Volf 177 Опубликовано 22 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 22 марта, 2015 Менял недавно маслонасос с датчиком ДПКВ,и только сегодня заметил что на шкиве ГРМ тот что на коленвале,и на помпе ремень гуляет восьмеркой,по пару миллиметров в обе стороны,как это исправить?Р.S.До замены маслонасоса ремень точно не гулял,ремень ВОSСН.Когда я себе менял ремень и все остальное,шкив генератора на нижнюю шестерню недосадил на посадочное место,машина завелаль,работала,но шкив гулял,не помню как ремень себя вел.Может такое быть,больше не скажу. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
eclectik 16 Опубликовано 22 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 22 марта, 2015 Когда я себе менял ремень и все остальное,шкив генератора на нижнюю шестерню недосадил на посадочное место,машина завелаль,работала,но шкив гулял,не помню как ремень себя вел.Может такое быть,больше не скажу.Шкив гены у меня ровно крутится.В какую сторону,за или против часовой стрелки натягивать натяжной ролик?Я натягивал за часовой,изза этого может такое приключится? Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Volf 177 Опубликовано 22 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 22 марта, 2015 Шкив гены у меня ровно крутится.В какую сторону,за или против часовой стрелки натягивать натяжной ролик?Я натягивал за часовой,изза этого может такое приключится?По книжке против,ми с другом тоже натянули за,не то,перетягивал против,попробуй может из-за этого. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
dok-2 18 Опубликовано 22 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 22 марта, 2015 В чому причина адже всі деталі нові, чого при більшій натяжці ремінь пливе в сторону від мотора, а при меншій до мотора,дистанційна шайба чи помпа, бо помітно, що ремінь трішки бігає по помпі?Моторчик не новый,стало быть есть износ постели р/в со стороны шкива и крышки р/в со стороны бензонасоса из за нагрузки на р/в.Это хорошо видно если в гбц без толкателей и клапанов прикрутить р/в и покачать его.Следовательно,меняя натяжение ремня ты меняешь усилие на шкиве р/в.Сильнее от гбц,слабее к гбц.Лечи гбц. С уважением,Владимир. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 22 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 22 марта, 2015 (изменено) Недовго я радіів тому, що ремінь ГРМ знаходиться майже по середині шестерні РВ. Він знову втік від мотора, якщо добре погазувати то бувало, що вертався в соторону до мотора.Потім знайшов статтю, правда там про ролик нового зразку і замість дистанційного кільця стоїть шайба. Там описано, якщо ремінь тікає то треба підкласти під шайбу кусок прокладочки, її можна зробити з під метлавої банки від пива. Так от, якщо тікає від мотора, продкадка підложується під нижню половину шайби, тобто під шпильку, якщо тікає до мотора - підкладати треба під верхню частину шайби, тобто над шпилькою.Хоча в мене не шайба, а дистанційне кільце, я все ж таки вирішив спробувати. Банки з під пива не знайшлося, вирізав кусочок 20Х20 мм з металевої кришки від банок для консервації. Підложив, натягнув ремінь, і він зразу ж поповз до мотора і зупинився на краю шестерні РВ, я його повернув назад від мотора на інший край шестерні, і через пару секунд він знов повернувся на край до мотора. Короче вийшла груба прокладка, поміряв штангелем, виходить майже 0,4 мм. Почав шукати щось тонше, і знайшов стару пічку від ГАЗ 53,відірвав шматочок пелюстини (не знаю як називається), заміряв, десь 0,2 мм.Підклав, ремінь стояв на краю шестерні до мотора, завів і побачив як він сам відповз вліво на 2 мм. Я його насильно перемістив на край вліво, і він почав знову сам переповзати вправо, але на це пішло більше часу і не дійшовши до краю шестерні на 2 мм він зупинився. Як я тільки не газував, осла***в і натягував ремінь більше норми, він залишався на місці. Можливо можна було б ще знайти щось тонше, щоб він був строго по центру, але не хотів більше лізти, щоб не зробити гірше.В статті написано, що можна підгинати шпильку, але з роликами старого зразку таке не пройде, бо через широке дистанційне кільце, шпилька стане, як захоче, а не як треба нам.Тепер ремінь ГРМ нікуди не бігає і не затирає. Я на заведеній машині його переміщував на краї шастерні і вліво і в право, але він сам зупинявся, там де був раніше.Результатом я поки що задоволений. Можливо в мене криве кільце, або вибито місце в ГБЦ біля шпильки, тому ремінь і бігав, а тією прокдадочкою я його відцентрував. Изменено 22 марта, 2015 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Nikolja 71 Опубликовано 23 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 23 марта, 2015 Поздравляю. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 23 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 23 марта, 2015 Поздравляю.Ще рано, покатаюсь, побачу, як воно буде далі. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Volf 177 Опубликовано 27 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 27 марта, 2015 Короче опять ремень сполз к мотору,и видно что трет.Это произошло после того как поставил защиту ремня.Может кто подскажет на счет натяжных роликов. Стоит старого образца новый-проехал 400км,но есть еще новый нового образца Финвале.Стоит ли пробовать ставить Финвале,чтобы ремень стал на место или ничего не изменится.Ну где-то так.Все менялось после нового года. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 27 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 27 марта, 2015 (изменено) Короче опять ремень сполз к мотору,и видно что трет.Это произошло после того как поставил защиту ремня.Может кто подскажет на счет натяжных роликов. Стоит старого образца новый-проехал 400км,но есть еще новый нового образца Финвале.Стоит ли пробовать ставить Финвале,чтобы ремень стал на место или ничего не изменится.Ну где-то так.Все менялось после нового года.По чому видно, що він затирає? А коли сповз до мотора, то де він знаходиться? Якщо в рівень з шестернею РВ, то затирати не повинен наче. В мене після підкладання пластиночки під дистанційне кільце, на холодну, ремінь знаходиться майже на кінці шестерні РВ, через пару хвилин роботи відходить трішки лівіше, але всеодно не по середині.Можеш спробувати поставити ролик нового зразку, може допоможе, а може требі лікувати підкладанням пластинки від дистанційне кільце /шайбу. Изменено 27 марта, 2015 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Volf 177 Опубликовано 27 марта, 2015 Жалоба Поделиться Опубликовано 27 марта, 2015 По чому видно, що він затирає? А коли сповз до мотора, то де він знаходиться? Якщо в рівень з шестернею РВ, то затирати не повинен наче. В мене після підкладання пластиночки під дистанційне кільце, на холодну, ремінь знаходиться майже на кінці шестерні РВ, через пару хвилин роботи відходить трішки лівіше, але всеодно не по середині.Можеш спробувати поставити ролик нового зразку, може допоможе, а може требі лікувати підкладанням пластинки від дистанційне кільце /шайбу.Видно що затирає по верху ремня, раніше стояв 2мм від краю шестерні,мене устраювало.Десь так збоку від мотора під верхом 1мм. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти