Божий" трохи помив і витерВсе розбирав згідно інструкції, і викладав по порядку, щоб потім зібрати все назад.Винявши всі вали і вилки із штоками, добрався до диференціала із головною шестернею. Виняв палець сателітів, він був в доброму стані:Оглянув шестерні сателітів, задирів не знайшов.Одночасно була радість і задумка, адже все вказувало на знос пальця сателітів, а тут все в нормі. Знайшов ящик із валамиі і диференціалом, який в мене залишився після торішньої пересипки з донорської КПП в мій корпус. Звідти я взяв "донорський" диференціал і відкрутив від нього головну шестерню, адже вал в моїй КПП стоїть теж "донорський" І так я зробив головну пару "ПАРОЮ", почив збирати все назад.Ось що робилось в гаражі під час ремонтуЯкось не сподобались мені шарикові підшипники на валах, надто вони мали великий люфт, думав може заміню ці підшипники і пропаде те маленьке підвивання при ХХ. Пішов в магазин думав купити Пріоровські закриті, але таких не було, а були якісь в темно-зеленій корорбочці по 30 грн і просто без упаковки по 60 грн Вологодські. Купив ті що дорожці, думаю дорожчі - значить кращі.Зібрав КПП все стало на місце, посмикавши за карданчик наче всі передачі є.Потім згадав, що в мене було коли газанути на місці, то десь в районі щеплення доносився дзенькіт, думав що вижимний, але він в нормі, корзина теж в нормі, а от диск щеплення був з дефектом: сам центр із шліцами ворушився трішки туди-сюди і саме від нього доносився той дзенькіт. Вирішено будо міняти диск на новий. Обдзвониввсі наші місцеві автомагазини знайшов диски тільки в двох: в одному фірми "Начало" за 150 грн, в іншому - "ВИС" за 210 грн. Вибір впав на "ВИС", бо всеодно інших не було ніяких, а збирати авто до купи треба.Поставив диск і КПП на місце, першим ділом перевірив знову чи є всі передачі, все було доре. Залив масло поміняв пильник на внутрішній гранаті бо був трохи порепаний. Завів авто, і того, що я чекав від нових підшипників я не отримав - підвивання на ХХ всеодно осталось, може трішки менше. Коротше 120 грн за нові 2 підшипники коту під хвіст. Але всеодно був радий, що цілим оказався палець сателітів.Пробний виїзд: всі передачі вмикаються як і вмикались, а головне пропав той "толчок", коли переходити з 1 на 2 або 2 на 3 передачі. Швидше всього проблема була не в пальцю сателітів, а в диску щеплення, а саме в тому що серединка трішки ворушилась і мала люфт.Сьогодні порадили злити трішки мастила з КПП, (бо в мене його там майже 3,7 літра) мотивуючи тим, що якщо багато мастила то валам важще крутитися і тому вони видають те підвивання на місці на ХХ. Злив я майже 600 грам - підвивання залишилось,тай залив назад.Ось так я САМ перевірив ось сателітів, переставив головну шестерню і зекономив майже 450 грн за розборку/зборку КПП. Изменено 11 июля, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
av2108ri 235 Опубликовано 11 июля, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 11 июля, 2014 Вовка молодець стільки роботи провів! Хоч очікуваного результату не дало, але руку вже точно набив... Я би сам так розібрати і все назад зібрати не зміг би - там стільки запчастин Продам з/ч с карбовой 8-ки 1,3 Мой бортовик: Зеленая восмерка "уже 24 года спустя" Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 13 июля, 2014 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 13 июля, 2014 Вовка молодець стільки роботи провів! Хоч очікуваного результату не дало, але руку вже точно набив... Я би сам так розібрати і все назад зібрати не зміг би - там стільки запчастин Та то тільки зразу страшно, а потім дивишся, щор наче нічого складного там немає. Головне це мати ударну викрутку і головку на 32 з довгим воротком, ну і інструкцію по розборці КПП. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ske45 139 Опубликовано 14 июля, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 14 июля, 2014 Саме головне - мати бажання на таку роботу) а в тебе воно є - а це дуже добре))) вітання)) Мой автобортовик))) Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 7 августа, 2014 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 7 августа, 2014 (изменено) Привіт усім, моє авто знову попросило обновку. На цей раз потекла помпа, ну як потекла - почала потроху сопливити, чекати її кінця не став. Почав пошук помп по магазинах свого міста, вибір був невеликий: Фенокс, ТРИАЛ "Железная хватка" і Лузар. Вибір залишився на останій (Лузар). Перед цим місяць назад міняли родичу на його ВАЗ 2108, то він теж таку брав, якість виконання сподобалась.Так от, купив я помпу і згадав, що коли міняв ремінь і ролик, то коли натягував ремня, то якось натяжна шпилька себе повела непрравильно, тобто трішки потягнулась на різьбі із ГБЦ. Нарізати нову різьбу там неудобно, тай не було чим. Перед цим подивися кілька відеороликів по "Ремонту шпильки" побачив, що якщо різьба потягнулась повністю, то можна шпильку розвернути іншою стороною (де різьби більше) і закрутити до упору. Також є міф, що якщо так зробити, то для гайки лишеться пару витків, (в одних більше, в одних менше), але тоді можна замовити в токаря шпильку трішки довшу (я так і зробив, щоб перестрахуватися) .Але при відкручуванні/закручуванні все пройшло наче добре. Також замінив дистанційне кільке на нове, бо колись у мене ремінь тікав від мотора, я взяв те кільце сточив на наждаку, але коли переміряв мікрометром, то там була різниця в товщині в кількох місцях, але тоді іншого кільця не було то поставив те що було. А це вчора його замінив, поміняв помпу, натягнув ремінь, завів, поробила до вмикання карлсона - ремінь строго по середині шківа Захисного кожуха поки не ставив, понаблюдаю пару днів за ремнем тоді й поставлю.Також при демонтажі старої помпи, коли витирав посадочне місце..., знайшов у кусок крильчатки (одну лопастину) ще із попередньої помпи, думав може це із моєї старої, дивлюся ні - всі на місці. Як воно нікуди не попало і не замололо його за мої 5 років експлуатації не знаю.Ми коли з родичом міняли помпу на його машині то ми відкручували передню подушку і чогось ОПУСКАЛИ мотор донизу, і міняли помпу в отворі під лонжероном (почувалися як гінекологи - через малу дирку зробити велику роботу).В себе вчора теж відкрутив передню подушку і ПІДНЯВ мотор, заміна помпи пройшла на багато легше і доступніше .Вже коли йшли додому здибав ось таке чудо закордонної техніки, не втримався щоб не зробити фото на згадку, бо такої машини ще не бачив Изменено 8 августа, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 31 августа, 2014 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 31 августа, 2014 (изменено) Вчора забрав капот із покраски. Рихтувався, шпаклювався і красився внутрішній вугол капоту. Бо ще зимою збив бродячого собаку і удар був такий, що він мені побив фару, решітку і погнув капот.Ось результат після ремонту. Ціна ремонту 150грн. Через пару тижнів на поліровку. Изменено 31 августа, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
av2108ri 235 Опубликовано 31 августа, 2014 Жалоба Поделиться Опубликовано 31 августа, 2014 Вот это цена за такие работы Не сильно влетел и не на много попал Продам з/ч с карбовой 8-ки 1,3 Мой бортовик: Зеленая восмерка "уже 24 года спустя" Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 31 августа, 2014 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 31 августа, 2014 Вот это цена за такие работы Не сильно влетел и не на много попал Не набагато попав, бо в майстра була шпаклівка своя, краска в мене залишилась ще від капремонту, я купив тільки розріджувач і заплатив за роботу. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 8 сентября, 2014 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 8 сентября, 2014 На вихідних була замінена решітка радіатора на стокову. Так як шильдик на ній був пластмасовий і почав облазити , то я його перетер наждачкою і разом і решіткою покрасив в чорний-матовий колір.Вийшло наче нормальноА було так Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 7 ноября, 2014 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 7 ноября, 2014 (изменено) Привіт усім, хто читає мій бортовик.І так пару тижнів назад появився якись звук при заводці автоБендикс.mp3 на uafile.com.ua тобто чути як працює моторчик в стартері, але двигуна він запустити не може, особливо коли на дворі холодно, а коли мотор теплий то заводилась нормальноОдні кажуть втягуюче, інші кажуть бендикс.Стартер в мене Білоруського виробництва, коли ходив по магазинах взнати ціну на запчастини, то продавці казали, що то гамно, а не стартер.Зняв стартер, зняв втягуюче, розпаяв, перевернув внутрішні контакти на іншу сторону і всі інші контакти зачистив. Фото не моєПоствав на машину, завів пару раз наче все нормально. Так було пару днів. Але через пару днів вранці я знову почув той звук. Але так як машина була потрібна на кожен день, то розбирати не став.Перечитавши багато інформації так і не зміг визначитись, що саме в мене не працювало - бендикс чи втягуюче.Перезвонив всіх товаришив і в одного знайшов теж Білоруського стартера, тільки без втягуючого, але з новим бендиксом. Пару хвилин маніпуляцій і я ставлю своє втягуюче на "позичений" стартер. Ставлю на авто і пару днів катаюсь - лишнього звуку ніякого не має - значить в мене оказується був не робочим БЕНДИКС. Розбираю свій стартер, витягую з нього бендикса, а на ньому обгонна муфта крутиться в обидва напрямки, а має крутитись в одному. Беру свй бендикс і їду його купляти. Хто знає де у Вінниці ринок "САТУРН" з автозапчастинами, то знає, що він не малий, але коли я почав його шукати, то насилу знайшов у одного продавця, ціна 140 грн. (фото не моє)Інший продавець запропонував точно такий самий, тільки у пом'ятій коробці, ціна - 250 грн Приїхав я додому, зібрав свій стартер і пару фото із його Братом.Виробництво обох стартерів Білорусь, але видно що вони відрізняються особливо по вильоту шестерні бендикса, хоча втягуючі ідентичніНу і пару фото з різних ракурсівВчора поставив свого стартера на машину, завелась з пів оберту, согодні вранці теж все нормально. Я надіюсь свою проблему вирішив. Изменено 7 ноября, 2014 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти