Рекомендуемые сообщения

Як казав Доктор Дью: "Здрасссе".

Вирішив замутити собі кнопку євроаварійки на панелі, бо штатна знаходиться в дуже незручному місці. Треба або попід руль руку сунута, або через руль.

Купив кнопку - 100 грн.

Реалізацією такої переробки було два варіанти:

1) через 2 діоди без всяких реле, що є дешевше. Але й тут є мінуси: кажуть що діоди дуже гріються і повпоротники вмикаються без запалення.

2) через спеціальне чотирьохконтакте реле. Все працює добре, правда ціна такого реле 100-120 грн+доставка, ну і гаьарити смого реле десь як пів сірникової коробки.

Вибрав другий варіант.

Реле

abd3bc7ed41b.jpg

Схема як підключати реле і т.д.

ef811178ab5f.jpg

Ось так виглядає зібрана схема

579adf72982c.jpg

Провода, що йдуть на штатну кнопку прономерував за допомогю цінників, щоб не перепутати і вклав у торпеду

47c053833f2e.jpg

ee7ab565b379.jpg

Зелену підсвітку кнопки перепаяв на червоний світлодіод і зробив так, що трикутник-іконка світиться вже при вмиканні запалення (як кнопка габаритів і світла).

Так світиться вдень.

ea3e9f8a321f.jpg

Фото вночі  

При натисканні на кнопку, верхній індикатор мигає червоним в такт двох зелених стрілочок на приборці. Там ще можна вивести провід, щоб підключити моргання іконки аварійки на приборах. Я його вивів, але ще поки приборку не знімав, бо не знаю чи там є взагалі місце під  лампочку.

0f7945ffefbf.jpg

Дирку в кожусі руля закрив покищо прикурювачем, який ідеальні підійшов по розмірах. Були навіть думки підключити його, щоб можна було заряджати телефон  і т.д.

4c14ef650af2.jpg

Изменено пользователем ВОВ@Н
  • Like 1
  • Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

Ніколи не намагайтеся обігнати свого ангела-охоронця

• Ответов 1,9т
  • Создана
  • Последний ответ

Топ авторов темы

Топ авторов темы

Популярные посты

Друзі, у мене сьогодні донька родилася, тепер маю дві донечки—зірочки.

Довго мучився із біднішою сумішшю на газу на високих обертах. На ХХ і на середніх наче все нормально, а на високих по карті газу видно, що газова лінія нижча за бензинову. Взяв у товариша планку

Привіт, хто читає мій бортовик. Накінецьто підходять до завершення мої плани які мав зробити за літо. 1. Повна переборка передньої ходової. Замінено все крім опорників, вони ще в нормал

Изображения в теме

Так часто приходиться включати ту аварійку щоб аж так голову морочити з її переносом?

36 минут назад, shkrek сказал:

Так часто приходиться включати ту аварійку щоб аж так голову морочити з її переносом?

Навіть один раз, і то штатне розташування не зручне.

За день проїжджаю більше 100км, і разів 5-6 "дякую" нею, тим хто пропускає чи дає дорогу. Використовую також при задньому ході. Так що користуюсь нею.

r119p.gif

Бортовий журнал

В 11.11.2021 в 20:27, ВОВ@Н сказал:

Навіть один раз, і то штатне розташування не зручне.

За день проїжджаю більше 100км, і разів 5-6 "дякую" нею, тим хто пропускає чи дає дорогу. Використовую також при задньому ході. Так що користуюсь нею.

Я за місяць проїжджаю 12000 км, не рахуючи їзду на легковику по суботам і неділям, так що можна сказати трохи їздю, так у нас, у їздунів )) дякувати прийнято не аварійкою, а коротким вмиканням поворотників, правий-лівий, рекомендую.

12 часов назад, shkrek сказал:

Я за місяць проїжджаю 12000 км, не рахуючи їзду на легковику по суботам і неділям, так що можна сказати трохи їздю, так у нас, у їздунів )) дякувати прийнято не аварійкою, а коротким вмиканням поворотників, правий-лівий, рекомендую.

Сьогодні такий сигнал бачив.  Теж дав дорогу, я подумав може "обганаючий" щось напутав з поворотами.

• Upvote 2

r119p.gif

Бортовий журнал

• 4 недели спустя...

Сьогодні мало не загубив бензобак. Приїхав на роботу, поставив машину і пішов, через пару кроків оглянувся, бачу  під машиною щось висить. Короче кріплення (залізна полоса), яка підтримує бензобак перегнила і одна частина повисла, а другу трохи загнуло  і бак трішечки перекосився бо бензин збіг на ту сторону.

Думав може зробити ці полоси самому, але чим вирізати і з чого? Пішов в магазин, кажуть є такі полоски, тільки ціна їх 130 грн.

0a34b4f85103.jpg

Мушу брати, а що робити. Давай міняти їх - одна нормальна, інша коротка на 4 см. , і чогось вони покрашені в чорний колір.

Беру їх, і свою відломану, йду в магазин. Є ще дві, але довші трохи і нічим не крашені. Короче розпарували їх із продавцем  і пішов ставити їх. все стало навіть без молотка.

• Upvote 1

r119p.gif

Бортовий журнал

14 минут назад, ВОВ@Н сказал:

Сьогодні мало не загубив бензобак. Приїхав на роботу, поставив машину і пішов, через пару кроків оглянувся, бачу  під машиною щось висить. Короче кріплення (залізна полоса), яка підтримує бензобак перегнила і одна частина повисла, а другу трохи загнуло  і бак трішечки перекосився бо бензин збіг на ту сторону.

Думав може зробити ці полоси самому, але чим вирізати і з чого? Пішов в магазин, кажуть є такі полоски, тільки ціна їх 130 грн. Беру. Давай міняти їх - одна нормальна, інша коротка на 4 см. , і чогось вони покрашені в чорний колір.

Беру їх, і свою відломану, йду в магазин. Є ще дві, але довші трохи і нічим не крашені. Короче розпарували їх із продавцем  і пішов ставити їх. все стало навіть без молотка.

Ого нужно и у себя позаглядывать,машина 92 года немка

Только что, Вячеслав 21093 сказал:

Ого нужно и у себя позаглядывать,машина 92 года немка

Я на 2108 їх міняв, коли робив капремонт кузова, теж була 1992 року.

А 21099 з 2008 але метал вже не той, що був раніше.

r119p.gif

Бортовий журнал

Это у тебя на 99 аварийка на кожухе руля?

2 часа назад, Вячеслав 21093 сказал:

Это у тебя на 99 аварийка на кожухе руля?

Була да, але я зробив через кнопку на панелі, тепер євроаварійка

r119p.gif

Бортовий журнал

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти