ВОВ@Н 209 Опубликовано 7 марта, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 7 марта, 2017 5 минут назад, emigrant-l сказал: Так, працює добре, від ДТП не постраждав. З вцілілого з правої фари були: лампа Н4 і світловідбивач. Гідрокоректор вцілів, бо корпус фари поламало так нормально і поршень гідрокоректора просто вискочив з фари. Я насправді дуже радий що він вцілів, бо роботи по його заміні якось не радують... Треба собі купити новий, бо мій пропрацював 1,5 року, а потім ліва фара працює нормально, а права на половину. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 10 марта, 2017 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2017 (изменено) ДМРВ чи проводка? сьогодні рішився перевірити напругу безпосередньо на ДМРВ. Чому вирішив це зробити: 1. ще до того як зкидали голову, при підключенні по шнурку в прозі OpenDiag показало напругу на ньому 1,05 В (а по інфі з інету це багато) 2. вже разів три глох в русі. Наприклад, перед світлофором зкидаю передачу, оберти швидко падають десь до 500 об/хв, тоді підскакують десь до 1100 і тоді вже стають рівними +/- 800. От і в деяких випадках оберти падали і двиг глох. Знову таки начитавшись інфи в неті - признаки помираючого ДМРВ. В цього датчика окрім напруги спокою є ще якась динамічна характеристика, типу на скільки швидко датчик розуміє що потік повітря збільшився/зменшився. ДМРВ я ще ніколи не міняв. повітряний фільтр замінюю зазвичай раз в 10 ткм, деколи було раз в 15 ткм, але не більше. Чому вирішив заміряти напругу - замітив, що коли на світлофорі стою з ввімкненим поворотником, хх чуть плавають в ритм поворотника. Тобто десь є неконтакт або десь є контакт де його не має бути. А ще Ярик (Мустанг) мені кинув ссилочку на досить корисну інфу, про яку раніше я не чув. Це щодо поганої обв'язки маси (мінуса) поблизу ЕБУ. (про це ще буду описувати, так як вже заплановано на теплу літню погоду зробити там "переполох"). Загалом. Прога видавала 1,05. Мультиметром я наміряв 1,024 Питання: ДМРВ помирає чи ні? Якщо ні, то де шукати косяк? В тих же "масах" чи ще десь може бути? Ну і звісно я ще попрошу одну людину дати мені сертифікованого мультиметра з нормальною точністю (не виключаю що мій може підбрехувати). Изменено 10 марта, 2017 пользователем emigrant-l Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
kostyan78 5 Опубликовано 10 марта, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2017 Я уже полмашины поменял, при таких симптомах, при нажимании сцепы иногда глохнет, или обороты в ноль и поднимаются, осталось комп, проводка или движок, хотя компрессия во всех 13, у меня дмрв показывал 1.04, поменял все датчики дмрв, лямбду, кучу денег на диагностов выкинул, пока не могу победить, потеплеет будем осцилографом смотреть Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 10 марта, 2017 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2017 (изменено) 17 минут назад, kostyan78 сказал: Я уже полмашины поменял, при таких симптомах, при нажимании сцепы иногда глохнет, или обороты в ноль и поднимаются, осталось комп, проводка или движок, хотя компрессия во всех 13, у меня дмрв показывал 1.04, поменял все датчики дмрв, лямбду, кучу денег на диагностов выкинул, пока не могу победить, потеплеет будем осцилографом смотреть Почитай статейку В январе — о Январях. Снова и подробно о массах ЭСУД-ЭБУ Можливо в проблема в тих "масах". Ще в мене є думка щодо можливої корозії провідників на самих обжатих клемах. Недавно мав реальний живий приклад корозії проводу в фарі (десь вище писав),тому проводку не варто "виключати" зі списку... Изменено 10 марта, 2017 пользователем emigrant-l Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
toxa777 122 Опубликовано 10 марта, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 10 марта, 2017 3 часа назад, emigrant-l сказал: Почитай статейку В январе — о Январях. Снова и подробно о массах ЭСУД-ЭБУ Можливо в проблема в тих "масах". Ще в мене є думка щодо можливої корозії провідників на самих обжатих клемах. Недавно мав реальний живий приклад корозії проводу в фарі (десь вище писав),тому проводку не варто "виключати" зі списку... Ещё вот эту статейку почитай - В блог: Из искры возгорится пламя? Не всегда! Я себе переделал, эффект однозначно есть. Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 12 апреля, 2017 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 12 апреля, 2017 Привіт! Щось ніяк мені не получається вести бортовик актуально... 15.03.17 була намічена поїздка на ~1,5ткм. Тому 12.03 з пробігом 103 525 (якщо точно, то 1,468 ткм після зняття ГБЦ) знайшов час щоб трохи заглянути до 99, чи все ок після всіх проведених ремонтів. Також хотів полагодити непрацюючий задній хід. З вигляду зверху все в підкапотці ок. Але виявлено: 1. Впав рівень масла двига (знач появився жор масла) 2. Нагар на свічках 2-го та 3-го циліндрів 2. Дриснув сальнік лівої піввісі. По свічках - різьба свічок в маслі (особливо другої). Через свічні отвори проглядається що 2-гий та 3-тій поршні зверху мокрі... сумно Перша думка була на поршневі кільця, але пізніше мені підсказали що це походу маслозйомні ковпачки позлітали... нічого, розберемось. Свічки 2-го та 3-го циліндрів замінив на нормального стану б/у (чомусь я при заміні свічок попередні не викидаю...) і долив масла. По КПП: Перевірив рівень масла. А він якимось чудом аж на посередині букви"А" напису "MAX" (напис той вище самої рисочки максимуму). Хоча коли міняв мастило робив щоб до букви М ледве діставало... дивина... Думаю із-за цього і дриснув сальник. Датчик включення задньої передачі, і конектор до нього були всі в зелені. ну і сам датчик при включені задньої передачі не дзвонився... Новий датчик куплений, також куплений новий конектор з резиновим чехольчиком (сток геть порвався). Заміну датчика вирішив робити без зливу масла (оскільки його в КПП і так багато). В одній руці новий, другою вікдручую старий і швидко вставляю новий. масла і 50 грам не витекло... Прийшлось ще потім пробку відкручувати, бо рівень масла все одно був високим. Конектор старий розкурочив, піни відрізав, насадив новий чехольчик, обжав нові піни і в конектор. Задній хід працює гуд! Так я і поїхав на дальняк. коли повернувся зміг приблизно розрахувати витрату мастила. Получилось біля 400 грам на 1000 км... багатувато А, і ще, масло потемніло - явний признак його контакту з газами камери згорання... В мене ще пильники внутрішніх гранат з тріщинками. Тому почав готуватись до заміни сальників і пильників гранат. Також тоді активно дивився інформацію з приводу можлививх варіантів жору масла. 1 Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
ВОВ@Н 209 Опубликовано 12 апреля, 2017 Жалоба Поделиться Опубликовано 12 апреля, 2017 8 минут назад, emigrant-l сказал: Перевірив рівень масла. А він якимось чудом аж на посередині букви"А" напису "MAX" (напис той вище самої рисочки максимуму). Хоча коли міняв мастило робив щоб до букви М ледве діставало... дивина... Думаю із-за цього і дриснув сальник. Можливо сальник не витримав через погану якість. або його давність. У мене в КПП немає щупа, але масло заливаю через привід спідометра (якщо зняти привід то масло майже на рівні корпусу коробки). а це більше норми полюбому, і сальніки тримають. 1 Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 12 апреля, 2017 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 12 апреля, 2017 11 минуту назад, ВОВ@Н сказал: Можливо сальник не витримав через погану якість. або його давність. У мене в КПП немає щупа, але масло заливаю через привід спідометра (якщо зняти привід то масло майже на рівні корпусу коробки). а це більше норми полюбому, і сальніки тримають. Думаю через давність. Все таки ці сальники ще ніколи не мінялись - стокові ще були (вже замінив, просто борт трохи пишу з запізненням). Їм чесних 12 років і більше 100 ткм )))) Кста, після того як трохи спустив рівень масла в коробці, походу перестав дристати. Бо рівень масла не падав і коли міняли сальники все було вже підсушене трохи. Та і сальники на вигляд абсолютно нормальні. Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 5 июня, 2017 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 5 июня, 2017 (изменено) Щось підзакинув я бортовик вчергове.... Ну що сказати, без пригод, як кажуть, нікуди! Бліна часу пройшло огого... всього достеменно не згадаю. За весь цей період був встановлений новий бу-шний страртер, чесслово, не пам'ятаб чи про це писав. купив в kacatik б/у стартер ELDIX ELD-ST-2108, редукторний Маде ін Болгарія. Загалом, роботою стартера по сьогодні задоволений. попередній походу із-за траблів з втягуючим жрав зуби на вінці маховика, цей же без проблем заводить двиг і все гуд! що далі.. . а далі таке, що щодо жору масла - виявлені причини: 1. свічки 3-го та третього циліндрів в нагарі - не просто нагарі а капітальному нагарі 2. різьба свічок 2-го та 3-го циліндрів в маслі всі опрошені "свідки автоваза" сказали одне - маслозйомні ковпачки. так і сталось )) 106235 ккм... ми з Семеном (він допомагав з зняттям ГБЦ в попередній раз) залізли до сальників клапанів 2-го та 3-го цилідрів (1-ий та -тий в нормі, тому туди і не лізли). Отже.... в 2-ому цилідрі якимось чудом "злетіли" обидва сальники клапанів - тупо сиділи на ножці клапана. В третьому - 50/50 - один зліз, один сидів. Як би сказав мастер йодо - причини цього невідомі. Нові маслозйомні сальники клапанів набили, все назд зібрали і в путь-дорогу. так я проїхав десь 1,5 ткм і зрозумів що двиг всеодно хаває масло.... Тоді ж ми замінили сальники піввісей в КПП та замінили пльники внутрішніх гранат, які були вже з тріщинами... так як в цей же час в мене був намічений переїзд на інше місце пмж (чуть віддаленіше Києва) то на 99 реально не було часу ... вона, на її похвалу, терпіла знатно... правда останніх 500 км почала масло хавати ще більше, що мене реальо почало напрягати. в процесі переїзду в мене сталась така цікава штука, яка мене чуть не сподвигла на капремонт - а саме стукіт в двигуні. реально це було цокотіння. ральне і чітке, з прямою залежністю від оберів двигуна. Як виявилось - це було розклепана!!!!!!! шайба 1-го (випускного) клапана 1-го цилідра. Але нагадаю - на той час в мене проблемні в мене 2-гий та 3-тій цилідри (із-за маслозйомних ковпачків). Регулюючі шайби на клапанах в 1-ому циліндрі хз коли міняв (реально давно), останнього разу тепловий зазор перевіряв разом з Семеном і все було ок . Тобто шайба працювала працювала і тут якось не з того не з сього вирішила що пора їй розклепатись... а розклепалась вона знатно, з 3,75 (що на ній написано) вона в реалі була щось біля 3,35... тобто по факту перший циліндр в мене також працював не правильно.... Це діло я виправив і далі продовжились "катання". Врешті решт я при 110 659 км ( 28.05.2017) добрався до ТО!!!! 1. замінив мастило. ! це та наступний пункт для мене було головним. мастило злилось чуть не чорним - явний признак контакту з газами з камери зрогання. нове мастило гарно залилось в двиг)))) 2. знову зняв РВ... на цей раз легенько, від руки, знялись всі 4-ри сальники клапанів 2-го та 3-го циліндрів. чесно, багато шукав інфи чому та як. Антона декілька раз діставав запитанням (дякую з відповіді та настанови!! ) В основному поради були в розрізі "зняти ГБЦ т а норм все заміряти/вивідати". По-чесноку, зробив навпаки. Інфу черпав з цієї теми https://2108.kiev.ua/topic/123965-маслосъёмные-колпачки-на-клей/ По насаджуванню сальників зробив як писали в темі про "на клей". окрім цього, під тарілки пружин, в зоні стопорних кілець втулок, намазав герметиком (вітька рейнц) потім на кільця сальників клапанів намазував суперклей і "напресовував" їх.... так були замінені всі сальники клапанів 2-го та 3-го циліндрів. Зробив це так тому, що якщо це не підійде - тоді вже 100% знімати ГБЦ і тд і тп ... 3. Заміна масляного фільтра 4. Долив дисцильованої води в акум Це на моїй практиці експлуатації авто відбулось вперше. тому і опишу. В мене зараз акум Іста. І нього є "віконце" з індикатором, який був типу червоний=долий води. я вскрив кришку, відкрутив всі банки.... в реалі "вигляд зверзу" - в двох було видно сухий верх електродів, в остальних було ледве волого. Долив дисцильованої води десь на 1 см вище пластин... Завелась норм , з напругою все ок 5.заміна газофільтрів грубої очистки та очистки парової фази. При заливці свіжого масла залив його на рівень на 1 мм нжче максимуму по щупу. Після цього всього я тиждинь катався і не заглядав під капот.... реально, чесно, не заглядав під капот.. в п'ятницю біля роботи я заглянув під капот подивитись ци все в нормі ( на рівень масла не зважав, оскільки стояв "криво" - головне щоб було біля середини або вище). Далі поїхав на Хмельниччину. Доїхав норм, швидкість старався тримати в межах 100-110 км/год. В процесі переїзду в моєї коханки стався ювілейчик - всі одинички. (02.06.2017) По дорозі замічено що з "низів" тяги стало менше.... реально менше. не знаю поки чим це пояснити. Витрата пального - біля 8 літрів газу на 100 км (це по трасі з наведеною вище швидкістю) На наступний ранок заліз подивитись до рівня масла - трохи вище середнього значення. Розстроївся я, з думками по маслозйомні ковпачки поїхав до себе на Батьківшину - на Волинь. По приїзду, через декілька годин (щоб двиг охолонув) повикручував свічки. І на моє диво та радість вони виявились чистеньуими та сухими. Так само і поршні (які видно через січні отвори) - сухенькі, хоча раніче вони були вологими (в маслі). В решті, суперклей, як виявляється, рулить! Як би це комічно не звучало. Але це допомогло. З приводу жору масла - буду ще спостерігати - є думка, що рівень масла "опустився" із-за того, що після заміни масла воно розтілкось по двигуну (я ж перед від'їздом не став на рівну поверхню щоб точно засікти рівень....). Ну побачимо що там буде далі.... ЗІ свічки в мене зараз різнобой 1. Бріск сільвер, 2 А16ДВРМ1.0, 3. А16ДВРМ1.0, 4. Денсо ТТ. в 2-ому та 3-ому стоїть саме дешеве/робоче - оскільки там були трабли з маслом. В 1-ому та 4-ому - те що лишилось з старих типу "списаних" свічок, які були в норм стані. Найблищі плани - заміна всіх свічок на щось одне та норм. Изменено 5 июня, 2017 пользователем emigrant-l Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
emigrant-l 165 Опубликовано 6 июня, 2017 Автор Жалоба Поделиться Опубликовано 6 июня, 2017 з останнього разу як перевіряв рівень масла проїхав +/- 700 км... який же я був радий побачити, що рівень масла на тому ж рівні! 1 Мій бортовик Ссылка на сообщение Поделиться на другие сайты
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти