Рекомендуемые сообщения

Опубликовано (изменено)

Я б всеж так поставив би додатково діод, щоб не було "обратки" на Блок ЦЗ при нажиманні кнопки...

ЗІ:сорі за якість, під рукою тільки пеінт :rolleyes:

ЗІІ: напевно невірно вказав місце встановлення запобіжника, треба його розмістити там де написано "+12 В"...

post-46160-1397742931.jpg

Там де написано 12В в мене вже давно стоїть запобіжник на 10А.

А ото 1N5301 - то номінал діода?

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

Опубликовано

Сьогодні спробую так зробити. А що може загрожувати соленоїду і Блоку ЦЗ якщо буде підключено напряму, так як на останній схемі. І якщо не спрацює варіант із зміною управляючого сигналу на "-" , на скільки ампер треба поставити запобіжник у РОЗОВИЙ провід який намальований на схемі №3?

Если делать по схеме с розовым проводом, то там реле не нужно вообще. Если хочешь с реле и управление плюсом, то плюс с блока ЦЗ пусти на 85 контакт реле, а перемычку 30-85 убери. Т. е. постоянный плюс на 30, а управляющий на 85.

ой... "очепятався" я :rolleyes:, і я не бачив менше 5А :)

Пошукав в неті "ток потребления актуатора", друга ссилка - http://avtogsm.ru/vigilant-a-2-p5742.html

Технические характеристики:

Напряжение: 9-15 В

Тяговое усилие: 6 кг

Ток потребление под нагрузкой: до 5 А

По ходу 5А має бути ок.

Можно смело ставить на 10 ампер, потому что ток короткого замыкания намного больше рабочего тока.
Опубликовано

Если делать по схеме с розовым проводом, то там реле не нужно вообще. Если хочешь с реле и управление плюсом, то плюс с блока ЦЗ пусти на 85 контакт реле, а перемычку 30-85 убери. Т. е. постоянный плюс на 30, а управляющий на 85.

А на роботу відкриття з кнопки салону це якось вплине, якщо я заберу перемичку 85 - 30?

r119p.gif

Бортовий журнал

Опубликовано (изменено)

Там де написано 12В в мене вже давно стоїть запобіжник на 10А.

А ото 1N5301 - то номіналі діода?

Вірніше сказати назва, або тип чи марка... для прикладу http://imrad.kiev.ua/catalog/diod_vipryamitelniy/555803 - це діод SF56, на 5А, 400В (інші характеристики для наших цілей не важливі), підійде будь-який діод (совковий чи імпортний), номінальний струм якого 5А або білье ну і напруга хоча б 20В. Головне не беріть діоди Шоткі !! (в них опір на проходження більший, можливо актуатор не буде спрацьовувати)...

Самий популярний діод у всій китайській техніці 1N4001. але він лише на 1 А... якщо немає де взяти діод на 5 А, то для таких цілей можна розкурочити якийсь непотрібний китайський БП (навіть від мобілки) і зпаяти чотири-п'ять таких діодів паралельно, думаю витримають :)

Изменено пользователем emigrant-l
Опубликовано

А на роботу відкриття з кнопки салону це якось вплине, якщо я заберу перемичку 85 - 30?

Блин, чуть тупанул :pardon: Если убрать перемычку, то кнопка работать не будет. В общем, я бы проверил, возможно ли управление минусом (массой) с блока ЦЗ.Если возможно, то кинуть управление с блока на 86 контакт реле. Это было бы лучше и проще.
Опубликовано (изменено)

Блин, чуть тупанул :pardon: Если убрать перемычку, то кнопка работать не будет. В общем, я бы проверил, возможно ли управление минусом (массой) с блока ЦЗ.Если возможно, то кинуть управление с блока на 86 контакт реле. Это было бы лучше и проще.

Так сьогодні і зробив. На блоці ЦЗ переставив перемичку на сигнальний "-" і підключив той РОЗОВИЙ провід на клему 86 на реле, тепер відкриття багажника йде через реле і з кнопки салону, і кнопки на брелку. Хоча час відкриття, такий самий як і до зміни сигнального току: клац---клац. :pardon: В принципі мені здається це все ж надійніше ніж напряму.

А запобіжника треба ставити в розриві цього РОЗОВОГО провода чи ні, бо у мене релюшка вже йде із встроєним запобіжником?

r119p.gif

Бортовий журнал

Опубликовано

Так сьогодні і зробив. На блоці ЦЗ переставив перемичку на сигнальний "-" і підключив той РОЗОВИЙ провід на клему 86 на реле, тепер відкриття багажника йде через реле і з кнопки салону, і кнопки на брелку. Хоча час відкриття, такий самий як і до зміни сигнального току: клац---клац. :pardon: В принципі мені здається це все ж надійніше ніж напряму.

А запобіжника треба ставити в розриві цього РОЗОВОГО провода чи ні, бо у мене релюшка вже йде із встроєним запобіжником?

Вот и отлично! Предохранитель там не нужен. Во-первых, он ставится только на плюс, а не на массу, во-вторых, реле со встроенным предом. Так что кайфуй от удобств в стиле "ино" :D
Опубликовано (изменено)

Вот и отлично! Предохранитель там не нужен. Во-первых, он ставится только на плюс, а не на массу, во-вторых, реле со встроенным предом. Так что кайфуй от удобств в стиле "ино" :D

Так і залишив, пока все працює. Але вилізла слідуюча бяка, дівається рівень води в АКБ, за пів року вже доливав два рази. Від чого не знаю. Міряв тестером то середній вольтаж показує 14 вольт. Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Опубликовано (изменено)

І так, на вихідних займався зарядками обох АКБ.

В свій "ИСТОК" долив дистильованої води, і поставив на зарядку на 2А, по інструкції як розписав товариш karlson. Свого акума я заряджав майже 18 годин. Зараз щільність у всіх банках 1,27 рівень електроліту десь до 2 см від пластин. Лампочка поки, що зелена. Перед цим було замінено реле зарядки на генераторі і знятий вимикач маси, ще планую кинути один провід маси на двигун і купив ось таку клему, тільки "мінусову".

ИзображениеИзображение

Далі хочу поїхати до іншого моториста, бо попередній , мені відрегулював клапана, що машина якось "ТУГО" набирає оберти, навіть на місці до регуліровки було дам газу в пол - то мотор аж вистрибував з-під капота, а зараз - якось в'яловато. Може він мені десь поставив грубші шайби і цим зажав клапана. :pardon:

r119p.gif

Бортовий журнал

Опубликовано

І так, на вихідних займався зарядками обох АКБ.

В свій "ИСТОК" долив дистильованої води, і поставив на зарядку на 2А, по інструкції як розписав товариш karlson. Свого акума я заряджав майже 18 годин. Зараз щільність у всіх банках 1,27 рівень електроліту десь до 2 см від пластин. Лампочка поки, що зелена. Перед цим було замінено реле зарядки на генераторі і знятий вимикач маси, ще планую кинути один провід маси на двигун і купив ось таку клему, тільки "мінусову".

ИзображениеИзображение

Далі хочу поїхати до іншого моториста, бо попередній , мені відрегулював клапана, що машина якось "ТУГО" набирає оберти, навіть на місці до регуліровки було дам газу в пол - то мотор аж вистрибував з-під капота, а зараз - якось в'яловато. Може він мені десь поставив грубші шайби і цим зажав клапана. :pardon:

Была у мня такая клемма на аккуме, так из под нее все время голубоватый грибок вылазил. Все говорили, что плохой контакт из клеммой на аккуме. Что только я не делал и шлифовал до блеска, все окисления убирал и пастой специальной мазал, ничего не помогало. Решил проблему просто: купил новые медные клеммы такого плана: http://www.dx.com/ru/p/copper-battery-term...l-2-pcs-163682#

И теперь все отлично уже как пол года прошло.

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти