Рекомендуемые сообщения

Колись купив б/у диск ВАЗ 2108, (щоб зробити повний комплект зимніх коліс) але у тому диску хтось напильником спеціально розширив центральний отвір. Того року я цей диск ставив на задню вісь, і не дуже задумувася чи можна ставити диск із трішки більшим центральним отвором, бо все ж таки диск відцентрується на 4 болтах.

Але цього року, я поставив той диск на передню вісь. Тепер між посадочним місцем-виступом (де надівається ковпачок, що закриває ступінчату гайку) і центральним отвором диска є зазор у 1,5-2  мм.  (Показано на фото). Болтами диск відцентрувався наче нормально, але чи можна так їздити? Адже по суті диск своєю центральною частиною має плотно сісти на посадочне місце ступиці., а вже потім дожимається болтами.

podshipnik-stupicy-vaz2108.jpg

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• Ответов 47
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Изображения в теме

Если на скорости 100 - 120 нет биения в руль то все нормально. А вообще то все правильно - диск центруется ЦО. Не зря придумали центровочные кольца для легкосплавных дисков. Одними болтами точно не отцентруешь.

37 минут назад, Nikolja сказал:

Если на скорости 100 - 120 нет биения в руль то все нормально. А вообще то все правильно - диск центруется ЦО. Не зря придумали центровочные кольца для легкосплавных дисков. Одними болтами точно не отцентруешь.

Я ще не виїжав із гаража навіть, проте по наших дорогах і не поймеш чи б'є в руль чи ні. Тобто бажано той диск на перед не ставити?

r119p.gif

Бортовий журнал

4 минуты назад, ВОВ@Н сказал:

Тобто бажано той диск на перед не ставити?

Если есть выбор то да. Если ездить не быстро то ничего креминальнрго не произойдет.

Изменено пользователем Nikolja
8 минут назад, Nikolja сказал:

Если есть выбор то да. Если ездить не быстро то ничего креминальнрго не произойдет.

Вибора особо немає. Просто на передній осі стоять шини з одним малюнком, а на задній з іншим. От за пару років помітив, що передні шини зношуються більше по краях (можливо від того що вони повертаються вілво-вправо), а задні зношуються рівномірно по всій поверхні. От і надумав на цю зиму поставити задні на перед, а передні назад, але згадав про той "проблемний диск".

Доречі, в мене стоять ось такі літні диски, то там точно немає центровочних кілець.

IMG_7866_500.jpgi.gif

r119p.gif

Бортовий журнал

Если ЦО адаптировано под ВАЗ ( 58,6 мм) то кольца не нужны.

8 минут назад, ВОВ@Н сказал:

Вибора особо немає.

Я думаю на зимней резине можно поездить. Неспеша. 

Треба глянути що пишуть на моїх літніх дисках. А 58,6 мм це ЦО ВАЗівського 2108 диска?

r119p.gif

Бортовий журнал

2 минуты назад, ВОВ@Н сказал:

це ЦО ВАЗівського 2108 диска?

Да и 2110 тоже. У них ЦО одинаковые. 

Только что, Nikolja сказал:

Ок. Ввечері гляну, що там написано.

8 минут назад, Nikolja сказал:

Я думаю на зимней резине можно поездить. Неспеша. 

Я й на літній рідко коли їздю 120 км/год

r119p.gif

Бортовий журнал

6 часов назад, Nikolja сказал:

Переміряв ЦО на своіх трьох дисках, виходить 59мм. А на тому "проблемному" цілих 65мм. Різниця суттєва. Доречі у мене є новісінький диск від ВАЗ 2107 то там ЦО 61мм. А якщо поставити на мій диск отой декоративний металевий  ковпачок ступиці 2107, то це якось спасе ситуацію, чи бажано виточити проставочне кільце 65\59мм?

Да, літні легкосплавні диски мають ЦО-59мм.

r119p.gif

Бортовий журнал

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти