ВОВ@Н Опубликовано 1 ноября, 2016 Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 (изменено) Колись купив б/у диск ВАЗ 2108, (щоб зробити повний комплект зимніх коліс) але у тому диску хтось напильником спеціально розширив центральний отвір. Того року я цей диск ставив на задню вісь, і не дуже задумувася чи можна ставити диск із трішки більшим центральним отвором, бо все ж таки диск відцентрується на 4 болтах. Але цього року, я поставив той диск на передню вісь. Тепер між посадочним місцем-виступом (де надівається ковпачок, що закриває ступінчату гайку) і центральним отвором диска є зазор у 1,5-2 мм. (Показано на фото). Болтами диск відцентрувався наче нормально, але чи можна так їздити? Адже по суті диск своєю центральною частиною має плотно сісти на посадочне місце ступиці., а вже потім дожимається болтами. Изменено 1 ноября, 2016 пользователем ВОВ@Н Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
Nikolja Опубликовано 1 ноября, 2016 Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 Если на скорости 100 - 120 нет биения в руль то все нормально. А вообще то все правильно - диск центруется ЦО. Не зря придумали центровочные кольца для легкосплавных дисков. Одними болтами точно не отцентруешь.
ВОВ@Н Опубликовано 1 ноября, 2016 Автор Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 37 минут назад, Nikolja сказал: Если на скорости 100 - 120 нет биения в руль то все нормально. А вообще то все правильно - диск центруется ЦО. Не зря придумали центровочные кольца для легкосплавных дисков. Одними болтами точно не отцентруешь. Я ще не виїжав із гаража навіть, проте по наших дорогах і не поймеш чи б'є в руль чи ні. Тобто бажано той диск на перед не ставити? Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
Nikolja Опубликовано 1 ноября, 2016 Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 (изменено) 4 минуты назад, ВОВ@Н сказал: Тобто бажано той диск на перед не ставити? Если есть выбор то да. Если ездить не быстро то ничего креминальнрго не произойдет. Изменено 1 ноября, 2016 пользователем Nikolja
ВОВ@Н Опубликовано 1 ноября, 2016 Автор Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 8 минут назад, Nikolja сказал: Если есть выбор то да. Если ездить не быстро то ничего креминальнрго не произойдет. Вибора особо немає. Просто на передній осі стоять шини з одним малюнком, а на задній з іншим. От за пару років помітив, що передні шини зношуються більше по краях (можливо від того що вони повертаються вілво-вправо), а задні зношуються рівномірно по всій поверхні. От і надумав на цю зиму поставити задні на перед, а передні назад, але згадав про той "проблемний диск". Доречі, в мене стоять ось такі літні диски, то там точно немає центровочних кілець. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
Nikolja Опубликовано 1 ноября, 2016 Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 Если ЦО адаптировано под ВАЗ ( 58,6 мм) то кольца не нужны. 8 минут назад, ВОВ@Н сказал: Вибора особо немає. Я думаю на зимней резине можно поездить. Неспеша.
ВОВ@Н Опубликовано 1 ноября, 2016 Автор Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 Треба глянути що пишуть на моїх літніх дисках. А 58,6 мм це ЦО ВАЗівського 2108 диска? Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
Nikolja Опубликовано 1 ноября, 2016 Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 2 минуты назад, ВОВ@Н сказал: це ЦО ВАЗівського 2108 диска? Да и 2110 тоже. У них ЦО одинаковые.
ВОВ@Н Опубликовано 1 ноября, 2016 Автор Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 Только что, Nikolja сказал: Да и 2110 тоже. У них ЦО одинаковые. Ок. Ввечері гляну, що там написано. 8 минут назад, Nikolja сказал: Я думаю на зимней резине можно поездить. Неспеша. Я й на літній рідко коли їздю 120 км/год Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
ВОВ@Н Опубликовано 1 ноября, 2016 Автор Жалоба Опубликовано 1 ноября, 2016 6 часов назад, Nikolja сказал: Да и 2110 тоже. У них ЦО одинаковые. Переміряв ЦО на своіх трьох дисках, виходить 59мм. А на тому "проблемному" цілих 65мм. Різниця суттєва. Доречі у мене є новісінький диск від ВАЗ 2107 то там ЦО 61мм. А якщо поставити на мій диск отой декоративний металевий ковпачок ступиці 2107, то це якось спасе ситуацію, чи бажано виточити проставочне кільце 65\59мм? Да, літні легкосплавні диски мають ЦО-59мм. Бортовий журнал Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти