Рекомендуемые сообщения

Вчора катався на машині, а у нас йшов сніг, то помітив, що при ввімкненому світлі, на простих лампочках, задні габарити не закидало снігом, бо вони віддавали тепло, а на діодних тах заліпило, що тих стопів і габаритів геть не видно. 

Изменено пользователем ВОВ@Н

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• Ответов 1,9т
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Друзі, у мене сьогодні донька родилася, тепер маю дві донечки—зірочки.

Довго мучився із біднішою сумішшю на газу на високих обертах. На ХХ і на середніх наче все нормально, а на високих по карті газу видно, що газова лінія нижча за бензинову. Взяв у товариша планку

Привіт, хто читає мій бортовик. Накінецьто підходять до завершення мої плани які мав зробити за літо. 1. Повна переборка передньої ходової. Замінено все крім опорників, вони ще в нормал

Изображения в теме

Пару годин назад приїхав з озера

i.gifIMG_0439_500.jpgi.gifi.gif

IMG_0443_500.jpgi.gif

• Upvote 2

r119p.gif

Бортовий журнал

Позавчора пропало ближнє світло на лівій фарі. Думав може лампочка перегоріла, провірив, лампочка в нормі. Поліз в ЧЯ, пошевелив 16 запобіжником (передостаннім) світло зявилося. Вимкнув-вмикнув знову пропало, поліз до запобіжника - світло появляється якщо лапку, яка тримає запобіжник відтягнути вліво. Можливо вона десь відстала від плати. Вставив кусочок (1 см) провода від свічок, між 16 і 17 запобіжниками, зробив типу розпорки, покамисть світло є.

ЧЯ знімати но хочу, бо на дворі холодно і він у мене посаджений на герметик. Думаю до весни (до тепла) доїздю, а там зніму і подивлюся, що й до чого.

33 минуты назад, ВОВ@Н сказал:

Позавчора пропало ближнє світло на лівій фарі. Думав може лампочка перегоріла, провірив, лампочка в нормі. Поліз в ЧЯ (старого випуску), пошевелив 16 запобіжником (передостаннім) світло зявилося. Вимкнув-вмикнув - знову пропало. Поліз до запобіжника - світло появляється якщо лапку, яка тримає запобіжник відтягнути вліво, або якщо робити перемичку між 16 і 17 лапками (ті що прямі, а не загнуті). Можливо вона десь відстала від плати. Вставив кусочок (1 см) провода від свічок, між 16 і 17 запобіжниками, зробив типу розпорки, покамисть світло є.

ЧЯ знімати но хочу, бо на дворі холодно і він у мене посаджений на герметик. Думаю до весни (до тепла) доїздю, а там зніму і подивлюся, що й до чого.

36 минут назад, ВОВ@Н сказал:

:fix:

r119p.gif

Бортовий журнал

• 1 месяц спустя...

Пора щось написати в бортовику, бо давно не оновляв його.

Якщо хтось пам'ятає (хто читає мій бортовик) восени я мав проблему із важким запуском двигуна. Зразу грішив на АКБ, але після зарядки свого  і установки АКБ з іншої машини симптоми повторились, то явно була проблема із стартером (Білоруський). В один прекрасний день він почав мляво крутити, схоже на сівший АКБ. Вирішено було його розібрати, провести діагностику і заодно почистити від всілякого бруду, який був в середині стартера.

Зняв, розібрав  в ньому все що можна було. Бруду і пилу від щоток повно. Все промив, протер і почав зібрав назад. Ставлю на авто, а він так само крутить, як і крутив до розборки, навіть гірше і почав дуже грітися - кілька секунд роботи стартера  ірукою втримати його не можливо, бо пекло у руки.

Розбираю знову - склав назад - та сама ситуація. Плюнув я на нього поставивши інший (запасний) стартер ІСКРА,

IMG_1250_500_500.jpgi.gif

перебравши у ньому бендикс, бо той бувало проскакував. Так я відздив осінь і майже всю зиму на стартері із перебраним і почищеним бендиксом. Але пару тижнів назад, особливо коли було холодно, той бендикс про себе нагадав знову. Розуміючи, що повторна чистка йому вже не допоможе, вирішено було якось ремонтувати свій, тим паче там новий ротор  і новий бендикс.

Так от почитавши різні форуми я взнав, що магніти які стоять у Білоруських стартерах повинні стояти у послідовності +-+-+- так як на картинці

magnity_startera_1__500.jpgi.gif

а як я їх тоді поставив не знаю.

Беру стартер додому і розбираю. Добравшись до магнітів, я маленьким магнітиком (що висів на холодильнику) провірив полярність. Короче в мене було так: ++-+--. Але виникла інша проблема, як визначити їх полярність. Вийнявши всі 6 магнітів вони в мене склались так: ))) і (((, тобто на дві групи. Згадавши уроки фізики чи географії намагнічую голку для шиття, наливаю в маленьку мисочку води, кладу на воду малий кусочок паперу (з газети) а на верх паперу голку. Гострим кінцем голка повернулася на північ, і як би я не крутив тарілкою голка всеодно залишалась в одному положенні. Почав підносити  свої магніти: від одних голка розверталася на 180 градусів від інших, навпаки притягувалася. Потім я склав магніти як показано на малюнку  і зібрав стартер.

На інший день зняв стартер ІСКРА іпровірив у яку сторону він має крутитися, ІСКРА закутилася ПРОТИ часової стрілки. Провіряю я Білоруський, а він падло крутиться ЗА часовою стрілкою. Розбираю я його, переставляю магніти на одну позицію

Foto1757_500.jpgi.gif

і чудо, стартер закрутився ПРОТИ часово стрілки.

Ставлю його на машину, скидаю центральний провід з катушки і кручу стартером. Він бодренько крутить мотор без проблем, надіваю провід, авто завелося з півоберту. Що було з ним до мого втручання я так і не зрозумів. Ладно магніти я не правильно поставив, але ж перед цим його ніхто не зачіпав. Моливо стружка із щоток і інший бруд не давали йому нормально працювати.

Ось мої два стартери

IMG_1252_500_500.jpgi.gif

Зліва ІСКРА, справа Білорус. На фото видно що ІСКРА більша, але й крутить він "Веселіше". Тепер буду шукати Бендикс на ІСКРУ, доречі ніхто не підккаже є ось такі бендикси в продажі

Foto1233_500.jpgi.gif

Далі в планах очистка литих дисків від клеєних на двосторонній скотч грузиків. Бо 4 новеньких покришки Бел-253 Artmotion давно чекають установки.

zagruzheno.jpgi.gif

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

• 2 недели спустя...

Согодні познімав старі грузики, з дисків, які були приклеєні на двухсторонній скотч. А скотч відмив бензином і кухонною мочалкою. На вихідних планую попасти на шиномонтаж збирати колеса на літо.

Foto1771_500.jpgi.gif

r119p.gif

Бортовий журнал

Сьогодні зібрав колеса. За 4 колеса 130 грн. На вихідних планую поставити на машинку.

r119p.gif

Бортовий журнал

шара. В Киеве 210 грн на подзабоных берут за 14 радиус))

12 минуты назад, Лесик сказал:

шара. В Киеве 210 грн на подзабоных берут за 14 радиус))

Тану, на ТТС позавчора вночі перезувся. За просто перекинути на 4-ох дисках шини - 140. Ну і зверху за грузики (ті що наклейки).

Изменено пользователем emigrant-l

Ну я спецом не искал где дешевле. На святошинской 5 шиномонтажек, заехал в первую свободную. помоему 40 гривен замена резины, остальное снять колесо, поставить.

18 минут назад, emigrant-l сказал:

Тану, на ТТС позавчора вночі перезувся. За просто перекинути на 4-ох дисках шини - 140. Ну і зверху за грузики (ті що наклейки).

• ВОВ@Н изменил название на Мій ВАЗик 21099

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти